Hoppa till innehåll

Basset Fauve de Bretagne


Nalle

Recommended Posts

Kull planeras till våren 2016, så då lär det komma lite valpbilder :woot:

Ok, nu har jag två hanar som just fyllt ett år med två veckors mellanrum så det blir ingen mer valp för mej på ett tag.

Annars hade det varit intressant.

Lycka till!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hans-Erik Bertilsson

StefanM

 

Jag är pälsdjursallergiker, tål inte vissa hundraser, men tål vår ett åriga Fauve tik. Vi åkte runt till totalt 4 olika Fauvar och testade om jag tålde dem, först då vågade vi bestämma oss för att skaffa en hund. Jag har inte reagerat någon gång på vår tjej men däremot på det hon har med sig i pälsen eftersom jag även är pollen och gräsallergiker.

 

Det är en otroligt social och trevlig ras och vår tjej älskar barn och det har alla andra Fauvar som vi träffat gjort också. Jag har tyvärr inte kunnat börja med injagningen än dels pga hennes ålder men även mängden varg på våra marker. Hon smet dock från mig när hon var 4 månader och jagade i 10 minuter så jakt finns det i henne.

 

Vi bor i Ludvika om ni vill komma förbi och hälsa och klappa hund.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 5 months later...

Petit och Fauve verkar ha ungefär samma egenskaper, kan någon uttala sig om skillnader mellan raserna? Alltså om de har några rastypiska egenskaper som skiljer sig, kanske gällande för rasen"normal" drevtid, följsamhet, spårnoggrannhet eller vad det nu kan handla om... vore intressant att veta  :smile:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Hej jag har en basset fauve som är 4 år nu som jag använder här uppe i Jämtland, är en superb rådjursdrivare, hare, hjort och även älg fast aldrig nån älg skjuten för honom. Fina drevtider på ca 45 min på klöv och kan driva hare i upp till 3 timmar, lugn och snäll hemma och vid fällt vilt. Är super nöjd med rasen och den kommer från peppa upp, kenneln i Jönköping. Är glad för att detta vart min första jakthund när jag var 17 år, han har drivit från första släpp.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 4 weeks later...

Petit och Fauve verkar ha ungefär samma egenskaper, kan någon uttala sig om skillnader mellan raserna? Alltså om de har några rastypiska egenskaper som skiljer sig, kanske gällande för rasen"normal" drevtid, följsamhet, spårnoggrannhet eller vad det nu kan handla om... vore intressant att veta [emoji2]

Jag har haft båda raserna och även jagat med en hel del andra fauvar och petiter. Jag skulle nog säga att det skiljer mer mellan individer än mellan raserna. Dock behöver petitens päls mer omvårdnad. Sedan tycker jag personligen att fauven är mer ojämn , ungefär som petiten var för många år sedan... Där är det viktigt att kolla upp stamtavlan, finns fauvar som jagar i dygn men också totalt jaktbefriade individer.

Skickat från min E6553 via Tapatalk

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...