MarkusR Publicerat Augusti 23, 2008 Share Publicerat Augusti 23, 2008 Det fullkomligen vimlar av Karl-Johan ute i skogarna, finns något bättre till det självskjutna köttet än självplockad svamp. Detta var vad jag och ungarna fick ihop på ett par timmar på förmiddagen idag. Detta och Trattisar är mina absoluta favoriter, till och med bättre än kantareller 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Frst Publicerat Augusti 23, 2008 Share Publicerat Augusti 23, 2008 Jag har också hittat mycke här i Grycksbo. Idag åt vi svampstuvning och roadkill (råkidd som vi gått eftersök på) De har blivit väldigt lite rådjurs jakt och väldigt mycke svamp plockning Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
maedhros Publicerat Augusti 23, 2008 Share Publicerat Augusti 23, 2008 Jag är ett stort fan av egenplockad svamp som tillbehör (gärna i grädde ) till viltet, ska ge mig ut efter kantareller i veckan. Får se om man hittar Kung Kantarell i år igen: 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
amakulu Publicerat Augusti 23, 2008 Share Publicerat Augusti 23, 2008 Plockar så ofta jag kan och hinner. Favoriterna är Karl - Johan , kantarell , stolt fjällskivling , blodriska och smörsopp. Finns tyvärr fler än jag som tycker så här i Skåne. Skulle varit ut idag men det har spöregnat hela dagen. Får se i morgon om det är väder då. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
orjant Publicerat Augusti 25, 2008 Share Publicerat Augusti 25, 2008 Gott gotti gott gott. Älskar att plocka svamp, det fins hur mycket Karl Johansvamp som helst i Sörmland och enligt Svd är detta ett av de bästa Karl Johanssvamp året någonsin. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat Augusti 25, 2008 Share Publicerat Augusti 25, 2008 Svamp är gott! Gillar också att knalla runt i skogen och plocka svamp. Alltså ätlig! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jämta Publicerat Augusti 25, 2008 Share Publicerat Augusti 25, 2008 Vi plockar gula trattisar, höstkantareller, soppar av olika slag samt tickor Båda kantarellsorterna torkas, övriga skivas upp och stoppas i frysen *mums* Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jörgen 69 Publicerat Augusti 25, 2008 Share Publicerat Augusti 25, 2008 Varit ut och plockat två gånger otroligt mycke kantareller gul alltså så gött Dom växer där det annars inte finns så kul att plocka men rensa dom är piss tråkigt Ska plocka en kasse och ta med upp till älg jakten i östersund äta gött och må gött Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
6.5*57r Publicerat Augusti 26, 2008 Share Publicerat Augusti 26, 2008 Viltkött utan svampsås och gelé är som korv med bröd utan senap & ketchup ! Jag plockar gula kantareller, trattar, röd-gul-trumpetsvamp, diverse soppar (likt amakulu är smörsoppen och även tegelröd aspsopp favoriterna bland sopparna). Citrongul-slemskivling är riktigt nice att göra kall sås/sallad av. Även blomkålssvamp plockas när dessa giganter hittas. Stolt-fjällskivling VÅGAR JAG INTE PLOCKA, en bekant till morsan förväxlade med någon duktigt giftigt svamp och blev riktigt, riktigt sjuk. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
orjant Publicerat Augusti 26, 2008 Share Publicerat Augusti 26, 2008 Vi plockar gula trattisar, höstkantareller, soppar av olika slag samt tickor Båda kantarellsorterna torkas, övriga skivas upp och stoppas i frysen *mums* Har försökt att torka gula kantareller men tycker ej att de har blivit bra. Något bra knep? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
amakulu Publicerat Augusti 26, 2008 Share Publicerat Augusti 26, 2008 Viltkött utan svampsås och gelé är som korv med bröd utan senap & ketchup !Jag plockar gula kantareller, trattar, röd-gul-trumpetsvamp, diverse soppar (likt amakulu är smörsoppen och även tegelröd aspsopp favoriterna bland sopparna). Citrongul-slemskivling är riktigt nice att göra kall sås/sallad av. Även blomkålssvamp plockas när dessa giganter hittas. Stolt-fjällskivling VÅGAR JAG INTE PLOCKA, en bekant till morsan förväxlade med någon duktigt giftigt svamp och blev riktigt, riktigt sjuk. Borde inte gå att förväxla med ngn giftig svamp faktiskt. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat Augusti 26, 2008 Share Publicerat Augusti 26, 2008 Borde inte gå att förväxla med ngn giftig svamp faktiskt. Instämmer! Jag förstår inte hur man kan göra det bara! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MarkusR Publicerat Augusti 26, 2008 Författare Share Publicerat Augusti 26, 2008 Det är mycket som verkar obegripligt När vi plockar trattisar så vet min 5åring att man bara plockar svamp med "navel", likafullt var det ju en hel familj som hamnade på dialyse för att par år sedan för att de plockat någon giftspindelskivling eller liknande Tragiskt men sant Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
6.5*57r Publicerat Augusti 26, 2008 Share Publicerat Augusti 26, 2008 Borde inte gå att förväxla med ngn giftig svamp faktiskt. Jag ska kolla upp detta imorgon. Vad som förväxlades med vad . Stollt-Fjällskivling förväxlades med Panterfläckig flugsvamp . Inga "fullvuxna" svampar utan dem var "små". Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Radium Publicerat September 8, 2008 Share Publicerat September 8, 2008 Detta var vad jag och ungarna fick ihop på ett par timmar på förmiddagen idag. dude jag trodde du var min ålder ? när du kallade dig själv "gröngöling" får man fråga hur många ungar och ålder på dig ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MarkusR Publicerat September 9, 2008 Författare Share Publicerat September 9, 2008 dude jag trodde du var min ålder ? när du kallade dig själv "gröngöling" får man fråga hur många ungar och ålder på dig ? Har bara haft jägarexamen ett år = gröngöling 3 ungar, 36 år = snart gubbe Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Petta Publicerat September 9, 2008 Share Publicerat September 9, 2008 Jag och frugan plockar kantareller, trattkantareller, karljohan, svart trumpetsvamp och ev. några sorter till. Tips på en enkel pastasås. Fräs bacon och lök samt svart trumpetsvamp var för sig. Blanda ihop och slå på grädde. Salta och peppra låt puttra några minuter. Servera med pasta. Jättegott om man gillar svarta trumpeter. /Pete Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Radium Publicerat September 9, 2008 Share Publicerat September 9, 2008 heliga kantareller med mossiga mockasiner japp. gubbe börjar du småningom bli men jag också Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
jimbolo Publicerat September 9, 2008 Share Publicerat September 9, 2008 Blev såp rackarns svampsugen så ja tog min dotter o hund på en promenad nyss! Blev lite gula kantareller samt ngr trattisar, ngn ticka o ngn taggis. Goast e att smörsteka de färska o hä på en hårdbröskiva. Sen att de ligger ett orrbröst på mörning gör ju inget heller. Ska avnjutas tillsammans ikväll. Svart trumpetsvamp e ju bara sååå gott men väldigt svårfunnen här då jag hört att även älgen ÄLSKAR denna svamp. Huruvida sanningshalten är i de låter ja ngn annan avgöra, men jag har enbart hittat dem en gång o då MÅNGA. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nevermind Publicerat December 20, 2008 Share Publicerat December 20, 2008 Älskar svamp, och enda chansen att få med min bättre hälft att följa med ut i skogen oxo. Plockar mest gul och tratt kantarell faktiskt (i brist på bättre vetande). Finns massvis av trattisar i området där jag bor (har en egen låda i frysen för trattisar). Behöver inte alls blanda svamp och vilt/kött. Går alldeles utmärkt att äta stekt i smör eller stuvat som det är, bara rakt av liksom Karl Johan har jag inte hittat nån i år (joo ett par st som va ruskigt maskätna, eller vad säger man) och då knallar jag ändå ganska mycket omkring i markerna där jag har lov att jaga. Gör inget eftersom min bättre hälft oxo älskar svamp och förväller allt som går att förvälla (nämnde jag att det är gott om gul och trattkantarell i bohuslän i år) Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 20, 2008 Share Publicerat December 20, 2008 Svamp är gott och är gott till kött m. m. Det blir en del svampplockning här uppe men inte riktigt i samma utsträckning som det blev utanför Aneby där jag hade stugan när jag bodde söder ut. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
angler Publicerat December 20, 2008 Share Publicerat December 20, 2008 Karl Johan, Sandsopp, Strävsopp, Smörsopp, Stenmurkla, Kantarell, Trattkantarell är de svampar jag plockar idag, men skulle gärna lära mig mer. Egenplockad svamp till egenhändigt nerlagt vilt, en av de bättre kombinationerna Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat December 20, 2008 Share Publicerat December 20, 2008 Karl Johan, Sandsopp, Strävsopp, Smörsopp, Stenmurkla, Kantarell, Trattkantarell är de svampar jag plockar idag, men skulle gärna lära mig mer.Egenplockad svamp till egenhändigt nerlagt vilt, en av de bättre kombinationerna Gotti-gott-gott till mat och på smörgåsar. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MarkusR Publicerat December 20, 2008 Författare Share Publicerat December 20, 2008 Kul att ni hittade den här tråden så här lite off season Häromveckan hade vi grannarna på middag, älgstek som sakta fått komma upp till 56 grader. En stor balja gräddsås gjord på viltfond av älg och rådjursben, spetsad med en försvarlig mängd Karljohansvamp Till detta pressad mandelpotatis och rårörda lingon..... UJUJUJ så gott att det kn**lar i munnen Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
44Magnum Publicerat Maj 10, 2009 Share Publicerat Maj 10, 2009 Snart börjar säsongen igen..... Det har förhoppningsvis kommit regn nu i norra Halland o om det blir lite värme på det borde dom första ”gula” dyka upp runt midsommar. Klar favorit är nystekt duvbröst med kantareller i grädd o rödvinssås på rostdbrödmacka. Allt tillsammans med ett glas Pinotage. Kan det bli bättre? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.