Jump to content

relä till hella rally 3000


first_clas

Recommended Posts

first_clas

har lyckas serie koppla ett ormbo och med min lilla uppfattning är relät jag har för klent,när jag spinner igång bettan så är dom på :P och slåer ej av när jag drar igång helljuset,men knackar jag på relät så slocknar dom,30amp är den på och fått för mig 40amp borde vara mer rimligt men vars i satan får man ta på dom??

eller ska man fega och sätta i 50watts lampor?

Link to post
Share on other sites
Fredde_piteå
har lyckas serie koppla ett ormbo och med min lilla uppfattning är relät jag har för klent,när jag spinner igång bettan så är dom på :P och slåer ej av när jag drar igång helljuset,men knackar jag på relät så slocknar dom,30amp är den på och fått för mig 40amp borde vara mer rimligt men vars i satan får man ta på dom??

eller ska man fega och sätta i 50watts lampor?

Du kan sätta dit två st 30amp också...hade 4st ljus på pickisen, kopplade dom två å två....fanns på OKQ8 s.k dubbel-relän, alltså en färdig lösning där två satt ihop.....try it you might like it B)

Link to post
Share on other sites
har lyckas serie koppla ett ormbo och med min lilla uppfattning är relät jag har för klent,när jag spinner igång bettan så är dom på :P och slåer ej av när jag drar igång helljuset,men knackar jag på relät så slocknar dom,30amp är den på och fått för mig 40amp borde vara mer rimligt men vars i satan får man ta på dom??

eller ska man fega och sätta i 50watts lampor?

Jag tror inte att 30amp ska vara för litet, beroende på vad du har för lampor i .Har du 100w lampor så drar dom 300watt tillsammans om du har tre extraljus.

Delar du det med bilens spänning som är 12v så kommer du fram till 25 amp. alltså borde 30amp räcka.

Har du kopplat rätt?

30 polen på relät ska gå till batteriets plusspol, via en lämplig säkring givetvis.

87/87a polerna skall gå till extraljusens lapmor + sidan

85/86 är tillslag och jord spelar ingen roll hur du vänder det, det är bara en spole ändå.

Tillslaget kopplas lämpligen till de vanliga helsljusets kabel.

/Lasse

Link to post
Share on other sites
first_clas

mm funderat på dubbla faktiskt..men frågan är om man orkar ge sig in i det igen :P många svorord kom i tät följd B)

tror jag kopplat rätt då dom funkade fint i början men sen la dom av och nu tänds dom när jag slår igång kärran oxå..lite skumt faktiskt,

om jag inte är ute och cyklar helt så tror jag lamporna 2 har 125wattare?

Link to post
Share on other sites
mm funderat på dubbla faktiskt..men frågan är om man orkar ge sig in i det igen :P många svorord kom i tät följd B)

tror jag kopplat rätt då dom funkade fint i början men sen la dom av och nu tänds dom när jag slår igång kärran oxå..lite skumt faktiskt,

om jag inte är ute och cyklar helt så tror jag lamporna 2 har 125wattare?

125X2/12=20,4 amp ska inte generara något problem B)

Kan ju vara så att ditt relä gått sönder av någon annan anledning. är det nytt?

Om relät hängt sig och du har koppat in det som jag skrev så kommer lamporna att lysa även om du stängt av bilen, om relät hängt sig vill säga..

Kolla så du har kopplat rätt, just nu käns det lite som relät men har du fixat ett kopplingsfel så bränner du relät och samma fel kommer tillbaka igen.

Blir kanske till att ta fram lilla mulitmetern o mäta lite :D

/Lasse

Link to post
Share on other sites

Även om det skulle vara fel relä så borde inte extra ljusen lysa när man startar bilen om man inte har kopplat 30 strömmen på en strömkälla som bli aktiv när motorn laddar.

Det är ju iof fullt möjligt att koppla det så, så kolla för säkerhets skull. Det borde inte vara fel relä ett 24 v relä orkar inte 12 v att dra och ett 6v relä ar lite knepigare att få tag i nu mera.

/Lasse

Link to post
Share on other sites
first_clas

ska kika,tackar för hjälpen,trodde det bara skulle var å köpa nytt,men in i djungeln igen då :)

iaf har jag "tjuvkopplat" rätt mycket om det skulle var nått att bry sig om,men tror det ska stämma iaf kopplings schemat som följde med relät, :ph34r:

Link to post
Share on other sites

Har du två lampor så ska det räcka och även på 3st, skulle tro att dina tjuvkopplingar är boven eller att relät är kass, kolla kablarna igen så de inte kommit fel, även i lamporna :)

Link to post
Share on other sites
ska kika,tackar för hjälpen,trodde det bara skulle var å köpa nytt,men in i djungeln igen då :(

iaf har jag "tjuvkopplat" rätt mycket om det skulle var nått att bry sig om,men tror det ska stämma iaf kopplings schemat som följde med relät, :huh:

Tjuvkopplingar äro av ondo :) . men djävligt smidiga :ph34r:

/Lasse

Link to post
Share on other sites
first_clas

dock har jag spännings fel på ena lyset men kopplade ihop med den andra :ph34r:

Link to post
Share on other sites
dock har jag spännings fel på ena lyset men kopplade ihop med den andra :ph34r:

Du har gjort vad ;)

Varför har du spänningsfall?

Har du köpt en färdig sats så är många kablar klena redan från början och hur har du jordat extraljusen.

Link to post
Share on other sites
first_clas
Du har gjort vad :ph34r:

Varför har du spänningsfall?

Har du köpt en färdig sats så är många kablar klena redan från början och hur har du jordat extraljusen.

spänningsfallet var sedan tidigare,och pga dåligt "kabeldosa"

Link to post
Share on other sites
spänningsfallet var sedan tidigare,och pga dåligt "kabeldosa"

Vet inte om jag skulle våga se ditt ormbo, men det skulle underlätta för att hjälpa dig.

Jag drar alltid 2,5mm kabel till varje extraljus från separat relä på 15amp, från batteriet till relät helst 4mm, styrningen klarar sig med nästan vilket skit som helst, men jorden i lamporn till chassi är också 2,5mm, har du två lampor så går det bra med ett 30amp relä om det har två utgångar (87)

Link to post
Share on other sites
ironheadmike

Första frågan är väl egentligen - hur många extraljus är det? Om det är två så skall ju, som många redan sagt ett 30 amps relä funka men är det tre med hundrawattare eller mer så skall du nog ha dubbla relän för att vara på den säkra sidan.

/Micke, som byggt ut en original SAAB-kabelstam för att klara 3x100W

Link to post
Share on other sites
first_clas

det är bara 2st,ska kolla hur kopplingarna ser ut imorron vid ljusets infall.. :)

Link to post
Share on other sites
first_clas

har hittat att en av mina tjuvkopplingar var på fel tråd,åtgärdas snart ;) återkommer med nästa problem :P

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


×
×
  • Create New...