Hylsan Publicerat Augusti 24, 2009 Share Publicerat Augusti 24, 2009 Hur räknar Ni ut vikten från slaktkropp (utan huvud, päls, klövar, tarm och röda delar) på vildsvin till levandevikt? /Vänligen Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat Augusti 25, 2009 Författare Share Publicerat Augusti 25, 2009 Ingen som kan? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Wizard Publicerat Augusti 25, 2009 Share Publicerat Augusti 25, 2009 Samma sak efterfrågades här men blev nog aldrig färdigbehandlat... http://www.jaktsnack.se/index.php?showtopic=15183 Någon som vet? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
mats_bengt Publicerat Augusti 25, 2009 Share Publicerat Augusti 25, 2009 Det enda jag hört är att dubbla slaktvikten skulle vara levande vikten. Tror detta är ett bra riktvärde. Så en slaktvikt på 96 kg ger 192 kg levande Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat Augusti 25, 2009 Författare Share Publicerat Augusti 25, 2009 Vi har mao en mission, att lägga fram fakta och inte massa svammel om kulvikter hit och dit! Givetvis kan det variera mellan individ men det borde finns en tämligen exakt riktlinje! >Wizard Mitt minne svek mig, mickel fråga hade jag glömt bort! >mats-bengt Har fått din version men även andra... /Vänligen Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Daniel Ligne Publicerat Augusti 25, 2009 Share Publicerat Augusti 25, 2009 Levandevikt 100% - passad vikt 70% - slaktvikt 50%. Stämmer så gott som alltid med eventuellt någon procents skillnad beroende på årstid och kondition. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Hylsan Publicerat Augusti 25, 2009 Författare Share Publicerat Augusti 25, 2009 Levandevikt 100% - passad vikt 70% - slaktvikt 50%. Stämmer så gott som alltid med eventuellt någon procents skillnad beroende på årstid och kondition. Tack Daniel! /K Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Wizard Publicerat Augusti 25, 2009 Share Publicerat Augusti 25, 2009 >WizardMitt minne svek mig, mickel fråga hade jag glömt bort! Jag försökte bara knyta ihop trådarna för senare spårbarhet Man kanske borde knåpa ihop en tabell över de olika viltsorternas olika vikter före/efter slakt och klistra den här för framtida bruk... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Urax Publicerat Augusti 25, 2009 Share Publicerat Augusti 25, 2009 För att krångla till det lite ( )har det faktiskt även med ålder på svinet att göra. Ett ungt svin "slaktar av sig" mindre än ett fullvuxet. Slaktkroppen på en årsgris ( pälsad och urtagen ) utgör ungefär 60% av levandevikten. När den är fullvuxen är formeln som LInkis återgav så förtjänstfullt här ovanför helt användbar. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.