Hoppa till innehåll

Dagens rätt


qvarnhill

Recommended Posts

Dagens blev en kvällens.

-Igen.

-Har ju varit å jagat ju.        Ju?       ?                   Ja,ja, själv är bäste dräng.

Så det blev inspiration från en ’sån däringa matkasse’: risotto med vitlök, S&P, buljong, smörklick å peccorino-ost. Å som tillbehör: grönt, stekt skivad kronärtskocka, sockerärtor, valnötter å mer peccorino-ost.   ........... ?             Å sen inge mer.

-Åhh va 17:on!     Inge kött!   Hemsk!

-Har ju varit å jagat ju.      

-Ni sköt väl inget.

(mummel & svavel)

Lösningen blev  6oogr skivad kotlett. Som efter salt & pepparbehandling fick en snabbrunda i stekpannan för att landa i lergrytan en stund i ungen tillsammans med citroncest, vitlök, persilja å med några tunna skivor smör på toppen.

Blev väääldigt bra TILLSAMMANS.                   Efterrätten får blir nått starkt från irland. /P

Dagens.JPG

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

På 2017-11-17 at 21:11 lsjonsson sa:

Ska det vara gräddsås så ska det vara gräddsås.:P

Jag glömde citera. Det var ang tecnos grustag... ;)

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

7 hours ago shamani sa:

Jag glömde citera. Det var ang tecnos grustag... ;)

Att det blev så mycket grädde berodde på att det var en större bit älgkött som jag gjorde köttgryta på. Utöver middagen så blev det lunch till mig samt 2 mål nedfrysta till lunch som frun kan ta med sig till jobbet ifall det kniper.:thumbsup:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

5 hours ago TekDr sa:

4 grader till den ska mina kompisar få vila ett par timmar innan tranchering. Dom ska få bekanta sig med en sås gjord på sky och buljong från halsarna, potatismos, grönsaker och lite gelé. ”Stuffingen” ska nog få en vända i en ugnsform också för att bli en egen ”side dish”

Blir nog bra det här.

3200943B-7FCA-4132-A9E2-1123FE228E3E.jpeg

Blevbra....

96531E65-3DA9-4D92-AEAF-1BBF8FEB7479.jpeg

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ruggigt väder kräver full eldning i spisen så vad passar väl bättre än att utnyttja den goa spisvärmen till en god älgkalops, serverad med kokpärer och rödbetor.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Sitter och spanar av vad nätet har att erbjuda i lammrecept. Blir en sväng till affären för att fylla på med lite grönsaker.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vedugnspizza med svamp, mozzarella och kall hjortkorv. Slänger sen i pizzan på pizzastenen i ugnen i ungefär 2 minuter så fettet från korven smälter. Mums!

20171117_163.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Dagens blev en kvällens, igen.

Det har vandrat in en på tok för stor del grönt i hushållet. Men man kan ju int slänga mat. Så det var bara att ta till inspiration och improvisation. Det som skulle göras av med var blomkål å fänkål. Så blomkålen koktes å fick en omgång med olja, vitvinsvinäger, körvel,s&p. Fänkålen fick sällskap i stekpannan med lök, vitlök,saffran, vit vin, creme fraiche, grädde å s&p. Dessa smaker möttes upp av en lite kryddigare köttfärs. Blev helt Ok. /P

Dagens.JPG

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tog med mig ett lår från ett av fåren jag slaktade men glömde slänga ur det från bilen åt mamma. Det hann tina så jag har tagit hand om det själv. Köttet skärs i tärningar och bryntes varefter jag slängde ner lök, paprika, morötter och svamp. Hela anrättningen fick småputtra i grytan innan jag tillsatte vatten och buljong. Därefter skickade jag i creme fraiche  och smakade av med sambal oelek och lite Cayenne. Det blev så barnsligt gott att jag försökte bjuda en kvinnlig bekant men jag tror jag får avnjuta det här ensam. Känns lika bra som att någon häller i sig en 75;a renat ensam en måndagkväll.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

2 minutes ago Nils l sa:

Tog med mig ett lår från ett av fåren jag slaktade men glömde slänga ur det från bilen åt mamma. Det hann tina så jag har tagit hand om det själv. Köttet skärs i tärningar och bryntes varefter jag slängde ner lök, paprika, morötter och svamp. Hela anrättningen fick småputtra i grytan innan jag tillsatte vatten och buljong. Därefter skickade jag i creme fraiche  och smakade av med sambal oelek och lite Cayenne. Det blev så barnsligt gott att jag försökte bjuda en kvinnlig bekant men jag tror jag får avnjuta det här ensam. Känns lika bra som att någon häller i sig en 75;a renat ensam en måndagkväll.

Det lät väldigt gott. /P

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Dagens spis blev 2 fiskburgare. Biffarna inköpta hos fiskbilen utanför Willys i Eskilstuna, en trevlig asiatisk kvinna som driver detta.
Passa på och handla där om du är i krokarna, rekommenderas varmt!

 

DSC_1508.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

På 2017-11-20 at 20:40 Nils l sa:

Tog med mig ett lår från ett av fåren jag slaktade men glömde slänga ur det från bilen åt mamma. Det hann tina så jag har tagit hand om det själv. Köttet skärs i tärningar och bryntes varefter jag slängde ner lök, paprika, morötter och svamp. Hela anrättningen fick småputtra i grytan innan jag tillsatte vatten och buljong. Därefter skickade jag i creme fraiche  och smakade av med sambal oelek och lite Cayenne. Det blev så barnsligt gott att jag försökte bjuda en kvinnlig bekant men jag tror jag får avnjuta det här ensam. Känns lika bra som att någon häller i sig en 75;a renat ensam en måndagkväll.

Bra att det blev gott. :) Men visst är det trevligare att avnjuta en god måltid med någon.. Blev mer på dig istället. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Och åt  man inte upp allt igår så blev det rester idag... ;)

Ser kaotiskt ut, men gott var det ändå! Raggmunk och fläsk kan ju aldrig bli fel... :wub:

IMG_20171122_142639.jpg

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Baconlindad kycklingfilé, fylld med mozarrella, röd pesto och färsk basilika. Serverat med pommes, vitlöksbea och lite grönt. 

IMG_1076.thumb.JPG.e9bb924a0c3e244340637c5d6a1c36fe.JPG

Riktigt gott, och ganska så snabbt att laga en stor mängd så frugan får några matlådor att skryta med. 

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...