Hoppa till innehåll

Dagens rätt


qvarnhill

Recommended Posts

1 minute ago Bubs sa:

En variant på shepards pie med älgfärs istället för lammfärs, samt lite sötpotatis i potatismoset. Ingen fröjd för ögat, men smakade jävulskt bra.20181023_182356.thumb.jpg.c6d0182adc610c23abe46d2c2fb153ab.jpg

Kan leva med älgfärsen men sötpotatis!?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

36 minutes ago qvarnhill sa:

Kan leva med älgfärsen men sötpotatis!?

? Jo jag hade 1 liten sötpotatis nerkokt i moset, men tillsamans med 8hg potatis så gav den inte så värst mycket smak. 

/Willy 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Lite lyxigt i dag, kokt, rimmad älgrulle med potat, pepparrotssås å rödkål. /P

Dagens.JPG

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Sill och potatis är aldrig fel. Föredrar den inrullad i tunn mjukkaka med mosad potatis och kokt ägg tillsammans med skirat smör och hackad lök som mosas med potatisen. Mmmmm... man kanske måste! 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Behöver bra tips på recept till bröstfilét från gräsand.

Hittar bara recept på helstekta men jag fick skära bort en hel del hagel så de flesta är inte hela, tänkte mig mer att man kanske kan tärna köttet, bryna det i smör och sen blanda ihop det med typ grädde, viltfond och toppa med knaperstekta trattkantareller?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

35 minutes ago Björnstigen sa:

Behöver bra tips på recept till bröstfilét från gräsand.

Hittar bara recept på helstekta men jag fick skära bort en hel del hagel så de flesta är inte hela, tänkte mig mer att man kanske kan tärna köttet, bryna det i smör och sen blanda ihop det med typ grädde, viltfond och toppa med knaperstekta trattkantareller?

Jag tycker att gräsand är så gott så att det är värt att hålla enkelt. Jag brukar steka i smör och krydda med salt och peppar, var noga med att inte översteka, det ska vara rosa/rött i mitten oavsett storlek på köttbitarna. Brukar servera med sallad, bönor, rostade solroskärnor och kanske lite honung ringlad på.

Grattis till, tycker jag, en av de godaste matfåglarna.

  • Thanks 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Då kasnke det får bli smörstekta bitar av bröstfilét med hasselbackspotatis samt smörstekta kantarreller.
Och en enkel sallad till såklart.

Hoppas bara det räcker till 5 pers, inte så säker på det.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Oj nu blev man hungrig. 

Jag har gjort pepparsås till andbröst. Mycket gott. Hittade receptet i hr Morbergs kokbok. 

Pepparsåsen har funkat till allt möjligt vilt.  

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

17 minutes ago Jr_Moberg sa:

Oj nu blev man hungrig. 

Jag har gjort pepparsås till andbröst. Mycket gott. Hittade receptet i hr Morbergs kokbok. 

Pepparsåsen har funkat till allt möjligt vilt.  

Skulle jag gilla skarpt dock så är frugan känslig för stark mat och ser hon ens ett pepparkorn om än så litet i maten är det för starkt för henne ...

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

10 hours ago Björnstigen sa:

Då kasnke det får bli smörstekta bitar av bröstfilét med hasselbackspotatis samt smörstekta kantarreller.
Och en enkel sallad till såklart.

Hoppas bara det räcker till 5 pers, inte så säker på det.

Stek så hela som de är med salt och peppar. Ge dem stekyta på ganska hög värme. Lägg av på skärbräda 7 min. Ingen folie på. Tranchera i halvtunna skivor. Tänk att du lagar rare oxfilé/biff/entrecote, det blir fantastiskt bra. Genomstekt and eller gryta på and smakar lever på ett dåligt sätt.

Sås/svamp/potatis är fint till. Min personliga favorit är till sallad med sötsyrlig vinägrett.

  • Thanks 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

11 minutes ago MagnusN sa:

Stek så hela som de är med salt och peppar. Ge dem stekyta på ganska hög värme. Lägg av på skärbräda 7 min. Ingen folie på. Tranchera i halvtunna skivor. Tänk att du lagar rare oxfilé/biff/entrecote, det blir fantastiskt bra. Genomstekt and eller gryta på and smakar lever på ett dåligt sätt.

Sås/svamp/potatis är fint till.  Min personliga favorit är till sallad med sötsyrlig vinägrett.

Tack, ska testa det å se om det går hem.
Själv kommer jag garanterat gilla det men frugan äter ju typ ingeting som är ljusare i färgen än gammal skosula så vi får se :P

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

3 hours ago Jr_Moberg sa:

Pepparsåsen är faktiskt inte så stark. 

Man kokar grovmald svartpeppar ett par minuter och slår av vattnet. Enligt receptet gör man det tre ggr och då försvinner hettan men peppararomen återstår. 

Sedan fräser man den grovmalda pepparn med lök i smör, bränner av med lite konjak och tillsätter sedan oxbuljong och grädde. Bon apetito. 

Hoppla !   det lät fanimej gott ? 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

På 2018-11-01 at 21:21 MagnusN sa:

Stek så hela som de är med salt och peppar. Ge dem stekyta på ganska hög värme. Lägg av på skärbräda 7 min. Ingen folie på. Tranchera i halvtunna skivor. Tänk att du lagar rare oxfilé/biff/entrecote, det blir fantastiskt bra. Genomstekt and eller gryta på and smakar lever på ett dåligt sätt.

Sås/svamp/potatis är fint till. Min personliga favorit är till sallad med sötsyrlig vinägrett.

Tack för tipset, blev asbra och gott som satan.
Alla åt glatt utom frugan då som hatar allt som inte är torrt och ordentligt genomstekt, så hon fick äta laxsidan, funkade väl det med och gladare blev ju jag som fick mer av det absolut godaste.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Qvarnhill inledde mig i frestelse så nu sitter jag här i min ensamhet med en burk inlagd sill och potatis som snart kokar på järnspisen. Matlagning med järnspis är lite mera tidskrävande när spisen är kall och måste eldas varm. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Till varmrätt hade vi helstekt kyckling med sparris, stomp på potatis, sötpotatis och blomkål, samt gräddsås med apelsin. Fast varmrätten hade jag inte lagat.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...