qvarnhill Publicerat Oktober 23, 2018 Författare Share Publicerat Oktober 23, 2018 1 minute ago Bubs sa: En variant på shepards pie med älgfärs istället för lammfärs, samt lite sötpotatis i potatismoset. Ingen fröjd för ögat, men smakade jävulskt bra. Kan leva med älgfärsen men sötpotatis!? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Bubs Publicerat Oktober 23, 2018 Share Publicerat Oktober 23, 2018 36 minutes ago qvarnhill sa: Kan leva med älgfärsen men sötpotatis!? ? Jo jag hade 1 liten sötpotatis nerkokt i moset, men tillsamans med 8hg potatis så gav den inte så värst mycket smak. /Willy Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
PAS Publicerat Oktober 24, 2018 Share Publicerat Oktober 24, 2018 Lite lyxigt i dag, kokt, rimmad älgrulle med potat, pepparrotssås å rödkål. /P 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. qvarnhill Publicerat Oktober 27, 2018 Författare Detta är en populär post. Share Publicerat Oktober 27, 2018 Kalaskockade lite på en ganska grabbig middag igår... Kall, kokt potatis med sill på grovt rågbröd, mest för att det skulle anses beviljat att dricka snaps och sjunga snapsvisor. Helstekt entrecôte, potatisklyftor med timjan och flingsalt och en bea till varmrätt och marängsviss som dessert. Sjävklart kaffe avec och ett väl tilltaget groggbord fanns också... Nice! 6 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat Oktober 28, 2018 Share Publicerat Oktober 28, 2018 Sill och potatis är aldrig fel. Föredrar den inrullad i tunn mjukkaka med mosad potatis och kokt ägg tillsammans med skirat smör och hackad lök som mosas med potatisen. Mmmmm... man kanske måste! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. qvarnhill Publicerat Oktober 28, 2018 Författare Detta är en populär post. Share Publicerat Oktober 28, 2018 Baconlindad älgfärsbiff idag. 4 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Björnstigen Publicerat November 1, 2018 Share Publicerat November 1, 2018 Behöver bra tips på recept till bröstfilét från gräsand. Hittar bara recept på helstekta men jag fick skära bort en hel del hagel så de flesta är inte hela, tänkte mig mer att man kanske kan tärna köttet, bryna det i smör och sen blanda ihop det med typ grädde, viltfond och toppa med knaperstekta trattkantareller? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Greifelter Publicerat November 1, 2018 Share Publicerat November 1, 2018 35 minutes ago Björnstigen sa: Behöver bra tips på recept till bröstfilét från gräsand. Hittar bara recept på helstekta men jag fick skära bort en hel del hagel så de flesta är inte hela, tänkte mig mer att man kanske kan tärna köttet, bryna det i smör och sen blanda ihop det med typ grädde, viltfond och toppa med knaperstekta trattkantareller? Jag tycker att gräsand är så gott så att det är värt att hålla enkelt. Jag brukar steka i smör och krydda med salt och peppar, var noga med att inte översteka, det ska vara rosa/rött i mitten oavsett storlek på köttbitarna. Brukar servera med sallad, bönor, rostade solroskärnor och kanske lite honung ringlad på. Grattis till, tycker jag, en av de godaste matfåglarna. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Björnstigen Publicerat November 1, 2018 Share Publicerat November 1, 2018 Då kasnke det får bli smörstekta bitar av bröstfilét med hasselbackspotatis samt smörstekta kantarreller. Och en enkel sallad till såklart. Hoppas bara det räcker till 5 pers, inte så säker på det. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Jr_Moberg Publicerat November 1, 2018 Share Publicerat November 1, 2018 Oj nu blev man hungrig. Jag har gjort pepparsås till andbröst. Mycket gott. Hittade receptet i hr Morbergs kokbok. Pepparsåsen har funkat till allt möjligt vilt. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Björnstigen Publicerat November 1, 2018 Share Publicerat November 1, 2018 17 minutes ago Jr_Moberg sa: Oj nu blev man hungrig. Jag har gjort pepparsås till andbröst. Mycket gott. Hittade receptet i hr Morbergs kokbok. Pepparsåsen har funkat till allt möjligt vilt. Skulle jag gilla skarpt dock så är frugan känslig för stark mat och ser hon ens ett pepparkorn om än så litet i maten är det för starkt för henne ... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MagnusN Publicerat November 1, 2018 Share Publicerat November 1, 2018 10 hours ago Björnstigen sa: Då kasnke det får bli smörstekta bitar av bröstfilét med hasselbackspotatis samt smörstekta kantarreller. Och en enkel sallad till såklart. Hoppas bara det räcker till 5 pers, inte så säker på det. Stek så hela som de är med salt och peppar. Ge dem stekyta på ganska hög värme. Lägg av på skärbräda 7 min. Ingen folie på. Tranchera i halvtunna skivor. Tänk att du lagar rare oxfilé/biff/entrecote, det blir fantastiskt bra. Genomstekt and eller gryta på and smakar lever på ett dåligt sätt. Sås/svamp/potatis är fint till. Min personliga favorit är till sallad med sötsyrlig vinägrett. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Björnstigen Publicerat November 1, 2018 Share Publicerat November 1, 2018 11 minutes ago MagnusN sa: Stek så hela som de är med salt och peppar. Ge dem stekyta på ganska hög värme. Lägg av på skärbräda 7 min. Ingen folie på. Tranchera i halvtunna skivor. Tänk att du lagar rare oxfilé/biff/entrecote, det blir fantastiskt bra. Genomstekt and eller gryta på and smakar lever på ett dåligt sätt. Sås/svamp/potatis är fint till. Min personliga favorit är till sallad med sötsyrlig vinägrett. Tack, ska testa det å se om det går hem. Själv kommer jag garanterat gilla det men frugan äter ju typ ingeting som är ljusare i färgen än gammal skosula så vi får se Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. Jr_Moberg Publicerat November 2, 2018 Detta är en populär post. Share Publicerat November 2, 2018 10 hours ago Björnstigen sa: Skulle jag gilla skarpt dock så är frugan känslig för stark mat och ser hon ens ett pepparkorn om än så litet i maten är det för starkt för henne ... Pepparsåsen är faktiskt inte så stark. Man kokar grovmald svartpeppar ett par minuter och slår av vattnet. Enligt receptet gör man det tre ggr och då försvinner hettan men peppararomen återstår. Sedan fräser man den grovmalda pepparn med lök i smör, bränner av med lite konjak och tillsätter sedan oxbuljong och grädde. Bon apetito. 4 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
culot Publicerat November 2, 2018 Share Publicerat November 2, 2018 3 hours ago Jr_Moberg sa: Pepparsåsen är faktiskt inte så stark. Man kokar grovmald svartpeppar ett par minuter och slår av vattnet. Enligt receptet gör man det tre ggr och då försvinner hettan men peppararomen återstår. Sedan fräser man den grovmalda pepparn med lök i smör, bränner av med lite konjak och tillsätter sedan oxbuljong och grädde. Bon apetito. Hoppla ! det lät fanimej gott ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. killer_mouse Publicerat November 2, 2018 Detta är en populär post. Share Publicerat November 2, 2018 Dagen rätt fläskgryta med både trattisar och med champinjer serveras med kokt potatis och rödbetor till detta dricks kopilsner 3 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. M-Ola Publicerat November 2, 2018 Detta är en populär post. Share Publicerat November 2, 2018 Frugan iväg på galej med jobbet så då kör jag och grabbarna så många små pizzor man orkar äta. 4 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Björnstigen Publicerat November 3, 2018 Share Publicerat November 3, 2018 På 2018-11-01 at 21:21 MagnusN sa: Stek så hela som de är med salt och peppar. Ge dem stekyta på ganska hög värme. Lägg av på skärbräda 7 min. Ingen folie på. Tranchera i halvtunna skivor. Tänk att du lagar rare oxfilé/biff/entrecote, det blir fantastiskt bra. Genomstekt and eller gryta på and smakar lever på ett dåligt sätt. Sås/svamp/potatis är fint till. Min personliga favorit är till sallad med sötsyrlig vinägrett. Tack för tipset, blev asbra och gott som satan. Alla åt glatt utom frugan då som hatar allt som inte är torrt och ordentligt genomstekt, så hon fick äta laxsidan, funkade väl det med och gladare blev ju jag som fick mer av det absolut godaste. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat November 3, 2018 Share Publicerat November 3, 2018 Qvarnhill inledde mig i frestelse så nu sitter jag här i min ensamhet med en burk inlagd sill och potatis som snart kokar på järnspisen. Matlagning med järnspis är lite mera tidskrävande när spisen är kall och måste eldas varm. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
mikebike Publicerat November 3, 2018 Share Publicerat November 3, 2018 Dagens förrätt är apelsin- och chiligravad lax med smetana och hackad lök. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
mikebike Publicerat November 3, 2018 Share Publicerat November 3, 2018 Till varmrätt hade vi helstekt kyckling med sparris, stomp på potatis, sötpotatis och blomkål, samt gräddsås med apelsin. Fast varmrätten hade jag inte lagat. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. PAS Publicerat November 3, 2018 Detta är en populär post. Share Publicerat November 3, 2018 Grillbehovet slog till. Biff på rå fick de bli i afton. /P 3 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. sidelock Publicerat November 3, 2018 Detta är en populär post. Share Publicerat November 3, 2018 6 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
qvarnhill Publicerat November 4, 2018 Författare Share Publicerat November 4, 2018 4 hours ago sidelock sa: Ursäkta min franska, men... JÄVLAR! 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
sidelock Publicerat November 4, 2018 Share Publicerat November 4, 2018 10 hours ago qvarnhill sa: Ursäkta min franska, men... JÄVLAR! Behövde farbror en batch eller röker han eget?? 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.