Hoppa till innehåll

Dagens rätt


qvarnhill

Recommended Posts

Älgkalv med asiatisk touch och glasnudlar. Blev en liten ”dressing” fisksås, soya, chiliflakes och lite socker för att få en saltsöt boost med hetta också.

C1F4A332-C487-41B4-891B-049788DDCF23.jpeg

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Idag höll jag på att glömma bort att äta..  Så det fick bli något som gick snabbt.. 

Hemkokt, frisk, drottningsylt till.. 

USER_SCOPED_TEMP_DATA_MSGR_PHOTO_FOR_UPLOAD_1578248455716.jpeg

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Svängde ihop en Jansson, brassade på lite grönkål och kokte några ägg. Blev mat av det med..

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

På 2020-01-07 at 15:56 Nils l sa:

Ceviche på torskrygg och räkor. 

15784089693108148586654571825053.jpg

Vad är Ceviche? Ids inte googla... ?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Det är limegravad fisk med chili och lite tillbehör. En av mina bekanta från förr var gift med  en tjej från Peru och där fick jag nog smaka på den äkta varan. Hon hade sötpotatis och chili samt koriander i cevichen.. Men som alltid så förändras recept och jag har haft fisk , räkor, majs, mango. potatis chili lite koriander och sedan mixat avokado till en kräm och stoppat härligheten i ett pitabröd i min. Gott som F-n.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tja med svenska mått mätt är det nog att räkna som en carbonara även om nog en italienare hade fnyst åt viss detaljer ?

88A1003C-89E4-4979-A4C1-1DB31872CE8B.jpeg

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

7 hours ago Nils l sa:

Det är limegravad fisk med chili och lite tillbehör. En av mina bekanta från förr var gift med  en tjej från Peru och där fick jag nog smaka på den äkta varan. Hon hade sötpotatis och chili samt koriander i cevichen.. Men som alltid så förändras recept och jag har haft fisk , räkor, majs, mango. potatis chili lite koriander och sedan mixat avokado till en kräm och stoppat härligheten i ett pitabröd i min. Gott som F-n.

Limegravad fisk... Låter något det.. ?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

4 hours ago shamani sa:

Limegravad fisk... Låter något det.. ?

Inhandla lite torskrygg och en påse räkor och testa. Du blir inte besviken.

  • Thanks 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

På 2020-01-11 at 20:22 MagnusN sa:

Lokala ICA maxi har kampanjat kvalitetskött från Bjursunds slakteri för 299 några veckor. Nu krängde de club och tben för 199 pga kort datum. Bästa köttet till lägsta priset... 6 dagar bäckenhängt, 21 dagar på stock och 17 dagar i vac. Tungan krullar sig i glädjeskutt. 
 

Idag blev det club ( smälte ur fettkappan och stekte i) med Fat duck pommes och lök/tomatsallad. Ett trevligt cote du rhone till. Sen är lördagskvällen gjord.

861D8705-5C9F-45FB-9744-C4C153E59A5A.jpeg

18F0DCDF-23CA-45D0-9798-073A5DF34291.jpeg

0E7C7003-4B3D-48D8-8192-D65D74D152F1.jpeg

193F09FC-8845-409F-A6E9-AEE07E6AE087.jpeg

AA0E9B82-051A-4E10-B636-9D4280718E06.jpeg

Vad menas med 21 dagar på stock?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago karelsk blandning sa:

Vad menas med 21 dagar på stock?

Biffstocken är biffen på ben utsågad från var sida genom att klyva ryggraden på mitten. Stocken hängs ofta på krok.

Bakre delen med filé är tben och främre utan filé är clubstek.

  • Thanks 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Dagen lunch bestod av utskuren harsadel och råstekt potatis.

Och nu till kvällen blev det några pocherade vaktelägg... fint ska det va på ”godset” ?

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Egna vaktlar?

vi har ätit köttsoppa i två dagar efter att jag gjort långkok. Gott men lite enformigt./C

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

6 minutes ago Christian N sa:

Wow kul och bra jobbat, de skall vara ängsliga och oroliga typer../C

Dom är lite udda jämfört med höns... rymningsbenägna kamikazedjur och man får inte ha för många ”tuppar” till varje höna för då sliter dom ut henne ?

ploppar ut ett ägg var 18:e timme typ... men dom är ju rätt små ?

just nu har vi nästan alla fjäderfän utom gås men det ska vi tydligen ha det med ?‍♂️

  • Haha 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

83D5E7C6-9400-4120-80D4-DAA9EB866B9B.thumb.jpeg.fa16980c4fde83a1d426016b9a1935c8.jpeg
Innanlår av dovhjort, gräddsås, potatisbakelse, smörslungade morötter och en sallad till det, dovhjort levererad från en kollegas ny köpta hjorthägn!! ?

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

På 2020-01-18 at 19:43 Christian N sa:

Egna vaktlar?

vi har ätit köttsoppa i två dagar efter att jag gjort långkok. Gott men lite enformigt./C

Då gör man lapskaus av soppan.. Och nej, inte lapskojs. Lapskaus.. Om det är en "vattnig" soppa så får man ta bort en del vätska. Annars skär man bara ner mindre bitar av fast potatis och kokar soppan till potatisen är genomkokt och är det vätska kvar kan man ösa av överskottet. Det ska vara en hyfsat fast "massa". Ev får man smaksätta med köttbuljong.. Serveras med lingonsylt och hårt tunnbröd (flatbröd)...

Så gör jag den iaf när jag ätit mig nöjd på soppan. ? Gott. ?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...