Detta är en populär post. TekDr Publicerat December 31, 2019 Detta är en populär post. Share Publicerat December 31, 2019 Den lille ”hjälpte” mig att koka makaroner igår så det blev MYCKET över. Men har man då hönor som lägger ägg så blir ju kombon makaronipuddding lösningen. Trillade även i lite rökt grishals mm... 5 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. killer_mouse Publicerat December 31, 2019 Detta är en populär post. Share Publicerat December 31, 2019 Årets nyårs middag 2x älgstek en med kajennpeppar och Jura whisky och en bara svartpeppar och salt sen en ytterfile mango och chili Duchess mos och rosépeppar-sås sallad 3 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat Januari 1, 2020 Share Publicerat Januari 1, 2020 Älgkalv med asiatisk touch och glasnudlar. Blev en liten ”dressing” fisksås, soya, chiliflakes och lite socker för att få en saltsöt boost med hetta också. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 5, 2020 Share Publicerat Januari 5, 2020 Idag höll jag på att glömma bort att äta.. Så det fick bli något som gick snabbt.. Hemkokt, frisk, drottningsylt till.. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 6, 2020 Share Publicerat Januari 6, 2020 Kycklingkebab och strips.... ? 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. Christian N Publicerat Januari 6, 2020 Detta är en populär post. Share Publicerat Januari 6, 2020 Hemmagjord falafel med humus, syrad rödlök, o lite annat gott. /C 4 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat Januari 6, 2020 Share Publicerat Januari 6, 2020 Svängde ihop en Jansson, brassade på lite grönkål och kokte några ägg. Blev mat av det med.. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
nuke Publicerat Januari 6, 2020 Share Publicerat Januari 6, 2020 Fransk löksoppa på 2 kg gul lök. /Markus Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat Januari 7, 2020 Share Publicerat Januari 7, 2020 Ceviche på torskrygg och räkor. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 8, 2020 Share Publicerat Januari 8, 2020 På 2020-01-07 at 15:56 Nils l sa: Ceviche på torskrygg och räkor. Vad är Ceviche? Ids inte googla... ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat Januari 9, 2020 Share Publicerat Januari 9, 2020 Det är limegravad fisk med chili och lite tillbehör. En av mina bekanta från förr var gift med en tjej från Peru och där fick jag nog smaka på den äkta varan. Hon hade sötpotatis och chili samt koriander i cevichen.. Men som alltid så förändras recept och jag har haft fisk , räkor, majs, mango. potatis chili lite koriander och sedan mixat avokado till en kräm och stoppat härligheten i ett pitabröd i min. Gott som F-n. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat Januari 9, 2020 Share Publicerat Januari 9, 2020 Tja med svenska mått mätt är det nog att räkna som en carbonara även om nog en italienare hade fnyst åt viss detaljer ? 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 9, 2020 Share Publicerat Januari 9, 2020 7 hours ago Nils l sa: Det är limegravad fisk med chili och lite tillbehör. En av mina bekanta från förr var gift med en tjej från Peru och där fick jag nog smaka på den äkta varan. Hon hade sötpotatis och chili samt koriander i cevichen.. Men som alltid så förändras recept och jag har haft fisk , räkor, majs, mango. potatis chili lite koriander och sedan mixat avokado till en kräm och stoppat härligheten i ett pitabröd i min. Gott som F-n. Limegravad fisk... Låter något det.. ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Nils l Publicerat Januari 9, 2020 Share Publicerat Januari 9, 2020 4 hours ago shamani sa: Limegravad fisk... Låter något det.. ? Inhandla lite torskrygg och en påse räkor och testa. Du blir inte besviken. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. MagnusN Publicerat Januari 11, 2020 Detta är en populär post. Share Publicerat Januari 11, 2020 Lokala ICA maxi har kampanjat kvalitetskött från Bjursunds slakteri för 299 några veckor. Nu krängde de club och tben för 199 pga kort datum. Bästa köttet till lägsta priset... 6 dagar bäckenhängt, 21 dagar på stock och 17 dagar i vac. Tungan krullar sig i glädjeskutt. Idag blev det club ( smälte ur fettkappan och stekte i) med Fat duck pommes och lök/tomatsallad. Ett trevligt cote du rhone till. Sen är lördagskvällen gjord. 4 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 12, 2020 Share Publicerat Januari 12, 2020 Extra upphettad kycklingkebab i taco-stil.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
karelsk blandning Publicerat Januari 13, 2020 Share Publicerat Januari 13, 2020 På 2020-01-11 at 20:22 MagnusN sa: Lokala ICA maxi har kampanjat kvalitetskött från Bjursunds slakteri för 299 några veckor. Nu krängde de club och tben för 199 pga kort datum. Bästa köttet till lägsta priset... 6 dagar bäckenhängt, 21 dagar på stock och 17 dagar i vac. Tungan krullar sig i glädjeskutt. Idag blev det club ( smälte ur fettkappan och stekte i) med Fat duck pommes och lök/tomatsallad. Ett trevligt cote du rhone till. Sen är lördagskvällen gjord. Vad menas med 21 dagar på stock? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MagnusN Publicerat Januari 13, 2020 Share Publicerat Januari 13, 2020 1 hour ago karelsk blandning sa: Vad menas med 21 dagar på stock? Biffstocken är biffen på ben utsågad från var sida genom att klyva ryggraden på mitten. Stocken hängs ofta på krok. Bakre delen med filé är tben och främre utan filé är clubstek. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat Januari 18, 2020 Share Publicerat Januari 18, 2020 Dagen lunch bestod av utskuren harsadel och råstekt potatis. Och nu till kvällen blev det några pocherade vaktelägg... fint ska det va på ”godset” ? 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Christian N Publicerat Januari 18, 2020 Share Publicerat Januari 18, 2020 Egna vaktlar? vi har ätit köttsoppa i två dagar efter att jag gjort långkok. Gott men lite enformigt./C 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat Januari 18, 2020 Share Publicerat Januari 18, 2020 4 minutes ago Christian N sa: Egna vaktlar? Japp Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Christian N Publicerat Januari 18, 2020 Share Publicerat Januari 18, 2020 Wow kul och bra jobbat, de skall vara ängsliga och oroliga typer../C Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat Januari 18, 2020 Share Publicerat Januari 18, 2020 6 minutes ago Christian N sa: Wow kul och bra jobbat, de skall vara ängsliga och oroliga typer../C Dom är lite udda jämfört med höns... rymningsbenägna kamikazedjur och man får inte ha för många ”tuppar” till varje höna för då sliter dom ut henne ? ploppar ut ett ägg var 18:e timme typ... men dom är ju rätt små ? just nu har vi nästan alla fjäderfän utom gås men det ska vi tydligen ha det med ?♂️ 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat Januari 18, 2020 Share Publicerat Januari 18, 2020 Innanlår av dovhjort, gräddsås, potatisbakelse, smörslungade morötter och en sallad till det, dovhjort levererad från en kollegas ny köpta hjorthägn!! ? 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Januari 19, 2020 Share Publicerat Januari 19, 2020 På 2020-01-18 at 19:43 Christian N sa: Egna vaktlar? vi har ätit köttsoppa i två dagar efter att jag gjort långkok. Gott men lite enformigt./C Då gör man lapskaus av soppan.. Och nej, inte lapskojs. Lapskaus.. Om det är en "vattnig" soppa så får man ta bort en del vätska. Annars skär man bara ner mindre bitar av fast potatis och kokar soppan till potatisen är genomkokt och är det vätska kvar kan man ösa av överskottet. Det ska vara en hyfsat fast "massa". Ev får man smaksätta med köttbuljong.. Serveras med lingonsylt och hårt tunnbröd (flatbröd)... Så gör jag den iaf när jag ätit mig nöjd på soppan. ? Gott. ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.