tecno Publicerat Februari 24, 2020 Share Publicerat Februari 24, 2020 Synd, hade varit ett bra experiment. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Februari 24, 2020 Share Publicerat Februari 24, 2020 25 minutes ago Dansken sa: Nej det är kastat.... Klaga! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Dansken Publicerat Februari 24, 2020 Share Publicerat Februari 24, 2020 7 minutes ago shamani sa: Klaga! Var det ett dåligt kast? 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
M-98 Publicerat Februari 24, 2020 Share Publicerat Februari 24, 2020 1 hour ago Dansken sa: Jag brukar titta in på Lithell's fabriksförsäljning på vägen förbi när jag ska ut och se till vildsvinsåteln. För ett tag sen "hittade" jag en hel entrecote i kyldisken som hamnade med hem. Jag lät den ligga kvar i vacuumpåsen och möra, och när det närmade sig "bäst före" datumet skar jag den i skivor och frös in i påsar- två och två. Tips, ta i lite limejuice (riktig limejuice och inte något fake på flaska) på köttet när det skall möras inför tillagning typ en dag eller två innan. Jag fick lära mig det av en gammal styckmästare som jag hade som lärare. Man kan låta nöt- och får, hjortkött ligga i vacumpackat en bra stund efter att "bäst före" passerat. Mörkrött och lite mörkare, så länge det luktar ok. Många människor fattar inte mört kött = nedbrytningsprocessen jobbar på. Svensson köper helst lätt rosarött kött i butiken som ser färskt ut. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Februari 24, 2020 Share Publicerat Februari 24, 2020 1 hour ago Dansken sa: Var det ett dåligt kast? Tydligen... ,? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MagnusN Publicerat Februari 25, 2020 Share Publicerat Februari 25, 2020 17 hours ago Dansken sa: Jag brukar titta in på Lithell's fabriksförsäljning på vägen förbi när jag ska ut och se till vildsvinsåteln. För ett tag sen "hittade" jag en hel entrecote i kyldisken som hamnade med hem. Jag lät den ligga kvar i vacuumpåsen och möra, och när det närmade sig "bäst före" datumet skar jag den i skivor och frös in i påsar- två och två. I dag tinade jag upp en påse kött (sakta) och stekte bitarna. Till detta kokade jag potäter och redde av stekpannan med vispgrädde med fond, rödtjut och lite gele'. Förutsättningarna för en god middag fanns, och sen började jag äta- och köttbitarna var sega så in i helvete. Vilken antiklimax. Det vart "sås och potatis" som man fick äta som liten när man inte gillade maten. Som det kan bli..... Om du inte sitter på en såvidd så kan du fattigmanssåvidda i diskhon. Spola upp fullt med 50gradigt vatten och låt köttet ligga där 3-5 timmar (kött att vettig kvalitet ska ligga ett par timmar). Fyll på med nytt vatten då och då för att hålla uppe värmen. Ju mer vatten desto längre gäller det sig varmt. Lägger du folie över så håller det sig lite till. Jag brukar låta minutbitar svalna till rumstemp innan jag steker dem för att inte översteka. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
sidelock Publicerat Februari 25, 2020 Share Publicerat Februari 25, 2020 När nya köttbestick är för dyrt.☺️ IMG_8356.MOV 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Februari 25, 2020 Share Publicerat Februari 25, 2020 7 minutes ago sidelock sa: När nya köttbestick är för dyrt.☺️ IMG_8356.MOV 26 MB · 0 downloads Jäklar.. Vassa som attan! ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Februari 25, 2020 Share Publicerat Februari 25, 2020 Vilken variant funkade bäst? Ser att dom är lite olika formade.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
sidelock Publicerat Februari 25, 2020 Share Publicerat Februari 25, 2020 De är lika, valde ut en form innan jag slipade. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 Försvinnande gott så att kameran inte hann med Stekt fläsk och gudomlig löksås. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 1 hour ago tecno sa: Försvinnande gott så att kameran inte hann med Stekt fläsk och gudomlig löksås. Jag tror att om man gjorde en undersökning sv MÄNS favoritmat så hamnar nog stekt fläsk med löksås på första plats.. På andra plats någon annan rätt med stekt fläsk... ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mad Mike Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 9 minutes ago shamani sa: Jag tror att om man gjorde en undersökning sv MÄNS favoritmat så hamnar nog stekt fläsk med löksås på första plats.. På andra plats någon annan rätt med stekt fläsk... ? Och på tredje,fjärde och femte också /Mike Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 Ja det är klart gott gotti gott gott som mycket annat. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mulle mek Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 43 minutes ago shamani sa: Jag tror att om man gjorde en undersökning sv MÄNS favoritmat så hamnar nog stekt fläsk med löksås på första plats.. På andra plats någon annan rätt med stekt fläsk... ? Näpp. Inte med på topp 10. Men Raggmunk med stekt fläsk och hemkokt lingonsylt. kvalar in på topp tio. 1 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 2 minutes ago, Mulle mek said: Näpp. Inte med på topp 10. Men Raggmunk med stekt fläsk och hemkokt lingonsylt. kvalar in på topp tio. Byter helst ut mot Rårörda då platsar det högt upp i listan. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mulle mek Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 1 minute ago tecno sa: Byter helst ut mot Rårörda då platsar det högt upp i listan. Huvudet på spiken. Jag är dock dålig på att göra rårörda. Jag tänkte mest på fabriksfabricerad lingonsylt som till 80% består av äppelmos och är söt så den inte ens duger till att bota hicka. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 1 minute ago, Mulle mek said: Huvudet på spiken. Jag är dock dålig på att göra rårörda. Jag tänkte mest på fabriksfabricerad lingonsylt som till 80% består av äppelmos och är söt så den inte ens duger till att bota hicka. Lagom portion är mindre glasburk typ ½ liter med ett par matskedar socker, stäng och skaka lätt = KLART Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mulle mek Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 1 minute ago tecno sa: Lagom portion är mindre glasburk typ ½ liter med ett par matskedar socker, stäng och skaka lätt = KLART Jo. Men det har liksom inte riktigt kommit i på repertoaren än?? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 2 minutes ago, Mulle mek said: Jo. Men det har liksom inte riktigt kommit i på repertoaren än?? Bara att ta f_n i hornen Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mulle mek Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 6 minutes ago tecno sa: Bara att ta f_n i hornen Japp, men det måste in i skallen. När det som behöver lingon som komplement är klart för tallriken är det försent (frysta lingon i frysen) och då kommer dom hemkokta fram? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 13 minutes ago, Mulle mek said: Japp, men det måste in i skallen. När det som behöver lingon som komplement är klart för tallriken är det försent (frysta lingon i frysen) och då kommer dom hemkokta fram? Framförhållning heter det 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mulle mek Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 1 minute ago tecno sa: Framförhållning heter det I rest my case? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Ken1 Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Februari 28, 2020 Share Publicerat Februari 28, 2020 5 hours ago Mad Mike sa: Och på tredje,fjärde och femte också /Mike Mycket troligt.... Mycket troligt.. Stekt fläsk ÄR gott! Särskilt rimmat, extrasaltat Och välstekt.. ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.