Hoppa till innehåll

Dagens rätt


qvarnhill

Recommended Posts

Idag lite plock, tog en bit karré spjäll + lite kryddor och penslade det hela med Sweet Baby Rays Honey Chipotle och en rejäl skvätt Cognac som jag sedan öste med under 1½ timme i ca 175°C .  Bidde bra gott  ;) 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Får brorsan med flickvän över i kväll, lagom storlek på fest i dessa tider. Han är skåneboende och gör egentligen samma resa som mig efter studierna (skiljer 21 år mellan oss)

Får med ökad ålder ett större intresse för matlagning, tror det är logiskt som i botten jagande bonde med mycket egna råvaror.

Kommer köra klassisk meny, svår att misslyckas med hoppas jag.

Förrätten är hemmagjord räkröra i bägare av västerbottenost, till det blir det Tattinger Champis.

Huvudrätt är potatisbakelser från egen odling, älgentrecote, brynta grönsaker tillsammans med en gräddig sås på trattisar. Det röda blir en Shiraz/Merlot från Österrike från 2009, lite spännade då jag fick den av en odlare på den tiden jag hade Österrike som ansvar. Nu förknippar man kanske inte Österrike som ett framstående rödtjutsland, man får väl ha nån sydafrikan som reserv.

Efterrätt blir vanilgräddglass med egenplockade hjortron och madelflarn. Serveras med en Nivole från Italien.

Troligen en XO till kaffet och chokladbiten. Tur man löshundsjagat idag.

Gott nytt år!

 

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Underskatta inte de österrikiska röda. Var där i jobbet en hel del tidigare och med hjälp av en del vinintresserade lokala kollegor fick jag en hel del riktigt gott med mig hem på den tiden.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Förrätt: moules marinéres

huvudrätt: vildsvinsfilé med hasselbackspotatis, svampsås och sallad.

om en stund...pust

efterrätt: creme brulée 

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Laxtatar till förrätt

Färsk pasta, med svamp,räkor och musslor, vitlök,parmesan och lite persilja. Var de godaste jag ätit på länge.20201231_181827.thumb.jpg.59b8118bf609755a347fb9fa32d84344.jpg

 Jordgubbs parfait med färska bär

Dricka blev Alkoholfritt

Gott nytt

S

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Förrätt:
Gravad rådjursfilé på toast med smörstekt rödgul trumpetsvamp, lingon och sallad toppad med en senapsdressing

Varmrätt:
Torsk sous vide med potatismos med vitlök och persilja serveras med en ljummen sallad på hummer, shitakesvamp och lök, på en spegel av fänkålsskum

Dessert:
Konjaksmarinerade fikon och körsbär, med rostad kokos och jordnötter serveras med vaniljglass.

Gott nytt ! :biggrin:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Dagens ble en kvällens.

23.oo på nyårsafton kom det ett samtal som sade att vi hade en påkörd älg på en av våra vägar. Människorna klarade sig, bil å älg dog. Älgen skulle dött av bröten nacke, var visst en del mer. Oavsett avslutades det g:a året å det nya invigdes på ett icke planerat vis. Bara göra det bästa av situationen. Lyxade te att lite i afton istället / åxå. Blev färsk grillad älgentrecote. /P

dagens.JPG

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag har tagit fram fyra bröstbitar ringduva fr 2020 för ett experiment.

jag ska grovmala och göra viltburgare  , salt peppar lite rosmarin timjan och nåt enbär .... Kan det funka månne ? 

7DD38619-8AC5-4416-801A-B7F948D6F7BB.jpeg

C6F274AF-685C-40D0-9665-1EE370DD021A.jpeg

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

3 hours ago culot sa:

Jag har tagit fram fyra bröstbitar ringduva fr 2020 för ett experiment.

jag ska grovmala och göra viltburgare  , salt peppar lite rosmarin timjan och nåt enbär .... Kan det funka månne ? 

Lagom till att kleta ner kvarnen?

Funkar säkert :yes: 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

2 hours ago sidelock sa:

Lagom till att kleta ner kvarnen?

Funkar säkert :yes: 

Det var ett hyfsat första test,  4 ringduvor blir ca 450g köttfärs vilket blir 2 megaburgare som ingen av oss orkade käka upp, min var nog aningen större dessutom. Körde kryddningen jag skrev plus lite kockens örtkryddor, grillade lite för länge men vart rätt bra. Kommer göras om och förbättras .

 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

7 hours ago, culot said:

Klart bättre än att banka ut m köttklubba då "hinnan" kan vara lite jobbig. 

Prova nästa gång att mala i köttkvarn med hinnorna på, först grovt sedan mindre då sitter hinnorna högst troligt på kniven som då är lätt att ta bort vid byte av hålskiva.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Rökte lite ren till souvas igår men funderar att hänga in dom några timmar till.

Hade mera kött i salt som ska souvas rökas och sen göras hamburgare av men vart väl så kallt, nästan -30 så fick sätta värme i röken den här gången.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...