tecno Publicerat December 23, 2020 Share Publicerat December 23, 2020 Pannbiff med svampsås och rårörda lingon. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat December 24, 2020 Share Publicerat December 24, 2020 Lite kökspyssel så här på julafton, en bytta kycklinglever paté. Gott till lite tilltugg. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat December 25, 2020 Share Publicerat December 25, 2020 Idag lite plock, tog en bit karré spjäll + lite kryddor och penslade det hela med Sweet Baby Rays Honey Chipotle och en rejäl skvätt Cognac som jag sedan öste med under 1½ timme i ca 175°C . Bidde bra gott Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
MKJ Publicerat December 31, 2020 Share Publicerat December 31, 2020 Får brorsan med flickvän över i kväll, lagom storlek på fest i dessa tider. Han är skåneboende och gör egentligen samma resa som mig efter studierna (skiljer 21 år mellan oss) Får med ökad ålder ett större intresse för matlagning, tror det är logiskt som i botten jagande bonde med mycket egna råvaror. Kommer köra klassisk meny, svår att misslyckas med hoppas jag. Förrätten är hemmagjord räkröra i bägare av västerbottenost, till det blir det Tattinger Champis. Huvudrätt är potatisbakelser från egen odling, älgentrecote, brynta grönsaker tillsammans med en gräddig sås på trattisar. Det röda blir en Shiraz/Merlot från Österrike från 2009, lite spännade då jag fick den av en odlare på den tiden jag hade Österrike som ansvar. Nu förknippar man kanske inte Österrike som ett framstående rödtjutsland, man får väl ha nån sydafrikan som reserv. Efterrätt blir vanilgräddglass med egenplockade hjortron och madelflarn. Serveras med en Nivole från Italien. Troligen en XO till kaffet och chokladbiten. Tur man löshundsjagat idag. Gott nytt år! 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Holz Publicerat December 31, 2020 Share Publicerat December 31, 2020 Underskatta inte de österrikiska röda. Var där i jobbet en hel del tidigare och med hjälp av en del vinintresserade lokala kollegor fick jag en hel del riktigt gott med mig hem på den tiden. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat December 31, 2020 Share Publicerat December 31, 2020 Förrätt: moules marinéres huvudrätt: vildsvinsfilé med hasselbackspotatis, svampsås och sallad. om en stund...pust efterrätt: creme brulée 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
hs_merkel Publicerat December 31, 2020 Share Publicerat December 31, 2020 Laxtatar till förrätt Färsk pasta, med svamp,räkor och musslor, vitlök,parmesan och lite persilja. Var de godaste jag ätit på länge. Jordgubbs parfait med färska bär Dricka blev Alkoholfritt Gott nytt S Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
redtop Publicerat December 31, 2020 Share Publicerat December 31, 2020 Förrätt: Gravad rådjursfilé på toast med smörstekt rödgul trumpetsvamp, lingon och sallad toppad med en senapsdressing Varmrätt: Torsk sous vide med potatismos med vitlök och persilja serveras med en ljummen sallad på hummer, shitakesvamp och lök, på en spegel av fänkålsskum Dessert: Konjaksmarinerade fikon och körsbär, med rostad kokos och jordnötter serveras med vaniljglass. Gott nytt ! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat Januari 3, 2021 Share Publicerat Januari 3, 2021 Webern har vilat länge nog nu.... blir älg/vildsvinsburgare ikväll 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Januari 3, 2021 Share Publicerat Januari 3, 2021 Från frysen, hemmagjord Finsk leverlåda = mums Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Januari 4, 2021 Share Publicerat Januari 4, 2021 En OTTO på mitt sätt 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
PAS Publicerat Januari 6, 2021 Share Publicerat Januari 6, 2021 Ställde mig på vågen. Blev sallad idag. /P 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
TekDr Publicerat Januari 7, 2021 Share Publicerat Januari 7, 2021 Enkel lunch idag med Pasta aglio e olio Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat Januari 7, 2021 Share Publicerat Januari 7, 2021 Lasagne, rivna morötter blandat med ett äpple o mjölk till middag! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
PAS Publicerat Januari 9, 2021 Share Publicerat Januari 9, 2021 Dagens ble en kvällens. 23.oo på nyårsafton kom det ett samtal som sade att vi hade en påkörd älg på en av våra vägar. Människorna klarade sig, bil å älg dog. Älgen skulle dött av bröten nacke, var visst en del mer. Oavsett avslutades det g:a året å det nya invigdes på ett icke planerat vis. Bara göra det bästa av situationen. Lyxade te att lite i afton istället / åxå. Blev färsk grillad älgentrecote. /P 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
culot Publicerat Januari 10, 2021 Share Publicerat Januari 10, 2021 Jag har tagit fram fyra bröstbitar ringduva fr 2020 för ett experiment. jag ska grovmala och göra viltburgare , salt peppar lite rosmarin timjan och nåt enbär .... Kan det funka månne ? 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
sidelock Publicerat Januari 10, 2021 Share Publicerat Januari 10, 2021 3 hours ago culot sa: Jag har tagit fram fyra bröstbitar ringduva fr 2020 för ett experiment. jag ska grovmala och göra viltburgare , salt peppar lite rosmarin timjan och nåt enbär .... Kan det funka månne ? Lagom till att kleta ner kvarnen? Funkar säkert Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
culot Publicerat Januari 10, 2021 Share Publicerat Januari 10, 2021 2 hours ago sidelock sa: Lagom till att kleta ner kvarnen? Funkar säkert Det var ett hyfsat första test, 4 ringduvor blir ca 450g köttfärs vilket blir 2 megaburgare som ingen av oss orkade käka upp, min var nog aningen större dessutom. Körde kryddningen jag skrev plus lite kockens örtkryddor, grillade lite för länge men vart rätt bra. Kommer göras om och förbättras . 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
culot Publicerat Januari 11, 2021 Share Publicerat Januari 11, 2021 Klart bättre än att banka ut m köttklubba då "hinnan" kan vara lite jobbig. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Januari 11, 2021 Share Publicerat Januari 11, 2021 7 hours ago, culot said: Klart bättre än att banka ut m köttklubba då "hinnan" kan vara lite jobbig. Prova nästa gång att mala i köttkvarn med hinnorna på, först grovt sedan mindre då sitter hinnorna högst troligt på kniven som då är lätt att ta bort vid byte av hålskiva. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
lsjonsson Publicerat Januari 11, 2021 Share Publicerat Januari 11, 2021 Idag blir det ugnsstekt sik fångad i Kalix älv, potatis, tunnbröd, smör o mjölk. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
qvarnhill Publicerat Januari 12, 2021 Författare Share Publicerat Januari 12, 2021 Vinbrässerat kronytterlår, tre timmar i slökokaren gjorde susen, såsen sedan blev galet god! 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Januari 12, 2021 Share Publicerat Januari 12, 2021 Potatis & kålrots mos med köttbullar med en klick smör på moset. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
karelsk blandning Publicerat Januari 13, 2021 Share Publicerat Januari 13, 2021 Rökte lite ren till souvas igår men funderar att hänga in dom några timmar till. Hade mera kött i salt som ska souvas rökas och sen göras hamburgare av men vart väl så kallt, nästan -30 så fick sätta värme i röken den här gången. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Januari 13, 2021 Share Publicerat Januari 13, 2021 Dagens kulinariska blev 2 st hemmagjorda tunnbröd i stekpanna med coleslaw + tonfisk + rostad lök. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.