Hoppa till innehåll

Dagens rätt


qvarnhill

Recommended Posts

18 minutes ago qvarnhill sa:

Idag slår man till med en dovhjortsgryta, fri från onödiga kryddor, bara fokus på de naturliga smakerna. Puttrade hjort, lök, morot och lite rökt fläsk med lite viltfond. Smörfräste sedan viltväxande svampar, idag blev det champinjon, stensopp och trattkantarell men väntar med att tillsätta svampen tills själva grytan är klar. När kötter är mört nog så i med en rejäl klick messmör och en redig mängd vispgrädde och låter det hela puttra ihop till lämplig simmighet. Till sist, kryddar med salt och nymald vitpeppar och vänder sedan ner den smörfrästa svampen. Valde att servera med ångat Basmatiris.

1235573506_dovsvampgryta.thumb.jpg.e641eded4fd373c6387c8515803d0220.jpg

Mer behövs inte☺️

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

:wub:Hemmabakad skidskyttesemla med kaffe som gav guld till Martin Ponsiluoma.:wub:

Nu får vi hoppas att tjejerna blev taggade av dagens guld och visar vad dom går för imorgon.:thumbsup:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago tecno sa:

fri från onödiga kryddor

 Du pratar med kluven tunga du ;)

 

Näääääääää. Krydda för att förhöja smaken? Krydda för att Dölja/Förvanska smaken?

☺️

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Där får jag hålla med: alla "trendkockar" som skriver recept i alla gratistidning ( från bilmärken, ICA, föreningar etc) som dimper ner i postlådan ska överglänsa varandra med att vräka allt möjliga exotiska kryddor som smakar skit (i alla fall onödigt) på maten. 

Mitt stora hatobjekt som "alla" skrev om för några år sen är ramslök. Det förbannade ogräs växer vilt hemma på Bornholm och står och blandar sig med (kväver) liljekonvaljerna i alla ådalar och stanken står emot en som en mur när man åker förbi på motorcykel. 

Dom skulle jag aldrig förstöra min mat med. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Iochförsig gårdagskvällens mat men jag har en bild så ni får stå ut med detta.

Utskuren vildsvinskotlett, med en pannsås och potatisgratäng. Kom nåt grönt mög med på talriken också ?‍♂️

 

58D20286-6326-4B01-B95A-07FCE897053D.jpeg

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

12 hours ago, Mulle mek said:

Näääääääää. Krydda för att förhöja smaken? Krydda för att Dölja/Förvanska smaken?

☺️

Håller med men för faan MESSMÖR är definitivt en downer = allt för att förvanska smaken.
Salt/peppar/lök/morot räcker gott i en viltgryta, det är ju doven som ska smaka .

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago henke67 sa:

Nääe 

jag är fortfarande en ”sucker” för enbär  till villt! 

Det är ju gott med enbär till älgköttet iaf.:wub:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

5 hours ago tecno sa:

Håller med men för faan MESSMÖR är definitivt en downer = allt för att förvanska smaken.
Salt/peppar/lök/morot räcker gott i en viltgryta, det är ju doven som ska smaka .

Reducerar man grädden tillräckligt så blir det kola/karamell och den vill man ha sötma i för att fördjupa smaken och tyvärr, sötman i morötterna räcker inte riktigt ända fram. Doven och svampen smakar fortfarande det de ska men själva såsen som binder ihop det hela blir god nog att kunna stå på egna ben som soppa med den där messmörsklicken, lovar!

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bilderna på duvburgarna glömdes av men dom vart kanon, het mkt het grillpanna gav en fin yta sen är det bara de vanliga favvo tillbehören, sen till det svåra ..... Rödvin eller Öl ???  Mitt val vart en STONE IPA 7,7% mkt smak mkt drag i och inget man tar 2 snabba på , i vart fall inte för mig . 

/P

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Idag har jag haft en stor produktion av älgfärsköttbullar så det blir köttbullar, makaroner, gräddsås, div. grönsaker o mjölk till middag. Det blev några hundra. 2-300 st men jag har inte räknat dom. Bra med lite färdig mat i frysen. Jag gjorde dom på 3 kg älgfärs.:)

IMG_20210227_131305608.thumb.jpg.9a4d86148d0f354cb25716df3a0e8190.jpg

 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Man kan ha köttfärssås te potatissallad åxå.

Spicy. Rundades av med creme fraiche å kokosmjölk. /P

dagens.JPG

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

1 hour ago PAS sa:

Man kan ha köttfärssås te potatissallad åxå.

Spicy. Rundades av med creme fraiche å kokosmjölk. /P

dagens.JPG

Det var en ny variant med potatissallad!:thumbsup:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hittepå.

 dagens1.thumb.JPG.20b94b929e0e8e16307b10883877e5a1.JPG

Grönt, bulgur å ölkorv. /P

 dagens2.thumb.JPG.5b748dc541e63e598b3ac823c1d4983a.JPG

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Typ Tandoori-Älgsfärssås å ris.

Bara för att jag kan å kul med variation. Men kanske mest för jag spanade över kryddorna å vad som behövde gå åt, innan de går ut själva. /P

dagens.JPG

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...