linus22magnum Publicerat Augusti 2, 2013 Share Publicerat Augusti 2, 2013 brorsan och jag brukar sätta oss med 22 magnumen i den vak-kojan vi har till gris. det räcker som kamouflage (i början) visst dom kan lära sig saker och upptäcker en ganska lätt. men dom är ändå den dummaste kråkfågeln i kråkfamiljen/släktet ! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
linus22magnum Publicerat September 15, 2013 Share Publicerat September 15, 2013 säger en sak, ekar (ek-träd) is the shit ! dom halstrar nötter nu så det enda dom gör hela dagarna är att hämta ekollon ! vi stod under 3 st 20 m höga ekar och där var det nötskrika hela tiden. . och efter 20-30 min hade brorsan skjutit 3 st med sin berretta. 22:a är nog skitbra men när man skjuter upp i träden så har man ju inget kulfång så hagel är nog bäst att rekommendera ?. så nu har jag fått plocka dom och tagit ut brösten. jag klarade det på helt egen hand också, så nu kan jag ta hand om ett vilt i alla fall så om ni inte har något annat att jaga , ställ er under en stor ek ! vi hade skitskoj i alla fall. även duvor kom, men dom satte sig för lång bort. dom älskar att sitta och hålla utkik ifrån ekarna. och förresten har ni några tips på hur man förbereder nötskrika och sedan lagar till den ? just nu ligger brösten i kylen // L Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
kalleanka70 Publicerat September 15, 2013 Share Publicerat September 15, 2013 Asså nötskrika....där går min gräns vad gäller mat ;-) kan tom tänka mig grillad grävling för nötskrika men skriv gärna vad det smakade.... iPad Tapatalk HD 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Urban Publicerat September 15, 2013 Share Publicerat September 15, 2013 Åt soppa på nötskrika en gång när jag var i tyskland och jagade gris. Det var ingen som berättade innan vad vi åt, och jag måste tillstå att det faktiskt var gott. Det jag kommer ihåg av smaktillsättare var att det var mycket rosmarin i, i övrigt var det bara buljong och köttbitar. Har man smakat björn, äter man allt.... Alla stavfel beror på för stora tummar till för liten lur 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
strävhår Publicerat September 16, 2013 Share Publicerat September 16, 2013 säger en sak, ekar (ek-träd) is the shit ! dom halstrar nötter nu så det enda dom gör hela dagarna är att hämta ekollon ! vi stod under 3 st 20 m höga ekar och där var det nötskrika hela tiden. . och efter 20-30 min hade brorsan skjutit 3 st med sin berretta. 22:a är nog skitbra men när man skjuter upp i träden så har man ju inget kulfång så hagel är nog bäst att rekommendera ?. så nu har jag fått plocka dom och tagit ut brösten. jag klarade det på helt egen hand också, så nu kan jag ta hand om ett vilt i alla fall så om ni inte har något annat att jaga , ställ er under en stor ek ! vi hade skitskoj i alla fall. även duvor kom, men dom satte sig för lång bort. dom älskar att sitta och hålla utkik ifrån ekarna. och förresten har ni några tips på hur man förbereder nötskrika och sedan lagar till den ? just nu ligger brösten i kylen // L Ett lika enkelt som gott sätt är att steka på dem hastigt i en panna med hög temp. Samma med duvor, kullor å de andra mindre fåglarna t.ex björktrast. Skogshönsen behöver mer dock mer kärlek. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
linus22magnum Publicerat September 16, 2013 Share Publicerat September 16, 2013 Asså nötskrika....där går min gräns vad gäller mat ;-) kan tom tänka mig grillad grävling för nötskrika men skriv gärna vad det smakade.... iPad Tapatalk HD gott va det !!!! tillagade dom 3 brösten idag. och vilken fint kött ! glänsande fina bröst och fint kött rakt igenom. jag gjorde efter ett recept på google. föjande: stek på i ganska hög temp med (redigt smör),salt, peppar. ta av brösten från grytan men låt ´´fonden´´ vara kvar. sedan hackar du gul-lök och steker i fonden. sen häll på grädde så det täcker ganska mycket över löken och upp till kanten av brösten ungefär. lägg på lock och låt brösten puttra på ganska svag värme i 5 min. = gott recept ! smakade lite som lever. ganska mycket såhär ´´kraftig ´´ smak/ vilt smak, men gott ! och ät det ihop med lite sallad och löksåsen. ni går miste om något om ni inte testar. men om ni är lite känsliga för ´´kraftig´´/ blodsmak så tillaga dom ganska mycket i stekpannan innan ni puttrar med grädden. efter allas egen smak och tycke såklart ! gott var det ! 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
linus22magnum Publicerat September 16, 2013 Share Publicerat September 16, 2013 gott va det !!!! tillagade dom 3 brösten idag. och vilken fint kött ! glänsande fina bröst och fint kött rakt igenom. jag gjorde efter ett recept på google. föjande: stek på i ganska hög temp med (redigt smör),salt, peppar. ta av brösten från grytan men låt ´´fonden´´ vara kvar. sedan hackar du gul-lök och steker i fonden. sen häll på grädde så det täcker ganska mycket över löken och upp till kanten av brösten ungefär. lägg på lock och låt brösten puttra på ganska svag värme i 5 min. = gott recept ! smakade lite som lever. ganska mycket såhär ´´kraftig ´´ smak/ vilt smak, men gott ! och ät det ihop med lite sallad och löksåsen. ni går miste om något om ni inte testar. men om ni är lite känsliga för ´´kraftig´´/ blodsmak så tillaga dom ganska mycket i stekpannan innan ni puttrar med grädden. efter allas egen smak och tycke såklart ! gott var det ! smaklig måltid förresten ! 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
strävhår Publicerat September 16, 2013 Share Publicerat September 16, 2013 Härligt Linus, du får bjuda ner djurparksdirektören på en bjudning. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
linus22magnum Publicerat September 16, 2013 Share Publicerat September 16, 2013 Härligt Linus, du får bjuda ner djurparksdirektören på en bjudning. haha,får jag göra ! min tvillingbror till fågelskådare var ju inte så glad över denna rätt men han gick miste om något ! 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
UngJägarn Publicerat Oktober 31, 2013 Share Publicerat Oktober 31, 2013 Hur går nötskrike jakten för er nu?? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
hoel Publicerat Oktober 31, 2013 Share Publicerat Oktober 31, 2013 Jag testade faktiskt nötskrikerisotto förra året. Det var.....speciellt Nej då, det smakade lite som duva så det var inga fel på det men jag rekommenderar verkligen inte det i risotto utan det ska nog ätas som köttbitar eller i gryta. 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
UngJägarn Publicerat Oktober 31, 2013 Share Publicerat Oktober 31, 2013 Har tagit reda på nötskrika ifjol men ja tyckte att de smakade för tort.. Antingen fick de hänga för länge eller så till lagades det dåligt.. Hänger ni nötsktikorna?? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
strävhår Publicerat Oktober 31, 2013 Share Publicerat Oktober 31, 2013 Du/ni stekte dem för länge, brasa på i hög temp lagomt till de får färg. Bröstbiten skall vara röd längst inuti. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
19Henke94 Publicerat November 2, 2013 Share Publicerat November 2, 2013 satte mig i ekebacken en liten stund, kröp in lite i en buske och började locka med muspip, det gick bra , dom på bilden plus en som dog men jag lyckades inte hitta den bland allt ris :/ jag brukar använda muspip/skrik, som jag gör med händerna och munnen. har även använt använt kråkpipan för att härma en nötskrika som skränar. någon som har något annat tips på hur man lockar in de små liven? 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
linus22magnum Publicerat November 2, 2013 Share Publicerat November 2, 2013 satte mig i ekebacken en liten stund, kröp in lite i en buske och började locka med muspip, det gick bra , dom på bilden plus en som dog men jag lyckades inte hitta den bland allt ris :/ Bild 022.jpg jag brukar använda muspip/skrik, som jag gör med händerna och munnen. har även använt använt kråkpipan för att härma en nötskrika som skränar. någon som har något annat tips på hur man lockar in de små liven? de du gör med muspipen är väl att härma deras ljusa läte ? för dom har ju ett läte som liknar en ormvråk som skriker. om du inte testat detta gör det brukar funka Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
linus22magnum Publicerat November 2, 2013 Share Publicerat November 2, 2013 satte mig i ekebacken en liten stund, kröp in lite i en buske och började locka med muspip, det gick bra , dom på bilden plus en som dog men jag lyckades inte hitta den bland allt ris :/ Bild 022.jpg jag brukar använda muspip/skrik, som jag gör med händerna och munnen. har även använt använt kråkpipan för att härma en nötskrika som skränar. någon som har något annat tips på hur man lockar in de små liven? grattis förresten !! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Flex Publicerat November 2, 2013 Share Publicerat November 2, 2013 satte mig i ekebacken en liten stund, kröp in lite i en buske och började locka med muspip, det gick bra , dom på bilden plus en som dog men jag lyckades inte hitta den bland allt ris :/ Bild 022.jpg jag brukar använda muspip/skrik, som jag gör med händerna och munnen. har även använt använt kråkpipan för att härma en nötskrika som skränar. någon som har något annat tips på hur man lockar in de små liven? Sams Mid pipa ångest lätet funkar. Mvh. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
D.M.77 Publicerat November 14, 2013 Share Publicerat November 14, 2013 Ni som jagar skrikorna med 22a, vad använder ni för ammunition? Jag vill gärna kunna ta reda på brösten och vill undvika alltför stor skada... Förslag mottages tacksamt! Mvh /Daniel 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
ejder Publicerat November 14, 2013 Share Publicerat November 14, 2013 Man kan aldrig vara helt säker på att inte få köttförstöring, skrikan är helt enkelt för liten. Håll dig borta från allt vad hålspets heter så har du nog gjort vad du kan. CCI standard brukar jag köra på all typ av kråkfåglar. Går ju också att ta dem med hagel om hållen inte är alltför korta. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
daavviid Publicerat November 14, 2013 Share Publicerat November 14, 2013 Ni som jagar skrikorna med 22a, vad använder ni för ammunition? Jag vill gärna kunna ta reda på brösten och vill undvika alltför stor skada... Förslag mottages tacksamt! Mvh /Daniel Köp köttbullar istället Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
D.M.77 Publicerat November 14, 2013 Share Publicerat November 14, 2013 Kanske enklare med köttbullar, men knappast lika skoj! Viltvård och gott kött känns som en oslagbar kombo Jag har jagat dom med hagel tidigare, men nu är en 22lr på ingång... Mvh /Daniel 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
UngJägarn Publicerat November 15, 2013 Share Publicerat November 15, 2013 Ni som jagar skrikorna med 22a, vad använder ni för ammunition? Jag vill gärna kunna ta reda på brösten och vill undvika alltför stor skada... Förslag mottages tacksamt! Mvh /Daniel Skjut nötskrikorna från sidan om du inte vill ha köttförstörin, det kan ju så klart bli då fågeln är så lite men tycker inte de blir lika mycket som om man skjutet framifrån Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Silver Publicerat November 15, 2013 Share Publicerat November 15, 2013 Jag brukar ta dem i fälla och då skjuter jag dem i huvudet. Ingen köttförstöring och i bästa fall kanske räven går i fällan med någon gång. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
streif Publicerat November 16, 2013 Share Publicerat November 16, 2013 Jag tar mina nötskrikor med 17hmr + V-max = massiv köttförstöring och humor. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
ejder Publicerat November 17, 2013 Share Publicerat November 17, 2013 Jo, jag har också provat 17 HMR på skrika och skata. Tar man dem med V-max får man kvar typ en näbb och några vingar att lägga i stekpannan 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.