Galne Publicerat Mars 6, 2020 Share Publicerat Mars 6, 2020 29 minutes ago tecno sa: Ser inte ut att ha fått jäsa till sig om jag tolkar detta rätt. Min tanke med, ser lite döbakt ut. Lite aktivare surdeg eller längre jäsning hade nog varit bra! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
killer_mouse Publicerat Mars 6, 2020 Share Publicerat Mars 6, 2020 Mycket möjligt vart lite stress å så med Fast mycket gott ändå Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 15, 2020 Författare Share Publicerat Mars 15, 2020 Nu är det dags igen... Matade surdegen igår och lät den stå framme till idag. Såg fina bubblor idag. ? Idag blir det ingen tillsatt färsk jäst då det var mer aktivitet i surdegen än sist. ? En förändring till - jag använder maskin idag. Vet inte riktigt hur jag ska göra med degen då den är för stor för att lägga i en jäskorg och sen i en plastlåda/burk. Har inte så stor burk/ låda. Så jag gör kanske som sist - delar den i två. Förra gången hade jag ju 1/4 pk färsk jäst i så jag visste att det skulle gå bra att grädda den på kvällen samma dag. Nu har jag inte det så... ? Men nu först ska den vila 1 h. Sen två timmar innan kylen för övernattning. Får ta ställning till det efter de två timmarna hur jäsningen verkar.. Funkar inte det så får det bli halv sats nästa gång.. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
ozzian Publicerat Mars 15, 2020 Share Publicerat Mars 15, 2020 På 2018-04-26 at 20:00 shamani sa: Jag brukar använda brödkniven... Men en skalpell har jag inte tänkt på... ? rakblad funkar kanon helst innan intimrakning....... fast,, idioter köper ju använda trosor så kanske gå i brächen för mus bröd? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 15, 2020 Författare Share Publicerat Mars 15, 2020 1 hour ago ozzian sa: rakblad funkar kanon helst innan intimrakning....... fast,, idioter köper ju använda trosor så kanske gå i brächen för mus bröd? ?? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 15, 2020 Författare Share Publicerat Mars 15, 2020 Jag har blad som är till en sån där som man skrapar spishäll med, men hittar som inte... ? Men min kniv är skarp och bra så det går fint med den. ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 15, 2020 Författare Share Publicerat Mars 15, 2020 1 hour ago ozzian sa: rakblad funkar kanon helst innan intimrakning....... fast,, idioter köper ju använda trosor så kanske gå i brächen för mus bröd? Man kan ju lägga på lite morrhår... ?? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
ozzian Publicerat Mars 15, 2020 Share Publicerat Mars 15, 2020 23 minutes ago shamani sa: Jag har blad som är till en sån där som man skrapar spishäll med, men hittar som inte... ? Men min kniv är skarp och bra så det går fint med den. ? vanliga rakblad köper du på nätet för 20 späll, sen tejpa dit en typ penna så har du bröd snittare till resten av ditt liv 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 15, 2020 Författare Share Publicerat Mars 15, 2020 Jag hittade den! ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 16, 2020 Författare Share Publicerat Mars 16, 2020 Märkligt, men degen blev mycket fastare den här gången, ändå är det samma mängder som sist. Skillnaden är att jag har ett annat rågmjöl denna gången och ingen färsk jäst i... Märkligt.. Delade inte degen idag för den ville inte bli gigantisk innan kylen.. Blir spännande om några timmar.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat Mars 16, 2020 Share Publicerat Mars 16, 2020 Mjöl suger vatten mycket olika, därför man inte kan gå på exakta mängder!! ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 16, 2020 Författare Share Publicerat Mars 16, 2020 45 min mitt i ugnen ca 240° enligt receptet.. Ser mest kremerat ut.. ? Hoppas det inte smakar så bränt som det ser ut.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat Mars 16, 2020 Share Publicerat Mars 16, 2020 1 hour ago shamani sa: 45 min mitt i ugnen ca 240° enligt receptet.. Ser mest kremerat ut.. ? Hoppas det inte smakar så bränt som det ser ut.. 240 är nästan för varmt, vid insättningen kanske det är bra men man får ju sänka värmen sen med. Och framför allt ha koll på brödet och skita i vad för tider det står i receptet, skiljer så otroligt mellan ugnar! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 16, 2020 Författare Share Publicerat Mars 16, 2020 36 minutes ago Galne sa: 240 är nästan för varmt, vid insättningen kanske det är bra men man får ju sänka värmen sen med. Och framför allt ha koll på brödet och skita i vad för tider det står i receptet, skiljer så otroligt mellan ugnar! Jo, jag brukar göra det därflr blev det bara 25 min på de två förra. Då blev dom fina. Fast det andra som fick jäsa under natten blev inte genomgräddat då. In i ugnen på 260° in med en skvätt kokande vatten och sänka till 240°. Enligt receptet av: Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 16, 2020 Författare Share Publicerat Mars 16, 2020 Jag får köra på trial and error.. Kan inte bli mer än oätligt... ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Mars 23, 2020 Share Publicerat Mars 23, 2020 Provbakat lite för enkla/snabba korvbröd. Lite styvt 1 timme. ca 400gr varm vatten - ½paket jäst - 20gr salt - 300gr vetemjöl + 200gr fullkorns dinkel. Het ugn över/undervärme och lite varmt vatten för ånga. Tog ca 15 minuter att nå 97°C .Ska bli intressant att smaka när dessa väl kallnat. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Mars 23, 2020 Share Publicerat Mars 23, 2020 MUMS Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Mars 24, 2020 Share Publicerat Mars 24, 2020 Lite påfyllning Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 24, 2020 Författare Share Publicerat Mars 24, 2020 4 hours ago tecno sa: Lite påfyllning Dom det stora ut... Är dom till falukorv? ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 24, 2020 Författare Share Publicerat Mars 24, 2020 Ska mata min surdeg idag.. Kanske bakar imorgon.. Men det blir en halv sats och inte med det tunga rågmjölet ... Det var ett helt arbetspass att tugga sig igenom en macka.. ?? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Mars 24, 2020 Share Publicerat Mars 24, 2020 1 minute ago, shamani said: Dom det stora ut... Är dom till falukorv? ? Bauta burgare med 4 st 200grammare och ½ kg ost Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 24, 2020 Författare Share Publicerat Mars 24, 2020 3 minutes ago tecno sa: Bauta burgare med 4 st 200grammare och ½ kg ost Någon är redigt, hungrig förstår jag.. ?? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat Mars 24, 2020 Share Publicerat Mars 24, 2020 1 minute ago, shamani said: Någon är redigt, hungrig förstår jag.. ?? men du.... vars e brillorna? De ju formbröd Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 24, 2020 Författare Share Publicerat Mars 24, 2020 Jag var just i kylen och hämtade min surdeg för att mata den, MEN.. Vad har hänt? Det är blyertsgrå och luktar skarpt! ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat Mars 24, 2020 Share Publicerat Mars 24, 2020 3 minutes ago shamani sa: Jag var just i kylen och hämtade min surdeg för att mata den, MEN.. Vad har hänt? Det är blyertsgrå och luktar skarpt! ? Blanda ihop den och mata den, den har gått i dvala!! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.