tecno Publicerat Mars 24, 2020 Share Publicerat Mars 24, 2020 4 minutes ago, shamani said: Jag var just i kylen och hämtade min surdeg för att mata den, MEN.. Vad har hänt? Det är blyertsgrå och luktar skarpt! ? Hembränning? 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 24, 2020 Författare Share Publicerat Mars 24, 2020 1 hour ago Galne sa: Blanda ihop den och mata den, den har gått i dvala!! Oki! Tack! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 24, 2020 Författare Share Publicerat Mars 24, 2020 1 hour ago tecno sa: Hembränning? Vill du smaka? ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 24, 2020 Författare Share Publicerat Mars 24, 2020 Omrörd och matad! Undrar hur många procent alkohol det är i den surdegen..? ? Jag blev nästan dragen av ångorna.. ? Nu får den stå framme och gotta sig till imorgon. ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 26, 2020 Författare Share Publicerat Mars 26, 2020 Så, ja... Igår satte jag en deg igen.. Gjorde bara en halv sats denna gången.. Det är så tråkigt när man man ser hur fint det ser ut när man stjälpt upp degen på plåten och sen hur den sjunker ihop efter en stund.. Och bara jäser upp lite i ugnen.. ? Men den ser ju rätt fin ut i övrigt..? Tar nya bilder till kvällsmaten senare. ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 26, 2020 Författare Share Publicerat Mars 26, 2020 Fel ordning på de två övre.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat Mars 26, 2020 Share Publicerat Mars 26, 2020 Lite för lös eller inte helt färdig jäst deg... Se till och snitta bra, kan hjälpa.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat Mars 26, 2020 Författare Share Publicerat Mars 26, 2020 52 minutes ago Galne sa: Lite för lös eller inte helt färdig jäst deg... Se till och snitta bra, kan hjälpa.. Den stod i kylen ca 20-22 h... På plåten ca 30-40 min innan ugnen.. Och för lös var den inte. Fast och fin. Gott blev det i af och i o m att det var en halv sats så behövde den ca 35-40 min i ugnen. Började på 240° och sänkte till ca 225° när jag satte in plåten.. Det var inte så mycket bubblor i surdegen som jag önskade så jag hade i 2 krm torrjäst i mjölet medan vattnet jag kokat svalnade.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. shamani Publicerat Mars 31, 2020 Författare Detta är en populär post. Share Publicerat Mars 31, 2020 Satte en bröddeg idag, står i kylen och gottar sig till imorgon nu.. Sen hittade jag hamburgare i frysen, men inga hamburgerbröd. Har korv, men inte korvbröd.. ? Nu har jag! ? Äter inte så ofta hamburgare så jag gjorde inte mer än några av dom... 3 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Detta är en populär post. shamani Publicerat April 1, 2020 Författare Detta är en populär post. Share Publicerat April 1, 2020 Jag längtar till kvällsmaten.. Då ska, jag avsmaka dagens bröd.. Börjar bli roligt med surdegsbröd.. ? 5 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
killer_mouse Publicerat April 1, 2020 Share Publicerat April 1, 2020 1 hour ago shamani sa: Jag längtar till kvällsmaten.. Då ska, jag avsmaka dagens bröd.. Börjar bli roligt med surdegsbröd.. ? Uhhh hungrig Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat April 1, 2020 Författare Share Publicerat April 1, 2020 Just now killer_mouse sa: Uhhh hungrig Jag också... Snart smaka av brödet.. ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat April 1, 2020 Författare Share Publicerat April 1, 2020 Det är himmelriket på jorden... Nybakat surdegsbröd... ❤️ 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Galne Publicerat April 1, 2020 Share Publicerat April 1, 2020 45 minutes ago shamani sa: Det är himmelriket på jorden... Nybakat surdegsbröd... ❤️ Titta vad fint det blev, lagom bubbligt initiativ i med!! Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat April 1, 2020 Författare Share Publicerat April 1, 2020 Har kommit fram till att det behövs en gnutta mer vatten med det rågmjölet, tar 12 g salt istället för 10 g ( halv sats) och har i 2 krm torrjäst i mjölet medans vattnet svalnar.. Sen kan man ta i rätt bra med kniven när man snittar det. La lite mer energi och tid på det idag. Kanske kan det bli lite konstverk med tiden.. ? Och då vansinnigt gott!! Får nog ha en burk till med starter.. ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat April 4, 2020 Författare Share Publicerat April 4, 2020 Jag satte en ny starter igår - på vetemjöl och den började komma igång redan igår.. ? Matade den för ett par timmar den.. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat April 7, 2020 Författare Share Publicerat April 7, 2020 Nu står degen och vilar.. Tänkte göra lite frallor av vetesurdegen.. Bilder kommer med tiden... Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat April 7, 2020 Share Publicerat April 7, 2020 1 plåt kommer lastat med hamburger bröd It´s Burger time 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat April 7, 2020 Författare Share Publicerat April 7, 2020 37 minutes ago tecno sa: 1 plåt kommer lastat med hamburger bröd It´s Burger time Vanliga eller på surdeg? Ser ut som en "vanlig" deg..? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
tecno Publicerat April 7, 2020 Share Publicerat April 7, 2020 23 minutes ago, shamani said: Vanliga eller på surdeg? Ser ut som en "vanlig" deg..? Vanlig Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat April 7, 2020 Författare Share Publicerat April 7, 2020 Jag tog just ut andra plåten ur ugnen.. Jag mixtrade denna lite på egen hand.. Med lite tjuvkik på nätet.. Det blev 2 dl surdegsstart på vetemjöl 500 ml ljummet vatten (kokt och av svalnat) 750 g vetemjöl special (går inte att få tag i Manitoba Cream eller eko..) 2 tsk havssalt 3 krm torrjäst Drog ihop allt ett par minuter i assistenten, lät den vila en stund och drog 5-10 min till med maskinen. Den fick jäsa bunkern tre timmar under plast och duk på bänken. Sen tippade jag ut degen på väl mjölad bänk och tyckte ut degen lätt med fingrarna. Rullade ihop den och skar upp 16 bitar, lösa och bedrövligt ojämna bitar. På plåtar där dom fick jäsa ca 30 min medans ugnen blev varm. En form i botten med ca 4-5 dl vatten i för ånga. Ugnen var 250° när jag ställde in 1:a plåten och sänkte till 225° direkt. De stod inne i 10 min innan jag tog ut dom. Men de var ljusa under och lät inte klara så det fick bli 5-7 min till.. Om ca 30 min blir det kvällsmat.. Då stryker två av de minsta med.. ? Jag döper dessa till "det-blir-som-det-blir-bröd"... ? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
shamani Publicerat April 7, 2020 Författare Share Publicerat April 7, 2020 Mmm... Lycka är nybakat bröd.. ? 2 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
PerT Publicerat April 8, 2020 Share Publicerat April 8, 2020 Hädar numer till vardags med 1988 års julklapp. Första tiden var jag rätt frustrerad över att en bakmaskin kunde baka lika bra och ofta mer välsmakande bröd än mig.. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
killer_mouse Publicerat April 9, 2020 Share Publicerat April 9, 2020 Inte riktigt rätt tråd men dagens misslyckande Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Mulle mek Publicerat April 9, 2020 Share Publicerat April 9, 2020 13 minutes ago killer_mouse sa: Inte riktigt rätt tråd men dagens misslyckande Kavla ut för fasan ,kavla ut? Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.