Hoppa till innehåll

Aggresiv TJT..


Macke

Recommended Posts

Tycker tråden är intressant och känns säkert viktig för trådskaparen. Kan ni inte ni som vill diskutera andra rasers eventuella brister skapa en egen tråd?

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...
  • Svar 54
  • Created
  • Senaste svar

Top Posters In This Topic

  • Herr Mattsson

    7

  • Suna

    6

  • Macke

    4

  • Wizard

    4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tycker tråden är intressant och känns säkert viktig för trådskaparen. Kan ni inte ni som vill diskutera andra rasers eventuella brister skapa en egen tråd?

Jo, självklart :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
Jägarbruttan

Hej

An någon anledning har din hund vänt och tror att det är han som bestämmer i huset och att han är "flockledaren". Det är inget större dilemma men det krävs både tålamod och en del tid för att ändra beteendet som inte är ok. Vad som främst krävs är att du måste bestämma dig för att inte vara rädd för eventuella inträffningar eller vara rädd för hunden själv. Läs din hunds kroppsspråk väl och förhindra beteendet innan det ens ger utfall. Och visa regler och dischiplin med en gång.

Ett annat tips är att du kollar på " mannen som talar med hundar" på TV där han ger många bra tips om just hundar av olika sorter med sådana beteenden.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jägarbruttan

Läste mer av de olika inlägg och alla har mer eller mindre rätt. Nej det är inte alls acceptabelt eller ok att någon hund biter någon alls- och absolut inte barn!

Dock - oavsett ras ta och få svar främst om VARFÖR hunden beter sig så. Testa er fram på olika sätt till svaret och VAD är det som får dem att bete sig så, under vilka speciella situationer. Ingen "problem" hund är omöjlig. Har själv arbetat i flera år med problemhundar med olika beteenden etc. Och här vill jag då hålla med om att vissa raser är mäkta tuffare mentalt än andra. Vid sådana lägen skall man då främst se om det är just starkt psyke eller bara ren envishet. En gyllene regel är då att Aldrig som ledare ge vika. Aldrig- inte ens en gång. Annars är det kört. Vissa hundar måste man ta i hårdhanskarna och vara riktigt mentalt disciplinerad mot än andra. Hårdhandskarna menar jag inte att misshandla på något vis. Men det gäller att vara stark psykisk och mentalt själv för att få en sådan utmaning från fyra ben. Våran Vita schäfer hane var och är än idag en stark hund och herregud vad han och jag fajtades mentalt i många år...men jag gav mig aldrig - lät honom aldrig "vinna". Och ja han har även utmanat mig fysiskt men samma där. Det gick så långt att jag fick vid ett tillfälle lyfta upp honom och slänga ner honom på marken och hålla honom fast för att han skulle lugna sig. Allt detta för en löptik.....Det låter dramatiskt och våldsamt för många men det behöver inte vara det bara man inte är rädd att ta tag i hunden utan att skada den. Men du får aldrig ge vika.....även om det är en liten cihahuahua:) För att det är faktiskt du och din familj som är Bossen- inte hunden!

Frågan är bara om Du/Ni har tid, lust samt energi och ork att jobba bort det.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

När min tysk blir dryg och rabiat är det aktivering som gäller, skaffa en dragsele å en kickbike å låt hunden dra runt dig tills den blir trött. Åtminstone jag slipper ALLT bråk när hunden har fått den motion och aktivering den behöver.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.









×
×
  • Skapa ny...