Hoppa till innehåll

Björn Sprängare


MarkusR

Recommended Posts

Får jag gå in i ett projekt med syftet samt makten att förändra och förbättra så blir jag medlem idag. Sverige och jägarna behöver ett livs- och dådkraftigt Jägarförbund i takt med sin nutid.

-- Mats

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

lindberg och Teffek: Missförstå mig rätt. Vi ska DEFINITIVT inte lägga ned vare sig kretsar eller länsföreningar. Som lindberg påpekar har kanske främst kretsarna en nyckelfunktion inför framtiden. Medlemmarna vill ha mer aktiviteter och gemenskap på lokal nivå, det fixar vi inte från Öster Malma... Det jag funderar på är dock hur vi utvecklar detta. Idag har vi fler kretsar än kommuner i landet, är det verkligen så lokala vi ska vara? Demokratin, är det verkligen kretsens viktigaste uppgift att behandla motioner? I och med den nya gemensamma medlemsavgiften kommer vi att flytta ut mer resurser på fältet och inte öka nationellt. Detta är givetvis ett vågspel då det finns jobb att göra såväl nationellt som internationellt, men det är ändå den väg vi valt eftersom just kretsarnas och länens verksamhet av medlemmarna identifierats som så viktig.

Att nominera folk som inte är medlemmar lär strida mot stadgarna, men det är ändå ett problem som måste behandlas. Har vi lämpligt folk som står utanför organisationen kan man faktiskt tolka detta som att det är fel på organisationen, inte den som står utanför...

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Daniel, i de här senaste diskussionerna har du gett prov på precis vad som behövs: en ödmjukhet inför begångna misstag istället för förnekande av dem, en öppenhet för förändringar och en lyhördhet gentemot jägarkåren.

Tack.

Hur många fler som du finns i förbundet?

-- Mats

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Mats: En god del av det du efterlyser kommer nog rätt snart. När det handlar om de rena medlemssatsningarna så lär du bli bönhörd inom kort. Jag tror du ser de första satsningarna redan i Svensk Jakt nr. 7. Vi har stuvat om ganska ordentligt i förbundet under våren och det tar givetvis tid innan det syns fullt ut men den nya medlems- / kommunikationsavdelningen kör så det ryker...

Sedan berör du en förbannat viktig fråga. Vår medlemsminskning beror nästan uteslutande på att våra medlemmar dör och vi får inte in nya. Man skulle kunna tro att den beror på att folk hoppar av men vi har faktiskt fortfarande medlemssveriges trognaste medlemmar. Vi attraherar alltså inte nya medlemmar. Det är det stora problemet. Här har vi utmaningen att hantera. Jag tror en viktig del är den demokrati som vi identifierat men det finns nog mer.

Jag kan till viss del också ge dig rätt i vår försvarsställning. Sjukdomsinsikt tar ibland tid. Vi har tappat markandsandelar, dvs medlemmar i förhållande till jaktkortslösare, i drygt 10 år. Det är sorgligt men sant. Ska man vara lite positiv så tycker jag nog dock att den sjukdomsinsikten sakta men säkert infinner sig just nu. Ett mycket tydligt tecken på det är att vi nyss bytt ordförande och 5 av 8 i ledningsgruppen haft sitt jobb, och suttit där, i mindre än 1 år. Det är en världsomvälvande revolution i vår 182-åriga historia...

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Mats: Jag tror att det finns en stadigt ökande andel av sådana som mig i förbundet. Allt handlar återigen om insikt. Vi har som sagt tappat medlemmar i 10 år, men effektivt gömt oss i tron att det nog ordnar sig och istället raggat gratismedlemmar för att täcka upp. Sedan har de medlemmar vi haft faktiskt varit rätt nöjda, vi har dock inte frågat de som valt att inte vara med... Det håller givetvis inte i längden och jag tror att vår nye Kommunikationschef, Lotte, är precis den du vill se röra om i förbundet. Även om hon inte har det där du efterlyste i ett tidigare inlägg...

Som sagt, vi är 5 nya i ledningsgruppen och det hoppas jag märks ganska snart...

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Då det kommer till antalet kretsar så funderar jag lite kring det här med om det verkligen behövs så många. Jag tror att vissa kretsar kanske skulle kunna slås samman medan andra kanske absolut inte skall slås samman. Jag kan ta en liten jämförelse med skytteklubbarna, här i min kommun (skinnskatteberg) har vi tre aktiva skytteklubbar som under hösten alltid är fulla, att slå samman dom tre till en skulle ju således vara helt vansinnigt eftersom klubbarna har medlemmar och aktiva, kanske finns en del liknande kretsar?

Dvs kretsar som geografiskt ligger i samma kommun men som har många medlemmar och är aktiva skall man då kanske inte slå ihop medan det kanske finns kretsar som är mer eller mindre aktiva och har få medlemmar som kan slås ihop med närliggande kretsar. På så vis kanske man kan få lite mer aktivitet om man slår ihop inaktiva kretsar med aktiva kretsar. Många gånger tror jag dålig aktivitet beror på att det finns dåligt med folk som orkar driva något i kretsen och det borde kunna ändras om man slår ihop dom med en krets som har driv, min erfarenhet från föreningslivet säger att om någon börjar driva så är det alltid fler som inspireras och hänger på.

I övrigt ser jag fram emot att se förändringarna som kommer i framtiden både med nya ordföranden och övriga nytillskott i ledningsgruppen.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Får jag gå in i ett projekt med syftet samt makten att förändra och förbättra så blir jag medlem idag. Sverige och jägarna behöver ett livs- och dådkraftigt Jägarförbund i takt med sin nutid.

-- Mats

Synd att du inte bor i min krets!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...