Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


 • Similar Content

  • Foxtrot Echo
   By Foxtrot Echo
   Hepp,
   Mitt trogna gamla DC30 halsband har efter snart 8 års idogt brukande laggt av. Har bytt batteri, men det verkar vara något annat som krånglar då den tappar kontakten... Hur som helst godkänd kvalitet när de ändå höll så läng kan jag tycka.
   Har blivit erbjuden att köpa en Alpha 100 med t5 halsband och friluftskartan för strax över 5000 kr (blygsamt eller inte alls använt). Verkar ju vara en besparing på minst 1000 sek mot nypris. Men finns det några nakdelar med att inte vara första ägare, avs garrantier, service, produktregistreringar etc?
   /FE
    
    
  • Foxtrot Echo
   By Foxtrot Echo
   På en jakt förra året var det flera av jägarna som hävdade att jag tiggde om problem när jag hade både radio och GPS nära tillsammans i min dubbelsele. Allt i från sämre prestanda till att enheterna skulle "bränna" varandra så de går sönder.
   Någon med teknisk kompetens som kan säga något om riktigheten i detta?
   /FE
  • Siggy-Stardust
   By Siggy-Stardust
   Är det någon som har tips på vart man kan skriva ut kartor i lite mer
   vädertåligt papper, t.ex. Tyvek?
    
   Jag skriver gärna ut det själv om man kan köpa papper, men att
   skicka in en fil någonstans går också bra.
  • FinHunter
   By FinHunter
   http://www.dusupply.com/garmin-astro-dc50.html
    
   Senaste nytt inom garmins hundpejlar.. 
  • FinHunter
   By FinHunter
   En verklig finess med den nya Garmin Astro 320:an verkar vara möjligheten att skapa egna kartor till apparaten. Nedanom finns länkar som förklarar workflowen, eller hur man gör.
   http://www.garmin.com/se/custommaps
   http://www.garmin.co...rail/custommaps
   http://www.garmin.com/us/products/onthetrail/custommaps#fragment-2
   Har själv lyckats få in kartor i min 320:a till sist, efter att ha lite kämpat med problem. (Hade problem då jag förvandlade kartbilder ur formatet tiff- till jpeg-formatet. Detta har jag nu löst.)
   Här i Finland blev det fr.om maj möjlig att ladda ner finska Lantmäteriverkets kartmaterial gratis på nätet. Man har alltså tillgång till nästan allt material de har. Till detta syfte har jag varit mest intresserad av grundkartan i 1:20 000.
   Det material som man får ladda ner kommer i Tiff-format, kartbilderna har jag sedan förvandlat till jpeg-formatet i Photoshop. Viktigt är att komma ihåg att inte göra jpeg-bilderna till progressiva för då passar de ej ihop med 320:an. Det går även att ladda ner flygbilder vilket jag kommer testa på även att få in.
   Det går även mycket bra att scanna in bilder, tex om man har en papperskarta över jaktlagets områden.
   https://forums.garmi...splay.php?f=205
   Ovan finns en länk till Garmins egna forum, var man hittar en hel del nyttig information, det finns även möjlighet att dela sina kartor med andra.

   En print screen på Google Earth, programmet där man georefererar bilder så att de stämmer överens med verkligheten
   När man väl ha kommit så långt att man har lyckats georefera bilderna så är det bara att spara filerna i en kmz-fil som sedan flyttas över till Astro 320:ans minne. Filerna eller filen läggs i mappen CustomMaps

   Lägger ut några bilder över hur det ser ut när man fått in Custom Mapsena i 320:an. Kartorna ser för övrigt riktigt bra ut på skärmen, men då man tar bilder på 320:ans skärm får man lätt in lite moiré som är missvisande för kvaliten.

   Här syns kartbladet som jag lagt själv till ovanpå det jag kör under, Topo Finland v2 omårde 1

   Här har jag zoomat in på en liten ö, rätt så bra skärpa på bilden. Det märks då man kör flera kartor påvarann att 320:an blir lite mera trög, men inte så att det blir störande

   Samma lilla ö, inzoomad, finska Lantmäterverkets karta är mera detaljerad vad som gäller landområden. Skillnaden är att från gratismaterialet har de tagit bort alla farleder och djupkurvor, så för navigering ute tills havs duger de ej till.
   Ede nån som testat på detta och kanske redan lyckats skapa egna fina kartor och har tips och råd att komma med så ede bara att skriva inlägg. Som sagt själv har bara just kommit igång med detta, så det gäller att testa vidare. Det finns ju lite bregränsningar på detta som Garmin lagt till (för att inte helt sabba sin egna försäljning av kartor) ( max 100 custommaps i 320:an), men tror detta ändå kan vara en ganska roligt och användbart tillägg. Kommer vara lätt att skapa kartor tex som man ritat in jaktgränser, torn etc på.
Sign in to follow this  
Anders S

Astro 320. Föra över waypoints till dator

Recommended Posts

Anders S

Jag har under sommaren varit ute och lagt upp jaktmarkens alla pass som waypoints i min Garmin. Nu vill jag föra över denna skapelsen till datorn så jag kan skriva ut kartan med waypoints och plasta in inför älgjakten. Är det någon som fårstår sig på hur man gör detta? Jag har kikat i instruktionsboken samt sökt på Garmins hemsida men inte blev jag visare av det (jag är kass på sånt här så förklaring i nivå till en treåring uppskattas..)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ledel

Kan inte exakt då jag inte har en sådan men när du anslutit pejlen till datorn kolla i utforskaren någonstans på pejlen så finns det .gpx-filer. För över de till datorn så går de att öppna i mapsource-programmet från garmin.

Lycka till.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...