Hoppa till innehåll

Fällfångst av kråkfågel


AnteL

Recommended Posts

jag har ju laddat min fälla nu och jag satte ut den igår och så kollade jag idag. först blev jag jätteglad för jag trodde det var en stor fet kråka för jag såg på håll att det var en ganska gråaktig stor fågel. men när jag kommer fram blir jag chockad :ohmy: ! vad tror ni sitter där, en stor fet fjällvråk !! så jag körde hem jätte snabbt med fyrhjulingen och hämtade min tvilling bror som är fågelskådare. vi brukar inte gå ihop så bra som ni förstår inom intressena. men han lät mig bygga en kråkfälla för kråkorna tar mycket små ägg som ni vet från mindre fåglar. men i alla fall så åkte vi ut och släppte ut den jätte snabbt. och den var oskadd :sweat::thumbsup:. men nu i efterhand blir jag lite arg. för jag har byggt en 100 % laglig fälla har, följt jägareförbundets mått till punkt och prick. och alla tycker vi fällan är liten men ändå så kan jag få en fjällvråk i den. och när vi kom så kunde fågeln bara lyfta upp luckan en liten bit. så igentligen borde den inte vara så stor. men nu vet jag ju i alla fall att fällan funkar :smile:

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

lugn linus felfångst kan alla få även i fällor man tycker är för liten för djuret som sitter i den men bra att du släppte ut den igen

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Fick nionde nötskrikan idag :)

antel föder du upp nötskrikor elller ? :tongue::biggrin: du har ju snart tatt en hel stamm. men vad använder du för kött ?, (för det verkar funka bra)
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nej jag föder inte upp dom ;) Idag kollade jag bara på långt håll och den var ...... öppen :( Men jag kan ju inte förvänta mig att få en varje dag resten av livet så. Jag hackar bara som en köttbitssträng och knyter fast köttet är från slaktavfall från älg :)

Mvh

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

snacka om otur jag har :dry: ! jag laddade fällan idag med ett grishjärta (perfekt storlek) och det var ett fast, hållbart hjärta perfekt. och så slängde jag ut resten av slaktavfallet utanför för det började bli gammalt och det var gansak mycket ! = 2 st lungor, och en lever. men jag tänkte det äter dom upp. och så 3 mitt på dan så står jag och kollar ut på åkern långt bort mot fällan. + att jag lockar lite och helt plötsligt kommer det en stor fet kråka segel flygande och sätter sig jämte fällan :ohmy::biggrin: och jag hör andra nörskrikor och kråkor. och ser även 4 st skator. och klockan ungefär 16 00 ska jag ut och bara kolla. och då har dom ätit upp allting utanför = typ 2-3 kg slaktavfall och dom har varit inne i fällan !!! och hackat ett stort hål i biten men dom har dragit liksom uppåt i stället för bakot så fällan har inte utlösts :sad: snacka om smarta. :ohmy: hoppas det kommer en dum skata eller nötskrika och drar i hjärtat i morgon i stället :tongue:

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...
  • 1 year later...

:thumbsup: Skitjakt då!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 5 years later...
16 minutes ago vildmark sa:

förr använde man pakethållare-fjädrar till skatfällan, det brukar även funka med bagage-remmar/stroppar..

Precis men fick inte norpa dem av mamma

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...