Jump to content

Passar en 56 Glugg till en CG 1900


Recommended Posts

sjöqvisten

Hej är nybörjare på det här med jakt.  Har en Garl Gustav 1900 men kikarsikte är inte till min belåtenhet. Håller på letar på andrahandsmarknaden efter ett bätter begagnat undrar dok om en 56 glugg blir för hög för anlägningen?  En fråga till är Viken begagnat kikarsikte  är att föredra om man får välja mellan Zeiss eller Swarovski om båda är 2.5 till 10x56 och har samma pris. Mvh och önskan om trevlig helg Sjöqvisten

Link to post
Share on other sites
andreas.gren@gmail.com

Mitt enkla svar är att en 56a blir hög för de flesta normala kolvar och är inte tänkta till snabbskytte, men det blir billigt bättre med Beartooth eller annan kolvkamshöjare.

 

Valet av märke beror mest på modell. Försök få möjlighet att testa innan så vet du vad du vill ha. Vissa gillar inte Zeiss kalla bild, men jag uppskattar den.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Upptag71

Precis som skrivits ovan är det väldigt få kolvar som har tillräcklig höjd för en 56:a. 1900:an hade ju dessutom ett par olika kolvvarianter. På min monte-carlokolv till min 1900 har jag fått höja mer än 2cm, jag har justerbar kolvkam på den numera, kan starkt rekomenderas.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
sjöqvisten

Tack för bra tips, Ska kanske gå ner lite i storlek på ljusinsläppet. Har lite svårt att testa mig fram då jag fundera att köpa från auktion från kungliga huvudstaden och befiner mej själv på största kåbben i östersjön.

Link to post
Share on other sites
andreas.gren@gmail.com

Vad ska du använda siktet till? Med snö och ett Vortex Diamondback 2-7x35 klarade jag en hel natt på rävvak med åtel på cirka 100 meter. Jag har ett Zeiss Conquest 4,5-14x50 som gör den uppgiften ännu bättre; inte bara pga bättre optik och större objektiv, utan även pga ett bra och tjockt riktmedel (tysk 4).

 

Ska du vaka i nära nog totalt mörker mot mörk bakgrund så kanske du behöver något bättre eller belyst, men åtminstone jag klarar mig ganska bra på det "billiga" Zeiss-siktet.

 

Missa inte Meoptas serier... de är ofta väldigt prisvärda hos olika handlare just nu.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • t00l91
   By t00l91
   Tjenare. Jag tänkte bara höra med er om någon möjligtvis här använder Helia Kahles 2-10x50i och kan svara på om det går att lossa på top-cappen (cappen du snurrar på för att ändra träffbilden i höjdled) för att skruva av och sätta den på nollan (0an) så man vet att om man skulle röra till skiten så är det bara att snurra till nollan. 
    
   Aldrig haft detta bekymmer förrän detta siktet, förstår fan inte hur det är gjort då det känns omöjligt att lossa på skruven för att kunna göra detta samt att man inte kan "trycka upp" för att sedan snurra som på de flesta andra modeller. 
    
  • Robin Johnsson
   By Robin Johnsson
   Hej jag går i tankarna att skaffa mig ett belyst kikarsikte.
   jag kommer använda den mkt till åtel/vakjakt
   har varit inne på Zeiss conquest v4 3-12x56. Är den värd pengarna eller finns det mer prisvärda sikten? 
  • Richard Jonsson
   By Richard Jonsson
   Haloj på er!

   Sitter o kikar runt för ett allround sikte till min första klass 1'a som har kommit hem (nykär),
   Jag kollade förut på 2-10x50 och 2.5-15x50 sikten och de som är där omkring, då jag ej är den med tätast plånbok och tänkte skaffa ett sikte som jag kan ha till lite allt möjligt.
   Mitt första vilt lär garanterat vara gris eller rådjur, så vak eller pyrsch är det som står högst upp på sannolikhetstabellen.

   Min fråga är dels denna, vad har ni andra för erfarenhet om 10x zoom växling? för jag har tittat på ett nikkon stirling c-more 2-20x44, och det borde väl funka på dels korta som redigt långa håll?
   Samt, är x44 tillräckligt för att kunna se väl i skymning och när solen ej ligger på ? (är 25 med perfekt syn) eller borde man ha minst x50 i ockular ?
   Tack på förhand:
   Richard
×
×
 • Create New...