Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


 • Similar Content

  • Richard Jonsson
   By Richard Jonsson
   Tjo på er,
   Jag har nyligen skjutit in första kulgeväret och mer eller mindre införskaffat alla de viktiga sakerna.
   Nu letar jag efter en bra & billig väg in i jakten, jag har många känningar och bönder med massvis med mark i hemtrakten (dock verkar de svåra att dela med sig xD), men sen så verkar det inte vara så mycket gris här (Sydöstra blekinge) just nu, så letar därför efter en annan väg in i jakten också. Jag ställer mer än gärna upp för andra och bidrar med handkraft ifall det skulle krävas, och har inget emot att köra en bit om tid finns. Jag letar efter nån eller några som skulle kunna tänka sig att ta sig an en ny kille och låta mig för följa med och känna på hur jakten fungerar, och i slutändan kanske leda till att man har tillgång till en bit mark att sitta eller smyga på. Är intresserad av allt, fälla vilt, ta hand om det, kunskap om allt runt omkring osv osv.
   Hör gärna av er här eller på mail & telefon.
   Mvh Richard
   rj_icke@hotmail.com
   0733143806
  • Hunt86
   By Hunt86
   Hej!
   Jag är en kvinna som ska snart ta jägarexamen , förra veckan var jag övade kulskytte och hagel för första gången.
   Vill ha lite koll på vapenhantering och sånt innan själva jägarexamen. Så man inte verkar helt bakom flötet..

   Men 3 problem som jag behöver svar på.

   1: Jag har problem att blunda med vänstra ögat vid kulskytte. Tvärtom går hur bra som helst men när jag ska blunda med vänster öga så kisar jag med höger.
   Så när jag sköt kula så tejpade jag igen ögat. Så min fråga får man ha ögonlapp vid uppskjutningen och på jakten?


   2. När jag skjuter med hagel så får jag fan mig dubbelseende. För mitt vänstra öga är det som är dominant och dominerar ut höger öga.
   Har frågat vänner och dom säger att jag måste ha båda ögonen öppna vid hagel. 
   Så jag gjorde ett test. Först sköt jag mot lerduvan med båda öppna och skottet gick för långt åt vänster( alltså missade duvan med flera meter ), andra gången tejpade jag igen vänster öga och satte duvan på första skottet.
   Så hur ska jag göra? Går det att träna bort dubbelseendet^^?

   Trots att vänster öga är dominant så har jag inga problem att sikta med höger. För som sagt förra veckan när jag testade kulskytte för första gången. Hade en lätt klass 4 vapen.
   Och jag prickade mitt i målet på 50 meters avstånd. Det var lekande lätt att träffa mitten.
   Har testat att skjuta ifrån vänstersida men jag är högerhänt så blir dubbelt så svårt att ladda med vänster hand och jag träffar inte rätt när jag siktar med vänster öga^^. Det känns helt felvänt liksom.
   Så jag försöker få mitt höger öga att bli dominant.

   3: Hur känns rekylen på ett klass 1 vapen? När man ser typ jaktfilmer så verkar det vara en bra rekyl i vissa. 
   Om man jämför det med hagel med den grövsta haglet 12. hur mycket mer rekyl är det på ett klass 1 vapen?
   Vet att det är olika beroende på vilken kaliber och så. Jag är så jävla rädd att inte klara av rekylen ifrån ett klass 1 vapen..typ att jag ska trilla baklänges haha.
   För när man skjuter med 12 på hagel så ger det en viss rekyl ändå. Jag var väldigt väldigt öm i axeln dan efter mitt hagelskytte och ett gigantiskt blåmärke haha. Och jag insåg om man står fel med föttera så tappar man balansen när rekylen kommer.
    
  • Emelie Eriksson
   By Emelie Eriksson
   Jag har ännu inte hunnit skaffa mig ett eget klass 1 vapen och är ganska så nybörjare som "ensam" jägare idag.
   Jag är inne på att förhoppningsvis kunna skaffa ett eget klass 1 vapen som ska vara lätt,smidigt, lätt vid repetera i nytt skott, hundförare kommer jag också vara så de är mycket viktigt det inte är för tungt också. Jag har funderingar på en 9,3a eftersom jag kommer att vilja använda det till allt från älg till björn. Därför vill jag ha ett lätt och "säkert" vapen utan att de just nu inte kostar allt för mycket eftersom inkomsten inte är på topp idag.
   Har ni några tips på ett bra och "snällt " nybörjare vapen till en tjej? Gärna vad det skulle kosta att köpa och vad de har för bra egenskaper och gärna nackdelar med det. All tips mottages varmt!
  • Anders Johannesson
   By Anders Johannesson
   Mitt namn är Anders är 35år gift och har två småbarn. Som titeln säger är jag på jakt efter(ursäkta uttrycket) en "mentor" som kan tipsa och guida lite på vägen mot att bli en god jägare. Kommer snart att vara klar med jägarexamen, uppskjutning i slutet på mars. Det som skulle behövas nu är lite praktik i naturen.
   Jag skulle vara mycket intresserad av att få möjlighet att följa med någon rutinerad jägare på jakt eller med praktiskt viltvårdsarbete osv. Har inga förväntningar på att skjuta själv utan är i första hand ute efter att hjälpa till, röja pass, bygga torn se och lära.
   Som nybörjare är jag naturligtvis nyfiken på de flesta jaktformer men efter att ha läst böcker och tidningar och tittat på mängder av tv-program etc. har jag kommit fram till att det som lockar allra mest är smyg/vaktjakt på rådjur och gris samt jakt på skogsfågel. Men ingen jaktform skall avskrivas innan den är testad.
   Jag bor i Västerås men har inga problem med att åka en bit för en lärorik upplevelse. Om någon skulle känna att de vill föra vidare lite kunskap så skriv här i tråden eller skicka ett meddelande.
  • Emelie Eriksson
   By Emelie Eriksson
   Hej!
   Jag är en tjej som har sedan flera år vart grymt intresserad av just björnjakt och min ålder börjar närma sig till att få ta egna licenser och sånt som krävs för att ens få jaga. Min familj jagar bara älg och vilket ja har vart med på i flera år. Men eftersom ingen i min släkt jagar just Björn så är jag intresserad av att få tips från erfarna björnjägare eller av de som har erfarenheter angående detta. Om tex vart kan ja få mark för få jaga Björn, pris på markerna, vad bör ja tänka extra mycket på när det gäller björnjakt, kaliber och typ av vapen?
   Ja vill ha ett vapen som inte är känt för att krångla på någotsätt. Eftersom det inte är rätt tidpunkt att krångla om ja skjuter mot en Björn.
   Ja är jätte intresserad av att få massor av tips av er som kan mer i ämnet så ja vet vad ja ev har att vänta mig när det ev blir dags för mig att jaga.
   Stort tack på förhand!
https://www.AUTOdoc.SE
Sign in to follow this  
andreas.gren@gmail.com

Jag är cigr/Agren!

Recommended Posts

andreas.gren@gmail.com

Hej!

 

Jag har suttit och hökat på det här forumet ett ganska bra tag, men inte skrivit särskilt mycket. För att göra slag i saken har jag nu bytt namn från AGren till Cigr, vilket även är mitt nick på Robsoft, där jag skrivit lite mer.

 

Jag är drygt 30 år, exil-Bleking som numera bor i Gävle och är inne på mitt första jaktkort. Har hunnit gästjaga lite rådjur, räv och älg. Självklart längtar jag till att komma med i ett jaktlag, men ser också fördelen med att ha varit marklös första året, då jag kunnat köpa vapen, optik och handladdningsprylar istället. För närvarande laddar jag för 222R och 8x57IS med lyckat resultat.

 

Till hösten ska min bordertik Uma jagas in, vilket jag verkligen ser fram emot. Det ska bli så kul att se hur och vad hon kommer jaga, men redan nu försöker hon ställa katter och har gapat för fullt på någon död räv jag fått av strävhår här på forumet. Efter den upplevelsen har denna femmånaders unghund ökat intresset för viltspår avsevärt. Min högsta förhoppning är att hon ska fatta intresse för hare, mårddjur, räv och rådjur.

 

Professionellt är jag drifttekniker på en myndighet och sysslar med transmission i skiftarbete, varpå jag har en hel del fritid på vardagar, vilket passar perfekt till jakten.

 

Fråga om det är något. Jag försöker låta bli att bitas. :)

 

/Andreas

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kristin

Hej och välkommen! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
lsjonsson

Hej & välkommen hit! :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites
strävhår

Hej igen å välkommen med ditt nya nick ! Förresten så lockade polarn in 3 rävar på 3 försök under veckan....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Casthiel

Hej och välkommen igen får man väl säga då :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Foffe

Välkommen

Share this post


Link to post
Share on other sites
andreas.gren@gmail.com

Tackar allihopa!

 


strävhår: Kul att höra! PC-2an var för övrigt riktigt enkel att använda. Ska försöka pryda den där räven i fjällen med US3 om ett par dagar. ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
strävhår

Ja men då så då tar du hand om flöjtandet nästa gång :thumbsup: å skitjakt !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...