Jump to content

Första båge? Longbow/compound eller recurvebåge


yahia13
 Share

Recommended Posts

Hej , jag är intresserad av att börja bågskytte inte helt intresserad på jakt med båge men bara skjuta på lite måltavlor osv . Jag har tidigare skjutit olika vappen/ pistoler/luftgevär men aldrig pilbåge (dock ej i sverige utan under semestrar 1-2 gånger om året ) Nu funderar jag på börja med pilbågar men det verkar vara så mycket och jag får inte grepp på det har läst lite på forumet och finns en hel del erfarenhet här ser jag :P. Jag är 21 år gammal , 198 cm lång väger 70kg ej superstark men kan bära en del , undrar vad som skulle passat mig bäst? finns så mycket o välja mellan allt mellan compound till långbåge , Recurvebåge och klassiskt men vad tror ni hade passat mig bäst? Vill helst ha precision

då jag kommer skjuta på några måltavlor såg att man kunde köpa ganska billigt men , Vilken båge , vikt klass hade passat mig bäst tror ni? Kan lägga ungefär mellan 2-5000 på det lite mer kanske men vill bara testa lite då , såg massa bågar för 10 000+ men de vill man ju inte börja med . Tack för hjälpen

Link to comment
Share on other sites

http://www.bagaropilar.com/se/art/sf-optimo-bage.php

Denna har jag funderat på men hur ska man veta vilken längd man ska ha ? samt rekommenderas den som första båge?

 

http://www.scandbow.se/pilbagar/recurvebagar/bagskytte-set-sf-optima.html

Såg denna sidan rekommenderad av roger tror jag , verkar vara intressant kit rekommenderas denna ?'

 

 

Vet någon hur man räknar längden på pilbågen man ska ha? jag stog i T form som dem visar i alla filmer på youtube o räknade hur långt det var från handen till kanten på munnen fick 78 cm är det bara dela på 2.5 som dem gör i usa med deras mått ? För på svenska hemsidor så är pilbågarna 66-70 tum som jag ser hur vet jag vad som passar mig ?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

För att få rätt draglängd bör du besöka en bågskytteklubb eller en av våra butiker i Sverige, är man ny börjare behöver man hjälp med

detta annars blir det lite galet om man bara beställer "on line" kan du inte göra det köp en båge där du kan ändra draglängden utan moduler och då kan du trimma in dragländen själv

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • Hunt86
   By Hunt86
   Hej!
   Jag är en kvinna som ska snart ta jägarexamen , förra veckan var jag övade kulskytte och hagel för första gången.
   Vill ha lite koll på vapenhantering och sånt innan själva jägarexamen. Så man inte verkar helt bakom flötet..

   Men 3 problem som jag behöver svar på.

   1: Jag har problem att blunda med vänstra ögat vid kulskytte. Tvärtom går hur bra som helst men när jag ska blunda med vänster öga så kisar jag med höger.
   Så när jag sköt kula så tejpade jag igen ögat. Så min fråga får man ha ögonlapp vid uppskjutningen och på jakten?


   2. När jag skjuter med hagel så får jag fan mig dubbelseende. För mitt vänstra öga är det som är dominant och dominerar ut höger öga.
   Har frågat vänner och dom säger att jag måste ha båda ögonen öppna vid hagel. 
   Så jag gjorde ett test. Först sköt jag mot lerduvan med båda öppna och skottet gick för långt åt vänster( alltså missade duvan med flera meter ), andra gången tejpade jag igen vänster öga och satte duvan på första skottet.
   Så hur ska jag göra? Går det att träna bort dubbelseendet^^?

   Trots att vänster öga är dominant så har jag inga problem att sikta med höger. För som sagt förra veckan när jag testade kulskytte för första gången. Hade en lätt klass 4 vapen.
   Och jag prickade mitt i målet på 50 meters avstånd. Det var lekande lätt att träffa mitten.
   Har testat att skjuta ifrån vänstersida men jag är högerhänt så blir dubbelt så svårt att ladda med vänster hand och jag träffar inte rätt när jag siktar med vänster öga^^. Det känns helt felvänt liksom.
   Så jag försöker få mitt höger öga att bli dominant.

   3: Hur känns rekylen på ett klass 1 vapen? När man ser typ jaktfilmer så verkar det vara en bra rekyl i vissa. 
   Om man jämför det med hagel med den grövsta haglet 12. hur mycket mer rekyl är det på ett klass 1 vapen?
   Vet att det är olika beroende på vilken kaliber och så. Jag är så jävla rädd att inte klara av rekylen ifrån ett klass 1 vapen..typ att jag ska trilla baklänges haha.
   För när man skjuter med 12 på hagel så ger det en viss rekyl ändå. Jag var väldigt väldigt öm i axeln dan efter mitt hagelskytte och ett gigantiskt blåmärke haha. Och jag insåg om man står fel med föttera så tappar man balansen när rekylen kommer.
    
  • Emelie Eriksson
   By Emelie Eriksson
   Jag har ännu inte hunnit skaffa mig ett eget klass 1 vapen och är ganska så nybörjare som "ensam" jägare idag.
   Jag är inne på att förhoppningsvis kunna skaffa ett eget klass 1 vapen som ska vara lätt,smidigt, lätt vid repetera i nytt skott, hundförare kommer jag också vara så de är mycket viktigt det inte är för tungt också. Jag har funderingar på en 9,3a eftersom jag kommer att vilja använda det till allt från älg till björn. Därför vill jag ha ett lätt och "säkert" vapen utan att de just nu inte kostar allt för mycket eftersom inkomsten inte är på topp idag.
   Har ni några tips på ett bra och "snällt " nybörjare vapen till en tjej? Gärna vad det skulle kosta att köpa och vad de har för bra egenskaper och gärna nackdelar med det. All tips mottages varmt!
  • Anders Johannesson
   By Anders Johannesson
   Mitt namn är Anders är 35år gift och har två småbarn. Som titeln säger är jag på jakt efter(ursäkta uttrycket) en "mentor" som kan tipsa och guida lite på vägen mot att bli en god jägare. Kommer snart att vara klar med jägarexamen, uppskjutning i slutet på mars. Det som skulle behövas nu är lite praktik i naturen.
   Jag skulle vara mycket intresserad av att få möjlighet att följa med någon rutinerad jägare på jakt eller med praktiskt viltvårdsarbete osv. Har inga förväntningar på att skjuta själv utan är i första hand ute efter att hjälpa till, röja pass, bygga torn se och lära.
   Som nybörjare är jag naturligtvis nyfiken på de flesta jaktformer men efter att ha läst böcker och tidningar och tittat på mängder av tv-program etc. har jag kommit fram till att det som lockar allra mest är smyg/vaktjakt på rådjur och gris samt jakt på skogsfågel. Men ingen jaktform skall avskrivas innan den är testad.
   Jag bor i Västerås men har inga problem med att åka en bit för en lärorik upplevelse. Om någon skulle känna att de vill föra vidare lite kunskap så skriv här i tråden eller skicka ett meddelande.
  • Emelie Eriksson
   By Emelie Eriksson
   Hej!
   Jag är en tjej som har sedan flera år vart grymt intresserad av just björnjakt och min ålder börjar närma sig till att få ta egna licenser och sånt som krävs för att ens få jaga. Min familj jagar bara älg och vilket ja har vart med på i flera år. Men eftersom ingen i min släkt jagar just Björn så är jag intresserad av att få tips från erfarna björnjägare eller av de som har erfarenheter angående detta. Om tex vart kan ja få mark för få jaga Björn, pris på markerna, vad bör ja tänka extra mycket på när det gäller björnjakt, kaliber och typ av vapen?
   Ja vill ha ett vapen som inte är känt för att krångla på någotsätt. Eftersom det inte är rätt tidpunkt att krångla om ja skjuter mot en Björn.
   Ja är jätte intresserad av att få massor av tips av er som kan mer i ämnet så ja vet vad ja ev har att vänta mig när det ev blir dags för mig att jaga.
   Stort tack på förhand!
×
×
 • Create New...