Jump to content

Vad kostar montage av ett kikarsikte?


Anders Johannesson

Recommended Posts

Anders Johannesson

Jag vet att det är en i princip omöjlig fråga att besvara MEN nån kanske har ett exempel på vad ni betalt. Jag sitter och räknar lite på budgeten för en studsare och funderar på vad som tillkommer om man köper bössa utan kikare. Jag räknar såhär: bössa+kikarsikte+"en massa fästen och skit och arbete"= totalt pris. Så min fråga är alltså vad kostar "en massa fästen..."?

Som sagt jag inser ju att det inte går att säga ett exakt pris men pratar vi några hundringar eller massa tusenlappar. Ge gärna exempel.

Link to post
Share on other sites

Jag skulle tro att du kan pruta bort fästena och monteringen om du köper bössa och kikare av samma handlare, dock inte blaser mm!

Link to post
Share on other sites
Anders Johannesson

Det är just det att jag inte vet exakt vad det skall bli. Klurar på hur mycket extra man kan betala för "samma" vapen med kikare. Hur funkar det att byta kikare, är det ett gör-det-själv-jobb om ringarna passar?

Link to post
Share on other sites

du kan byta själv, men många väljer att slipa in ringarna och det kanske inte du kan.

som sagt vad har du tittat efter?

Link to post
Share on other sites

Jag kan inte säga vilken som är billigast, båda ser bra ut, ska du ha en helstock?

Ska det vara 6,5x 55?

Vad ska du jaga?

Link to post
Share on other sites
killer_mouse

beror väl på vad du tänkt använda bössan till 

som drevbössa så funkar kikaren bra men sen är det nästan stopp iaf i min smak

 

helia=bra skit

Link to post
Share on other sites
Anders Johannesson

Måste inte vara helstock, men kanske. Här var det mest ett exempel på liknande vapen med/utan kikare för att visa mina funderingar. Ska va en 6,5:a ja. Har läst på nåt ställe att man eventuellt kan komma undan med lite billigare grejer vad gäller kikare pga att rekylen inte ställer samma krav på skottfasthet som på grövre kalibrar. Sanning eller bullshit?

Link to post
Share on other sites

Om vi förutsätter att det finns baser på bössan, som det gör i ditt exempel ovan så kan man väll säga att fästen går på runt 1000 lappen. Det finns både dyrare och billigare som fungerar och det finns en uppsjö av begagnat. Glöm inte bort att det finns både 1", 26 mm 30 mm och 34 mm ringar, så du bör ju veta vilket sikte du vill ha innan du köper ringar. Och lika så så kan du ju då åka på att köpa ringar även om du köpt en bössa med sikte på. Detta kanske är självklart för dig, men i sammanhanget så tåls det nog att nämnas.

 

Jag har lämnat in för att fått siktet monterat en gång, och jag tror mig minnas att han bjöd på arbetet när jag köpte ringarna, men det var några år sedan.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • t00l91
   By t00l91
   Tjenare. Jag tänkte bara höra med er om någon möjligtvis här använder Helia Kahles 2-10x50i och kan svara på om det går att lossa på top-cappen (cappen du snurrar på för att ändra träffbilden i höjdled) för att skruva av och sätta den på nollan (0an) så man vet att om man skulle röra till skiten så är det bara att snurra till nollan. 
    
   Aldrig haft detta bekymmer förrän detta siktet, förstår fan inte hur det är gjort då det känns omöjligt att lossa på skruven för att kunna göra detta samt att man inte kan "trycka upp" för att sedan snurra som på de flesta andra modeller. 
    
  • Robin Johnsson
   By Robin Johnsson
   Hej jag går i tankarna att skaffa mig ett belyst kikarsikte.
   jag kommer använda den mkt till åtel/vakjakt
   har varit inne på Zeiss conquest v4 3-12x56. Är den värd pengarna eller finns det mer prisvärda sikten? 
  • Richard Jonsson
   By Richard Jonsson
   Haloj på er!

   Sitter o kikar runt för ett allround sikte till min första klass 1'a som har kommit hem (nykär),
   Jag kollade förut på 2-10x50 och 2.5-15x50 sikten och de som är där omkring, då jag ej är den med tätast plånbok och tänkte skaffa ett sikte som jag kan ha till lite allt möjligt.
   Mitt första vilt lär garanterat vara gris eller rådjur, så vak eller pyrsch är det som står högst upp på sannolikhetstabellen.

   Min fråga är dels denna, vad har ni andra för erfarenhet om 10x zoom växling? för jag har tittat på ett nikkon stirling c-more 2-20x44, och det borde väl funka på dels korta som redigt långa håll?
   Samt, är x44 tillräckligt för att kunna se väl i skymning och när solen ej ligger på ? (är 25 med perfekt syn) eller borde man ha minst x50 i ockular ?
   Tack på förhand:
   Richard
×
×
 • Create New...