Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Sign in to follow this  
hermanssonmartin@live.se

Låna vapen

Recommended Posts

hermanssonmartin@live.se

Hej jag har en fundering som jag behöver få svar på och då finns det inge bättre ställe än den här sidan att ställa den här frågan på.

Jag är en kille på 17år fyller 18 mitt i älgjaktsveckan.. tog jägarexamen förra hösten och har varit med på uppsiktsjakt flera år nu. För några veckor sen så fick jag erbjudande av en att vara med i deras jaktlag och jaga älg efter ordinarie älgjaktsveckan (jaga helger osv). Han sa att om jag ville så fick jag låna en 9,3x62 av han, men då fick jag lov att kolla upp vilka papper som ska fyllas i och ha allt i ordning så att det bara var att skicka in när jag är 18.

Så nu undrar jag vilka papper som jag ska fylla i?

Mvh Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mr Fiberclass

Om du inte vill jaga under uppsikt så ska du fylla i en ansökan hos polisen om tillstånd att få låna vapen. När du fått tillståndet så ska utlånaren fylla i ett låneintyg. Låna vapen går bra i max 14 dagar, därefter måste det gå en viss tid innan man lånar om det. Man få bara låna samma vapen av samma person ca 2-3 gånger per år. Statligt jaktkort behöver du först jaktåret därefter (eftersom du inte fyllt 18 vid jaktårets början), om du inte skaffar eget vapen för då måste du lösa det direkt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...