Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Sign in to follow this  
Tompa Jan

Två fastigheter med samma ägare inom VVO

Recommended Posts

Tompa Jan

Jag har nyligen stött på ett problem i ett VVO som jag är medlem i. Där gör man undantag för möjligheten att överlåta en jakträtt till familjemedlem, trots att fastighetsägaren besitter två skilda fastigheter med varsin jakträtt OM markägaren utnyttjar den ena själv. Alltså det rör sig om fastigheter som arealmässigt understiger gränsen för en full jakträtt (150ha). Jag kan inte läsa något i VVO:s egna stadgar och jag fick hänvisat att dom stödde sig på lagen om VVO. Jag hittar inget där heller.

 

Finns det någon regel eller tolkning som gör det möjligt att neka en fastigheter dessa rättigheter? Är det jag som missar något eller är det ett hopkok av egna hittepå regler?

 

Alltså två skilda fastigheter med varsina fastighetsnr och med varsina jakträtter, men med samma ägare.

 

Tacksam för ett bra svar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mr Fiberclass

Hej!

 

En markägare har enligt lagen alltid minst en jakträtt, så länge han/hon inte upplåtit jakten till någon annan. Denna jakträtt kan i vissa fall överlåtas till tex familjemedlemmar. Sedan kan ju en viss areal upplåtas till vemsomhelst men om det är under arealsgränsen så räcker det inte för an jakträtt. Utan de aktuella stadgarna kan jag dock  inte svara säkert - ta fram dem och ring 077 1830 300 och prata med Sven Johansson så kan han hjälpa dig i så fall.

 

Mvh

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...