Hoppa till innehåll

Kalibrering och kulisättning med "andras" hylsor?


zappa

Recommended Posts

Jag tycker det låter som ett flyt-test på pressen är rätt ;)

Släpp den i en djupt vatten flyter den är den Ok annars köp en ny!

 

Christian har en poäng att inte justera så pressen "kammar över" det sliter hårt på pressen

  • Like 2
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nä gubbar det går inge viiidare. Får inte in hylsan i verktyget helt. Ska testa en sista grej imorn för att utesluta bänken som pressen sitter på. Jag har krympt 9,3x62 hylsor med denna press utan problem vilket får mig att misstänka verktyget.. att det är för trångt i kombination med hylsor som är skjutna i ett generöst patronläge.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag fortsätter att berätta lite hur det går ifall nån annan får liknande problem. Jag använde en kompis på 103kr som fick ligga på bänken och hålla i pressen med båda händerna och dra den åt motsatt håll så att säga medan jag kalibrerade. Då hände det lite grejer. Den gick inte riktigt ända ner men den kalibrerade hylsan från 64,34 till 65,25mm. Så nu ringer jag honom när det blir kalibreringsdags, det är bra att ha vänner :D  :laugh: Gott nytt år.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bänken och pressen är nu mer stabil än tidigare, men det har inte löst problemet. Jag kan ju kalibrera sträckta 9,3x62 hylsor skjutna i ett stort patronläge hur lätt som helst med verktyget ner till botten. Men inte 6,5. Jag mätte en norma fabrikshylsa längst ner på den tjockaste delen: 12.13mm. Mina engångsskjutna hylsor är 12.15mm. Sen mätte jag verktygets innerdiameter längst ner och måttet jag fick var 11.10mm. Är det inte verktyget som är boven? 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bara en tanke: Är det Hornadyverktyg? De nya new dimension kan vara riktigt tighta och kräva en del kraft vid kalibrering trots grundlig rengöring. Jag har dessa i två kalibrar och de måste man ta i mer med än mitt gamla Hornady, rcbs och mina Reddingverktyg.

Edit: Läste tråden igen och såg att Du skrivit fabrikat....

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Efter fööör mycket om och men så löste sig problemet med nytt verktyg  :smile: såhär i efterhand önskar man att man hade testat ett annat verktyg men när man inte vet problemet så är det ju lätt att va efterklok. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Jag kan säga att jag har samma problem med mitt verktyg i .308Win. Den beter sig likadant. Det är ett RCBS verktyg av nyare modell och dom är fan inte bra.

Jag för just nu disskusioner med RCBS via mail om just detta problem. Jag använder Rock Chucker. Har ställt in mitt verktyg så som dom rekommenderar och då fattas det ca 2mm av hylshalsen som inte blir kalibrerat. Hylsbröstet kommer den aldrig i kontakt med. Oavsett vilken form av ammo jag använder. Jag har ett tight patronläge på min Tikka T3. Hylsor som blivit skjutna i min bössa funkar det alltid med. Fast plocka jag hylsor från banan och kört full kalibrering så kammrar dom tungt. Sen när jag skjutit dom i min bössa så är det inga problem.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Samtliga mina rcbs verktyg är större än hornady. På gott och på ont. Funderar allvarligt på att bita i det sura äpplet och köpa Redding verktyg rakt över.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nu har jag fått svar av rcbs. Det enda dom ville ha var bilder på hylsan och hur jag ställde in verktyget. Sen var dom rätt nöjda. Står ju nu inte skrivit i sten, men det ser ut som om dom kommer att skicka ett nytt verktyg. Det verkar inte som om jag var den första i just denna fråga. Hade ett annat ärende också hos dom ang min trim pro svarv. Den linjerar inte upp hylsan mot svarvhuvdet och den har dom inte kommenterat alls, bilderna talade sitt tydliga språk om man säger så. Vet flera som fått dom svarvarna fixade, bara dom hört av sig.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.








×
×
  • Skapa ny...