Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Sign in to follow this  
M-Ola

Vad gäller för extra pipor?

Recommended Posts

M-Ola

Har en tråd angående motivering för extra pipor ute i en annan tråd, men skulle gärna veta hur ni ser på saken.

 

Har efter samtal med tillståndsenheten i Malmö blivit ombedd att komma in med motivering på de extra pipor som jag sökt licens för. Det gäller en Sako Quad som jag köpt med alla fyra piporna och har i samband med detta avyttrat de två 22:or som jag tidigare innehaft.

I ansökan söks på en Sako Quad i 22WMR samt extra pipor i 22lr, 17HMR samt 17 Mach 2.

Vid samtalet så sades att i och med att jag sålde en 22WMR samtidigt med att jag skaffade en ny så var det inget att diskutera. 22lr-pipan behövde jag "nog" inte motivera då jag sålde av en 22lr, men de båda .17-piporna fick jag motivera då handläggaren inte kunde förstå vad jag skulle med tre klass 4 pipor till.

 

Vad är det som gäller angående extra pipor?

 

I butiken där jag beställt bössan sa de att allt behovsprövas nu för tiden och att det gjordes inte innan. De gav mig rådet att skriva en lång motivering där jag gick igenom hur jag skulle använda piporna och sen gick vi igenom vad som var vettigt att skriva.

 

Då handläggningstiden för närvarande ligger på över 20 veckor så vill jag inte fördröja licenshanteringen. Jag vill dock inte heller skicka in papper i onödan då detta kan ha en menlig inverkan på kommande licenshanteringar.

 

Hur anser ni att man ska hantera detta?

 

Mvh

 

Mats-Ola

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mr Fiberclass

Problemet är att vi har ett par domstolsfall som säger att man måste motivera extra pipor till ett vapen eftersom dessa inte omfattas av undantaget från behovsmotiveringen som följer av jaktvapengarderoben (eftersom pipor inte ingår där). Vi jobbar med frågan mot polisen och regeringen och ska försöka få tillstånd en förenkling om inte domstolarna i högre instans går på vår linje. Ring så kan vi diskutera ditt ärende närmare.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...