Jump to content

Fallaskogen kennel?!?


kholm
 Share

Recommended Posts

Hej!

Jag sitter och funderar på att köpa en drever i från fallaskogens, och hat hört mig lite för och har endast hört bra om dom.

Men nu fick jag höra av en bekant vän att de luras på fallaskogens men de lämnar jaktgaranti och lungödem garanti eller vad man ska säga.

Hon menade på att de va dåliga hundar de avlade på men vad jag har kollat så tycker jag att det ser rätt vettigt ut.

Hmm.

Därför tänkte jag kolla med alla drever vänner här om ni har hört något negativt osv. Vill gärna köpa en bra drever på ett bra ställe men känns mer som personen bara är väldigt negativ.

Link to comment
Share on other sites

Har inte hört varken eller, men med tanke på hur många kullar dom verkar ha skulle jag alldrig köpa därifrån!

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tja,har en kompis som har valpar nu,fyra veckor. Kan förmedla kontakt om det är intressant.

e Se12316/2011 Slagstigens Snobben

u SE42623/2010 Åskbergets Ängla

/Lars.

Link to comment
Share on other sites

Håller med dig till viss del björn!

Tror dock att en mindre kennel ser mer långsiktigt på aveln, och engagemanget är större. Ofta behåller uppfödaren en valp ur kullen...

Tror dessutom att det myglas lite hos uppfödare som har två -tre jämngamla kullar, inte säkert att det är de föräldrar man tror.....!

Men.... Var och en blir salig på sin tro.... Jag skulle dock inte köpa från en uppfödare som annonserar ut valpar året om......

Link to comment
Share on other sites

Har en drever från Falla, med lungödem... Jag vet inte om många andra av hundarna från honom fått ödem, men ja skulle knappast våga chansa.. Men Hans är jättebra att ha å göra med, pratar gärna, mycket å länge... Men smidig iövrigt :)

Nu tror ja ju att de finns fler kennlar som avlar på ödemhundar, särskilt en jättestor kennel, inga namn nämnda [emoji14]

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Det är väl ungefär vad jag hört om dom två stora dreverkennlarna....[emoji6]

Vill dock inte sticka ut hakan, då jag inte är så insatt i rasen.

Jag skulle fråga mats be.gt här på forumet, om det gällde dreverspörsmål, har fått för mig att han sitter på lite kunskap! [emoji6]

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Det finns ett antal drevergrupper på Facebook som kan vara matnyttiga när man letar valp. Det går ganska snabbt att upptäcka vilka som är värda att lyssna på...

Link to comment
Share on other sites

Ok, tråkigt med lungödem men han ska väl ha lungödems garanti eller vad jag läste :) har även hört att han brukar behålla en valp då och då.

Är svårt detta alla har väl sina för och nackdelar vill säga

Vad är det för fel om de är många kullar per år de föder upp? Påverkar de valparna osv?! Kanske en dum fråga men är lite ny på detta med hundar:)

Link to comment
Share on other sites

Vad innebär garantin? Att hunden inte får ödem eller att du får en ny om du behöver avliva? Det är inte kul att ta bort familjemedlem och att se sitt arbete bortkastat.

OBS jag försöker inte baktala Fallaskogens kennel då jag inte har kunskapen där. Kikade lite snabbt i dreverklubbens årsbok och kunde inte se att nämnda kennel på något vis var överrepresenterad på ödemlistan.

Link to comment
Share on other sites

Nä, på min vän lät det som att har den ödem så ska du få en ny.. Tror absolut inte att du ska behöva avliva den, man kan fortfarande ha den som sällskap hund ju

Link to comment
Share on other sites

Nä, på min vän lät det som att har den ödem så ska du få en ny.. Tror absolut inte att du ska behöva avliva den, man kan fortfarande ha den som sällskap hund ju

Så det kan sluta med att man har 5 hundar varav samtliga förblir sällskapshund enbart.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Similar Content

  • Joppeed
   By Joppeed
   Ja kollar efter en stående fågelhund å ha blivi sugen på en Kleiner men ha fått höra att ca 1 av 10 bli riktigt bra jakthundar och dom resterande blir sådär å vill ba veta va de bero på.
   Beror de på hur man tränar med och sköter om dom eller är inte alla kapabla till att bli riktigt bra jakthundar. Ha också kollat på en irländsk sätter eftersom att där fick ja veta att ca 9 av 10 hundar blir bra jakthundar men inte lika bra som en kleiner men beror det också på hur man tränar dom eller kan bara inte alla bli bra jakthundar?
  • Potster
   By Potster
   Hej, jag är på jakt efter en jakthund som är enbart till för eftersök. Både jakteftersök och trafikeftersök. Vill ha en hund som kan spåra och sedan hålla fast/avliva rådjur och dovhjort. Det skulle vara jättekul om den kunde ställa älg och/eller gris men förstår att det blir svårt att avfånga och ställa med samma hund. Helst en ganska lätthanterlig också som inte kräver jakt konstant för att må bra.
   En jaktlabbe med bra linjer tror jag fungerar utmärkt men vad tycker ni?
   Vad har ni för hundras som kan spåra och hållafast/avliva rådjur och dovhjort, ev också kunna ställa älg/gris?
   Har era vänner eller bekanta nåt liknande?
  • Jakob Levenkrans
   By Jakob Levenkrans
   Tjena, jag funderar på att skaffa min första jakthund om något år men jag har problem att välja ras. Den jakt jag kommer kunna bedriva kommer främst vara på småvilt, fågel och klövvilt så det optimala vore en hund som klarar av att apportera och stöta.
   Jag vet om raser som passar syftet men har aldrig sett någon in action så att säga, då jag tar jägarexamen nu i år. Tänkte att det skulle vara kul med åsikter från erfarna jägare kring ämnet. Mvh Jakob 
  • WRoos
   By WRoos
   Tjena!
   Undrar hur ni har löst det med att äga hund och jobba? Har ni möjlighet att ta med hunden till jobbet, vilket yrke har du ifall du har den möjligheten? Skriv gärna lite hur ni gör. Om hunden får stanna hemma hela dagarna, hur har ni löst det då? 
  • Williams24
   By Williams24
   Halloj! 
   Har en 6 månader gammal irländsk setter som jag kan stanna i de flesta situationer då det inte är stora störningar, är han själv kan jag stanna på hyggliga avstånd också. Däremot går det inte jättefort ner. Ibland vänder han också och tar ca 10 steg mot mig innan han stannar. Söker tips på hur jag kan gå tillväga för att få till detta? Jag vill att han på stannakommando ska göra allt han kan för att stanna direkt! 
×
×
 • Create New...