Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Sign in to follow this  
hoel

Trasig varmrök hjälp!

Recommended Posts

hoel

Hallå,

Idag gick "ugnen" sönder i min Bradley digital smoker just när jag skulle börja röka. Har 4st rådjurslår och 3st bogar i den. Hur funkar det att kallrökta det och sen köra det i ugnen? Kan de bli bra ändå? Hur hade ni gjort, får lite smått panik då det är mycket kött och inte bara mitt.

Mvh Joakim

Skickat från min D5803 via Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tjörnbon

Rök det i en klotgrill i värsta fall.

Eller gör en tillfällig rökkåta.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
qvarnhill

Hallå,

Idag gick "ugnen" sönder i min Bradley digital smoker just när jag skulle börja röka. Har 4st rådjurslår och 3st bogar i den. Hur funkar det att kallrökta det och sen köra det i ugnen? Kan de bli bra ändå? Hur hade ni gjort, får lite smått panik då det är mycket kött och inte bara mitt.

Mvh Joakim

Skickat från min D5803 via Tapatalk

Sannolikt funkar det fint att tillaga låren i ugnen och tillsätta röksmak med kallröken. Alternativt får du lite snabbt försöka få tag på ett 200-liters tomfat, lägga önskat rökmaterial i botten på tunnan och elda under tunnan. Hade du bott närmare hade du gärna fått komma hit och rökt i min varmrök!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
hoel

Sannolikt funkar det fint att tillaga låren i ugnen och tillsätta röksmak med kallröken. Alternativt får du lite snabbt försöka få tag på ett 200-liters tomfat, lägga önskat rökmaterial i botten på tunnan och elda under tunnan. Hade du bott närmare hade du gärna fått komma hit och rökt i min varmrök!

Tack så jätte mycket, då kör jag ugnen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
mbbohman

Det är alltså värmeelementet som packat ihop? Det längst ner i skåpet?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wizard

Enkelt svar på din fråga: Ja, det går ypperligt att först kallröka köttet och sen tillaga det i ugnen. Det tar bara lite längre tid men resultatet blir fortfarande bra.

Beroende på hur din saltlake var konstruerad kan det bli lite mindre röksmak på köttet inuti, men oddsen är små att någon märker detta ;)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
hoel

Det är alltså värmeelementet som packat ihop? Det längst ner i skåpet?

Verkar som det, men massa mer konstigt, går ej att ändra till celsius nu, inte ställa in hur länge den ska röka utan bli 4 timmar, varken mer eller mindre. Inget "digitalt" fungerar.

Skickat från min D5803 via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
mbbohman

Ahaa du har en sån där fancy.

Skickat från min LG-H815 via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
hoel

Ahaa du har en sån där fancy.

Skickat från min LG-H815 via Tapatalk

Ja tyvärr, men bad att få en vanlig nu ist

Skickat från min D5803 via Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...