Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


 • Similar Content

  • Östlaika21
   By Östlaika21
   Hej! Behöver tips och råd. Har en östlaika på ca 7 månader som ska bli en gris/älg hund men mest gris. Den har träffat båda döda grisar och älgar. Jag är lite orolig när det gäller söket, lägger jag ett spår på 100m så far den iväg direkt och går på spåret till den hittar klövern.
   Men när jag släpper den normalt (skogsträning) och att jag vet att det inte finns några djur på marken så söker den bara ca max 45m och vill gärna kolla att på mig. Jag vill ha hjälp med hur jag ska få längre sök på hunden. 
  • Foxtrot Echo
   By Foxtrot Echo
   Jag vet att man inte kan generalisera kring raser, alla hundar är individer och det mesta hänger på föraren osv.   MEN; om man ändå ska göra ett försök till generalisering när det gäller förighet och lydnad under jakt hos älghundsraserna?   Jag jagar mest i Västsverige, på flera olika marker, med det gemensamt att de är relativt små, och att vilken älg som är lovlig ofta är hårt reglerat. Att kunna kalla av hunden när den fått tag på fel älg, eller när det går ur marken, blir då viktigt om man vill ha bra jakt.    Den absoluta majoriteten av älghundar jag jagat med under 25 år har man när de väl fått älgkontakt haft tre alternativ för att kunna koppla hunden: Skjut älgen, kasta sig efter och ta hunden ala fotbollsmålvakt vid lämplig vägkorsning, eller låta hunden stå kvar och skälla/förfölja tills den tröttnar.   Men i min närhet finns/har funnits även tre duktiga (inget fel på jaktlusten) älghundar (Laika, Karelare och Gråhund) som jag när jag lånat dem, utan att känna hundarna extremt väl, utan problem kunnat kalla av direkt på ståndet (om de ex stått med en icke lovlig älg) och två av de tre även på lite distans.   Man behöver ju inte läsa så många provberättelser från ex älghunds SM för att inse att den typen av förighet/lydnad är rätt ovanlig på hundar som dessutom jagar bra. Förutom arv och genetik kommer ju som bekant även förarens intagning in som en viktig variabel för hur lydig hunden blir.   MEN; om man då ändå ska ge sig på att generalisera: Finns det någon av älghundsraserna som ger bättre odds än andra för att få en hund med både stor jaktlust, lydnad och förighet enl ovan?
  • hundföraren
   By hundföraren
   Pappa fick in denna stora grisen på sitt pass och den föll som en fura
  • hundföraren
   By hundföraren
   två grisar som kom i mitt pass
  • hundföraren
   By hundföraren
   Ett av vildsvinen som skutits på våra jakter
Sign in to follow this  
Zeb

Rysk europeisk laika

Recommended Posts

Zeb

Är det någon som har erfarenhet av rel ?

Det verkar va en väldigt liten ras i vårat avlånga land , så ja undrar om det finns någon som jagar med en .

Är nyfiken på hur stort sök och hur långt förföljande dom har.

Share this post


Link to post
Share on other sites
faxe

Om jag inte är helt ute och cyklar så har jag hört att de är i princip samma som Karelare :unsure: . Detta fick jag höra av en som sysslar mycket med Laikor och varit mycket i Ryssland.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zeb

Jag gillar storleken på dom , men ja skulle vilja veta hur dom fungerar i skogen ifall man skulle inhandla en framöver........

Share this post


Link to post
Share on other sites
Musköt

Kan väl inte säga att jag hundra koll på rasen. Men är inte lätt att hitta något bra i Sverige.

Finns väl bara några få tikar och antingen är de omeriterade eller överanvända. Så om du bestämmer dig för REL så kontakta avelsrådet eller sök i Finland.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zeb

Har varit i kontakt med avelsrådet .

Har så smått börjat sneglat lite mot det stora landet i öst , laikans hemland . Men det ä svårt med språket å att hitta uppfödare .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...