Jump to content

Hur skjuter man in en kombi/Drilling


lodjuret88

Recommended Posts

lodjuret88

Tjo! Har en (förhoppnings visst snart 2 kombibössor) och jag undrar som följer hur skjuter man in dem på bästa sätt?

finns de knep för att få dem att samskjuta bra med båda piorna osv?

Nå förslag på avstånd man ska/kan skjuta in den/dem på? ska man skjuta in med överslag å isf hur mycke osv. Tanken med denna tråd är att man kan komma med förslag hur man kan göra och vad man kan tänka på ^^ tar tacksamt emot alla tips^^

 

min Nu varande är en savage24 kaliber 22magnum med kaliber 20hagel och sitter och håller tummarna för att min ansökan på en tikka i kaliber 222rem/12 ska gå igenom^^

Link to post
Share on other sites
sidelock

Använd bra stöd och bra avfyrningar typ.

Köp en riktigt gjord bössa så samskjuter den.

Avstånd och dylikt beror helt på riktmedel och vad du ska ha den till.

Jag skjuter in min drilling med biltaket och ett hopvikt täcke som stöd, mitt i på 100m.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites
schlinge

Det är ju inte som en ds. En kombi skall ju samskjuts mellan hagel och kula på ca 35m, det kontrollerar man tex samtidigt som du testar svärmar/teckning med hagel. Sätt upp 1x1m papp, markera i mitten och skjut båda pipor på 35m, då ser du var kulan tar i förhållande till hagel. Sen skall kulpipan förhoppningsvis också skjuta snuskigt bra som vilken studsare som helst. Det gör den om det är bra grejer. Även jag nollar min 16/243 på 100m.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
TekDr

Ett tips (om kulpipan är lödd) att låta den svalna ordentligt mellan skott. Min Merkeldrilling värmestegrar tämligen fort (2-3cm på andra 10cm på tredje etc.)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
lodjuret88

sidelock

 ja min 22/20 tänkte jag ha till hare , skogsfågel och räv pluss deverse skräpfågel som skata och små predatorer dvs klass 3 vilt och nu sitter de en bushnell scopechief IV på den ^^ min andra tänkte  jag ha till rådjur och bäver dvs klass 2 vilt ^^ även på den så sitter de ett kikarsikte på vikmontage tydligen, såg riktigt häftigt ut att kunna vika kikarn åt sidan för att komma åt dem öppna riktmedlen ^^  

 

schlinge

ah okej tack för tipset ^^ ska se efter om jag kan hitta en kartong som passar för den uppgiften ;)

 

TekDr

okej ska tänka på de ^^ jo pipan på min 22/20 är lödd men på tikkan som jag skickat in pappererna på så är dem friliggande så förhoppnings visst så ska den inte vara lika känslig^^ 

 

då ska vi se här 100meter verkar vara standard mm men passar de för 22magnum? visst mina 2vakrävar har fallit som furor för den men då var avståndet bara 20meter så vilket avstånd anser ni vara max för den? (de är min första 22magnum så jag är inte van med kalibern än) :sweat:

Link to post
Share on other sites
Christian N

Det är rimligt att skottställa även en 22WMR på 100 meter, kulbanan blir som mest 3-4 cm hög under vägen fram dit om man har ett montage som bygger 3-5 cm.

 

Vilket avstånd man sedan skjuter på vilt är en helt annan fråga. /Christian

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
lodjuret88

christian ah ok ^^ just nu iaf så är montaget på savagen väldigt lågt så jag vet inte om den ger 3-5cm som du skrev. Men ja jag hade väll tänkt hålla mig kring 100m som max med bägge bössorna :) skjuter vanligtvis på mellan 5-80 så jag är ingen lång skjutare även om nu bössorna skulle klara längre. känner mig väll inte tillräkligt säker som skytt för att prova på skott över 100 antar jag xp

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • Perra 231
   By Perra 231
   Hej, jag har en Miroku 7500 Kombi i 12/7x57R, undrar om det går att justera avtryckaren för kulpipan (den bakre) på något sätt, den är lite trög och ojämn nu så fungerar inte något vidare till skott på längre håll. 
   Finns det något enkelt sätt att justera avtryckare själv? måste jag lämna in den till en vapensmed? går det ens att justera avtryckaren? har jag rengjort/oljat den fel? 
   Eller är det bara att gilla läget och bära 2 bössor (hagel och .222rem) när jag är ute och jagar fågel och bara anpassa mig till den när jag jagar småvilt och det ev. kommer rådjur
   (har betydligt snällare avtryckare på studsaren jag skjuter mest med)
  • Lindenstrahle
   By Lindenstrahle
   Tjena! 
    
   Jag och farsan är på jakt efter ett sikte med snabbfäste. Finns det rödpunktsikte med 2-3 ggr förstoring. 
    
   Rekommendationer?
  • redtop
   By redtop
   Jag är på mitt första jaktår och noterar att vildsvinen ställer till det vid val av vapen för jakt. De gånger man kanske egentligen skulle varit bäst hjälpt av hagelbocken blir det ändå studsaren eftersom man aldrig vet om det dyker upp ett vildsvin. Jag funderar därför på att komplettera garderoben med en kombi, men är dåligt insatt i dessa vapen och behöver därför lite råd och synpunkter.
   Jag tänker mig en kombibock med hagelpipa i kaliber 12/70 och en klass 1 kulpipa. Har sedan tidigare en 6,5x55 studsare så det vore ju smidigt med samma kaliber, alternativt går man på 308W eftersom jag lurar på att i framtiden byta studsaren mot en modernare i 308W. Samtidigt är ju 7x57r en vanlig kombikaliber och vissa verkar förorda en hylsa med fläns i brytvapen.
   Budget är väl någonstans under 10 000kr och då ska ett sikte rymmas i den också. De vapen jag ser i de prisklasserna är Tikka, Valmet, Brno, Baikal, Angelo Zoli, Classic, Lincoln.
   Har en Miroku hakelbock 12/70 som jag är nöjd med, men en Miroku-kombi verkar ligga lite högre i pris än tänkt.
   Vad säger expertpanelen om val av kaliber och val av vapen? För och nackdelar?
   Tips och råd mottages tacksamt, men kommentarer av typen "Lincoln är sämsta skiten jag har sett" kan ni behålla om ni inte tänker förklara varför ni tycker så.
    
  • Gecko
   By Gecko
   Hej.
    
   Jag går i köp tankar Kombi eller drilling är frågan.
   Nu har jag "snöat in lite" på Innogun, vad har ni för åsikter om den?
   http://www.innogun.de/en/jagd/rifles/hybrid.html
   Hur gärna vill man ha ett extra hagel kontra en extra kula?
    
   /Ola
  • Anders Johannesson
   By Anders Johannesson
   Jag undrar om det finns några alternativ när det gäller montering av kikarsikte på en Antonio Zoli kombi? Eller är det skenmontage typ http://www.jakt.se/kikare-kikarsikten/tillbehor-kikarsikten/skena-antonio-zoli.html som gäller?
   Har betydande kunskapsbrist i området men borde det inte finnas ringar för montage direkt på skenan som sitter på pipan?
×
×
 • Create New...