Wizard

Här rapporterar ni buggar, stavfel och felaktiga översättningar - dock inga diskussioner!

110 inlägg i detta ämne

Nä. Det kommer upp redan inlagda och postade citat. Och nästa gång jag vill citera annat så kommer gammalt och postat upp...

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag vet att postade en skärmdump med problemet... har du tagit bort den,  Wizard, eller har jag blivit helt senil? :blink:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Hittade problemet själv. Sidan funkar inte med Opera. Inte på plattan iaf. Bilderna syntes inte och "redigeringsrutorna" var bara blanka rutor... Hur kommer det sig?

 

Back to Chrome.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
17 hours ago shamani sa:

Hittade problemet själv. Sidan funkar inte med Opera. Inte på plattan iaf. Bilderna syntes inte och "redigeringsrutorna" var bara blanka rutor... Hur kommer det sig?

 

Back to Chrome.

Opera är normalt en av de få browsers som brukar vara snabbast på att implementera nya standarder men hur det fungerar i verkligheten på en iPad har jag ingen aning om för den produkten kommer aldrig in i mitt hem... Det kan ju vara så att det finns lite buggar i din iPad som Apple inte prioriterar eftersom Safari är det som gäller där och inte Opera och liknande?

Sen skall man vara medveten om att det ALLTID kommer att finnas skillnader på mobila enheter såsom telefoner och surfplattor eftersom de är optimerade för mindre skärmar och avsevärt mindre minne, och då gör tillverkarna ändringar i konfigureringen så att det skall fungera bäst - vilket inte alltid är vad som är bäst i verkligheten...

Således kan du inte jämställa din iPad med en dator för det kommer alltid att vara saker som skiljer dessa åt.

På skoj testade jag att köra Opera på en Android surfplatta nu och det gick utmärkt ;) 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
2 hours ago Wizard sa:

Opera är normalt en av de få browsers som brukar vara snabbast på att implementera nya standarder men hur det fungerar i verkligheten på en iPad har jag ingen aning om för den produkten kommer aldrig in i mitt hem... Det kan ju vara så att det finns lite buggar i din iPad som Apple inte prioriterar eftersom Safari är det som gäller där och inte Opera och liknande?

Sen skall man vara medveten om att det ALLTID kommer att finnas skillnader på mobila enheter såsom telefoner och surfplattor eftersom de är optimerade för mindre skärmar och avsevärt mindre minne, och då gör tillverkarna ändringar i konfigureringen så att det skall fungera bäst - vilket inte alltid är vad som är bäst i verkligheten...

Således kan du inte jämställa din iPad med en dator för det kommer alltid att vara saker som skiljer dessa åt.

På skoj testade jag att köra Opera på en Android surfplatta nu och det gick utmärkt ;) 

Jaa, du, trollman... jag har inte ipad... är högst allergiskt mot allt som har ett fult litet "i" framför sig. ;)

Jag har en Samsung Galaxy. Android... ;) Men vill sig inte hos mig... varför funkar din? Vill minnas att det funkade direkt efter sidan uppdaterades... mysko. Måste testa igen.  Kanske var något tillfälligt? 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Var nog något tillfälligt för nu funkar det iaf. :yes:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

När jag ska svara så ligger det kvar tex ett citat som blev oskickat och det går ej att ta bort, bara texten i citatet.

 

Screenshot_20160626-221551.png

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
47 minutes ago Herbert sa:

När jag ska svara så ligger det kvar tex ett citat som blev oskickat och det går ej att ta bort, bara texten i citatet.

 

Det är din browser som inte hanterar cache korrekt så det är inget jag kan fixa dessvärre.

Dock brukar det funka om du svarar på ett inlägg, raderar det du visar i bilden och sen avbryter genom att klicka på någon länk typ "All aktivitet" eller liknande, då brukar chrome i alla fall sluta med det beteendet.

 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skulle svara på ett inlägg i mobilen men det gick inte att skicka, som du ser på skicka-knappen. Uppdaterade sidan och fick skriva om (kunde inte kopiera texten i mobilen av nån anledning) och då funkade det som vanligt. Har bra uppkoppling osv..image.png

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Faktiskt råkat ut för detta med. Dom gånger det har hänt har jag väntat lite innan jag tryckt på knappen (varit oaktiv en liten stund) och då har det bara varit att hoppa ur tråden och in och göra om det. En bagatell men har man skrivit mycket så kan det ju bli något läte:D

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Vilken browser handlar det om? (annars är det svårt för mig att sia om vad som gått fel)

Det enda jag kan tänka mig ha hänt är att sessionen invaliderats för då funkar det inte av säkerhetsskäl men händer det ofta och för många så får jag se om jag kan skruva lite på systemet och tillåta lite längre session - men det kommer att påverka systemets prestanda om man har otur.

Andra saker som kan spela in på mobila enheter är om man går från t ex 4G till wifi eller liknande och kör https. Då invalideras sessionen direkt av säkerhetsskäl och av just denna anledningen kör vi enbart http, annars skulle det vara rökt att köra forumet på en surfplatta eller mobiltelefon... Det kan dock invalidera en http session också och det kan vara bra att tänka på när man är ute och flänger!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
1 hour ago Wizard sa:

Vilken browser handlar det om? (annars är det svårt för mig att sia om vad som gått fel)

Det enda jag kan tänka mig ha hänt är att sessionen invaliderats för då funkar det inte av säkerhetsskäl men händer det ofta och för många så får jag se om jag kan skruva lite på systemet och tillåta lite längre session - men det kommer att påverka systemets prestanda om man har otur.

Andra saker som kan spela in på mobila enheter är om man går från t ex 4G till wifi eller liknande och kör https. Då invalideras sessionen direkt av säkerhetsskäl och av just denna anledningen kör vi enbart http, annars skulle det vara rökt att köra forumet på en surfplatta eller mobiltelefon... Det kan dock invalidera en http session också och det kan vara bra att tänka på när man är ute och flänger!

Chrome på iPhone 6s. Brukar funka klanderfritt men hänt två gånger som jag minns nu. Både på 4g och med wi-fi. Idag var det wi-fi med hög signalstyrka driven av fiber så anslutningen ska inte vara nåt problem.. Inget enormt störande som sagt men nån bugg eller liknande är det väl

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag testade med Chrome på Android 6.0.1 (Marshmallow) och väntade i 15 minuter men jag kunde fortfarande trycka på "Skicka svar" så det är inget konstant fel.

Händer det igen så tryck "refresh" eller vad det nu heter i era telefoner för själva inlägget skall ligga kvar även om ni laddar om sidan. Då får ni en ny session och borde kunna skicka svaret. Har inte testat detta eftersom jag inte kan återskapa felet men då jag vet hur arkitekturen fungerar så borde detta fungera - om eran telefon följer standarden för ajax komponenter och cache.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Använder samsung galaxy tab 2. Alltid wifi. Funkar inte med refresh. Allt försvinner. Jag klickar på skicka direkt, men ibland fastnar den och skickar inte. Bakåt fungerar inte heller. Och få upp senaste inlägg (inlagt) när man ska göra ett inlägg är störande. Händer ofta, tyvärr. Jag använder chrome.

Vet inte om det ger dig några ledtrådar. Lägger informationen bara för att det kanske kan hjälpa dig hitta orsaken.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Har fått till det både på chrome o Explorer samt safari. Men det är väldigt sällan så det är inget problem för mig..

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Mysko för jag lyckas inte ens återskapa problemet med flit...

Är det isolerade händelser så får det passera för stunden men börjar det bli ett riktigt problem så får jag gräva ner mig i detta och se om det går att göra någonting åt det? Men först måste jag dock återskapa det och se om det är ett fel i forumet eller om ni har något lokalt fenomen eller någon mysko inställning i er profil.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

När jag trycker på "Svara på detta ämne" så ligger texten från ett svar i annan tråd eller från mitt eget senaste inlägg inklistrad i fältet redan. Jag får alltså börja med att radera text från annan tråd varje gång jag ska svara i näsra tråd... :wacko:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag har upplevt samma fenomen.

1 person gillar det här

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Ber om ursäkt för att jag inte läste igenom tråden tidigare då det verkar vara ett redan känt problem... Å bara för det så hände det givetvis INTE då jag tryckte på svara den här gången... :wacko:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Tog bort en del av texten i något jag citerade, sen fick jag inte skriva något utan för citat rutan. Något ajg gör fel elelr är det bugg?

 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
8 minutes ago Galne sa:

Tog bort en del av texten i något jag citerade, sen fick jag inte skriva något utan för citat rutan. Något ajg gör fel elelr är det bugg?

 

Det är ett fenomen som kan inträffa lokalt på din dator när cache inte raderas som det skall.

Citera vilket inlägg som helst, radera ALLT i textrutan och sen avbryt inlägget så brukar det rätta till sig. Irriterande fenomen, jag vet, men funktionen är där för att rädda situationen när man skrivit ett långt inlägg och så råkar man trycka galet och allt är förlorat... Nu så sparas texten automagiskt tills man skickat den och det uppväger eventuella irritationer tycker jag - men bäst vore ju om browsern gjorde rätt från början ;) 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Har trollkarlen en liten möjlighet att kolla om det hände något runt 0915-0920 idag med endera min webbläsare eller forat?

Fick repeterade inlägg hos MDEF i dennes jaktdagbok utan att ha mer än skrivit och uppdaterat inlägget.

Två felkoder kom fram,

EX28

Och enligt bilden.

Skärmklipp.JPG

Redigerad med fredde_fmj
Lagt till bilden

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
14 minutes ago fredde_fmj sa:

Har trollkarlen en liten möjlighet att kolla om det hände något runt 0915-0920 idag med endera min webbläsare eller forat?

Fick repeterade inlägg hos MDEF i dennes jaktdagbok utan att ha mer än skrivit och uppdaterat inlägget.

Två felkoder kom fram,

EX28

Och enligt bilden.

Skärmklipp.JPG

Var nog forat (eller just min dagbok) ...blev samma sak när jag svarade :)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag fick 4 PM med samma text från en forist i morse....

Och svarade med att (oavsiktligt) skicka X-antal PM tillbaka till honom från min mobil

Dessa kunde jag inte själv se i mobilen

På datorn kunde jag se dom- och där kunde jag skicka ett svar som jag hade haft för avsikt att göra från början...

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
1 hour ago fredde_fmj sa:

Har trollkarlen en liten möjlighet att kolla om det hände något runt 0915-0920 idag med endera min webbläsare eller forat?

Fick repeterade inlägg hos MDEF i dennes jaktdagbok utan att ha mer än skrivit och uppdaterat inlägget.

Två felkoder kom fram,

EX28

Och enligt bilden.

Skärmklipp.JPG

Ingen aning vad som har hänt faktiskt men ni har båda två lyckats posta era inlägg väldigt många gånger...

Skall kolla loggarna men allt verkar vara normalt vad jag kan se. :huh:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.


Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.




https://www.Reservdelar24.SE