Hoppa till innehåll
https://www.Reservdelar24.SE • Liknande innehåll

  • qvarnhill
   Av qvarnhill
   Kanske jag hamnat galet nu men skjuter ändå... Nå'n som på rak arm vet hur man skruvar ihop handtagshalvorna på en swingblade? Ja, jag vet hur man gör men med vad? Har försökt lista ut om det är insex eller möjligen torx i ytte-pytt dimension men hittar inget som jag tycker passar. Främre fästningen har glappat upp och jag tänkte vara lite slug och dra ihop skaftet INNAN det rasar alldeles och man skär fingrarna av sig.
  • totte
   Av totte
   Hej!
   Jag har en öppen fråga angående en allt-i-allo jaktkniv. Det jag söker är en kniv för att i första hand ta ur om fågel, rådjur och fisk. Vanligtvis har jag alltid två knivar på mig - en större och tyngre för att spänta stickor och dylikt samt en mindre för djur. Nu har jag dock bara en fällkniv och vill gärna ersätta den med en kniv med fast blad - men hur skall en sådan se ut? Jag har inte tillräcklig erfarenhet av att rensa fisk och ta ur ripor för att riktigt veta vad som känns bra eller inte och vill gärna ha råd angående bladets utformning.
   Exempel
   Det är något i denna stil jag tänker mig, vanlig egg undertill och en buköppnare på ovansidan - kanske kortare blad dock:
   En senare fråga är vart man kan få tag på ett löst knivblad till ett rimligt pris (<1000 SEK) för att själv konstruera ett skaft. Ännu senare vore det kul att själv smida bladet - men jag bor i en lägenhet på Alnö och har varken kunnande eller tillgång till en smidja.
Niels

Vart hittar jag fina jaktknivar

Recommended Posts

Niels

Tjena gott folk!

Jag är ute efter en fin buköppnare eller dylikt som en present till min far som fyller 60 nu i November. Han är jakt tokig och driver vapensmed. Så tänkte jag, en exklusiv buköppnare hade ju varit fint att ge honom i present. Dock så har jag ingen koll på vilka märken eller vart man ska vända sig. Googlat en hel del, men hittat sådant som ser massproducerat ut. Vilket jag inte är ute efter. Har även fått kontakt med en i Jokkmokk som gör knivar på fritiden. Han som gör det har en sida på Facebook som heter, Laponia knife Peter Nilsson Jokkmokk. Någon som har bra förslag på en sådan tillverkare som har ett företag? Tips och råd är alltid välkommet :)

Tack på förhand!

Mvh Niels Olesen

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Nils l

Lars Erik Marsja Gällivare om du har nog stor börs.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu


 • Användare som läser detta    0 medlemmar

  Inga registrerade användare tittar på detta sida.

×