Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


Sign in to follow this  
hulkovius

snikvarianten av hylstrumlare 300:-

Recommended Posts

Jr_Moberg

Fiffigt!

En sån assistent har jag också. Kan passa på att göra rent hylsor mellan surdegsbaken. :-)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
ÅlandsFilip
7 minutes ago Jr_Moberg sa:

Fiffigt!

En sån assistent har jag också. Kan passa på att göra rent hylsor mellan surdegsbaken. :-)

Tror inte krutavlagringar är så bra att äta sen, men återkom gärna med resultat från bakandet och lite symptom och blodvärden kanske, hehe

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
hulkovius

Mulle mek.  Har du nån uppskattad drifttid på det du kört hittills.  Är ju intressant att veta hur länge de lever :P

 

Nej diska den innan baket. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hulkovius

Framförallt,  om du kör vått,  låt inte din sambo se när du byter vatten :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mulle mek
22 hours ago hulkovius sa:

Mulle mek.  Har du nån uppskattad drifttid på det du kört hittills.  Är ju intressant att veta hur länge de lever :P

 

Nej diska den innan baket. :)

Jag antar du menar hylsorna ;) Kör cirka en timma med varje sats, finns ett fast läge innan timern på min maskin. Dock har jag bara standard kalibrar (30-06. 308W. och 6,5X55) så jag byter ut hylsorna när dom blir för långa. Omladdade 2-3 gånger brukar dom nog bli. Kör alltid helkalibrering.

Är skjutledare på Älgbanan så plockhylsor i dessa kalibrar är inte ett problem. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mulle mek
22 hours ago ÅlandsFilip sa:

Tror inte krutavlagringar är så bra att äta sen, men återkom gärna med resultat från bakandet och lite symptom och blodvärden kanske, hehe

Krutavlagringarna lär inte vara ett problem. Det enda som kan vara svårt att få rent är degskrapan. Den rostfria bunken är välpolerad. En vanlig diskning av bunken och en extra degskrapa så är det löst.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hulkovius
48 minutes ago Mulle mek sa:

Jag antar du menar hylsorna ;) Kör cirka en timma med varje sats, finns ett fast läge innan timern på min maskin. Dock har jag bara standard kalibrar (30-06. 308W. och 6,5X55) så jag byter ut hylsorna när dom blir för långa. Omladdade 2-3 gånger brukar dom nog bli. Kör alltid helkalibrering.

Är skjutledare på Älgbanan så plockhylsor i dessa kalibrar är inte ett problem. 

Jag tänkte på hur maskinen tål behandlingen,  min ligger typ på 30 timmar med hylsor. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mulle mek
1 hour ago hulkovius sa:

Jag tänkte på hur maskinen tål behandlingen,  min ligger typ på 30 timmar med hylsor. 

Det tror jag inte du behöver fundera på. Belastningen är en bråkdel mot det som krävs för att mixa en seg matbröds deg. Dessutom är dom tillverkade innan slit och slängperioden. Dom första byggdes på 40 talet och det var mest kosmetiska förändringar tills Ankarsrum tog över tillverkningen från Electrolux. Då bytes motorn ut. Jag tror att min ligger på ca 15 timmar med hylsor. Men hur mycket den gått i sitt tidigare liv har jag inte en aning om.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jr_Moberg

Assistent är en fantastisk maskiner. Eller var en gång i tiden i alla fall. 

Jag kör min mormors maskin från 50-talet. Har bara bytt elsladden och degverktygen. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...