Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


 • Similar Content

  • Johaneriksson_95@hotmail.s
   By Johaneriksson_95@hotmail.s
   Hej!
   Jag ska sätta på ett rödpunktssikte på drillingen. Vill ha en micro modell. Såg att Vortex har 30 års garanti och är någon tusenlapp billigare än aimpoint.. Någon som provat Vortex? Vilken modell är nyast? Eller är det bara rappel? 🤔
   Johan Eriksson 
  • Johaneriksson_95@hotmail.s
   By Johaneriksson_95@hotmail.s
   Hej jaktkamrater!
   Har köpt en 222 drilling och är på jakt efter bra fabriksladdad ammunition. Är ute efter knall och fall effekt. Inte så rädd om bogarna om man säger så 😉 Kom gärna med förslag.
   Johan
  • Richard Jonsson
   By Richard Jonsson
   Tjo på er,
   Jag har nyligen skjutit in första kulgeväret och mer eller mindre införskaffat alla de viktiga sakerna.
   Nu letar jag efter en bra & billig väg in i jakten, jag har många känningar och bönder med massvis med mark i hemtrakten (dock verkar de svåra att dela med sig xD), men sen så verkar det inte vara så mycket gris här (Sydöstra blekinge) just nu, så letar därför efter en annan väg in i jakten också. Jag ställer mer än gärna upp för andra och bidrar med handkraft ifall det skulle krävas, och har inget emot att köra en bit om tid finns. Jag letar efter nån eller några som skulle kunna tänka sig att ta sig an en ny kille och låta mig för följa med och känna på hur jakten fungerar, och i slutändan kanske leda till att man har tillgång till en bit mark att sitta eller smyga på. Är intresserad av allt, fälla vilt, ta hand om det, kunskap om allt runt omkring osv osv.
   Hör gärna av er här eller på mail & telefon.
   Mvh Richard
   rj_icke@hotmail.com
   0733143806
  • Richard Jonsson
   By Richard Jonsson
   Haloj på er!

   Sitter o kikar runt för ett allround sikte till min första klass 1'a som har kommit hem (nykär),
   Jag kollade förut på 2-10x50 och 2.5-15x50 sikten och de som är där omkring, då jag ej är den med tätast plånbok och tänkte skaffa ett sikte som jag kan ha till lite allt möjligt.
   Mitt första vilt lär garanterat vara gris eller rådjur, så vak eller pyrsch är det som står högst upp på sannolikhetstabellen.

   Min fråga är dels denna, vad har ni andra för erfarenhet om 10x zoom växling? för jag har tittat på ett nikkon stirling c-more 2-20x44, och det borde väl funka på dels korta som redigt långa håll?
   Samt, är x44 tillräckligt för att kunna se väl i skymning och när solen ej ligger på ? (är 25 med perfekt syn) eller borde man ha minst x50 i ockular ?
   Tack på förhand:
   Richard
  • Jonas Saade
   By Jonas Saade
   Hej allihopa! Undrar ifall det finns någon i gruppen som kan tänka sig sälja rådjursskinn/hud. Söker isånafall 3 stycken rådjursskinn/hud från 3 olika rådjur. Bor i Helsingborg, jag jagar själv inte och är nu medlem på denna sidan, skulle uppskatta om ni hjälpt mig hitta det jag letar efter. Har läst på nätet att man kan göra lite olika saker med det, så vill testa vad slutresultatet blir av dom. 
   Ni kan nå mig på 0760809009.
   OBS!!! Det måste vara rådjursskinn/hud.
   mvh Jonas Saade!
Sign in to follow this  
vandraren

God föryngring rådjur?

Recommended Posts

vandraren

Tjena

Jag har tyckt mig se gott om kiddar i år, om än senare än normalt. Jag har,en gång live och en gång på åtelkamera, tom sett trippelkiddar. Två milda vintrar här på västkusten har kanske ökat på överlevnaden hos smaldjuren? Hur ser det ut hos er?

p.

Share this post


Link to post
Share on other sites
TekDr

Har inte hunnit inspektera själv men farsan som bor vid vår egen mark (södra Halland) som även gränsar till det vi arrenderar har sagt att det är ovanligt gott om rådjur. Bland det bästa vi haft på över 10år. Inte ovanligt att se 10+ djur på åkrarna och det har nog inte hänt sedan jag började jaga sent 90-tal. 

Ser lovande ut tycker jag :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
henke67

Jag hörde ett lite roligt rykte kring god rådjurstillgång. OBS rykten så jag står inte för sanningshalten. Vore dock trevligt om någon med mer kunskap kunde bekräfta eller dementera. Ryktet går ut på att vi har Lodjuren att tacka för ökad tillgång på Rådjur. Inte Lodjur du har på marken. De tär ju istället tämligen allvarligt på rådjursstammen.

Nej det är när Lodjuren försvinner det blir positivt. Teorin är att Rådjurstammen hämtar sig mycket snabbare än Rävstammen. Och med begränsad mängd räv ökar rådjuren ganska snabbt. Det lärde vi oss ju när skabben härjade som värst om inte annat.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
vildmark

Ökad mängd lodjur i skogen gör snarare så att rådjuren söker sig närmare bebyggelse och ut på fälten där de exponeras oftare.. Det säger de hemma där vi har gott om lo. För övrigt har det varit riktigt gott om räv på samma mark..  kan bero på att det odlas spannmål och rävarna fokuserar på sork kanske?  

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dansken

Gott om rådjur ser det ut att vara :)

Hade inte SvJF någon teori alldeles nyligen om att vi skulle skjuta mera räv så maten skulle räcka till lo-katten ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Christian N

Räv är en av lons favoritkäk, ja efter rådjur då, men allmänt har fältviltet haft en mycket god säsong hittills, jag ser mellan 3-7 harar varje dag på promenad. C

Share this post


Link to post
Share on other sites
mats_bengt

Vi verkar ha väldigt bra med rådjur, södra Småland. Har haft rapporter där man sett en bra bit över 100 rådjur när dom kört en runda och tittat på vallarna. Trots att vi har gått om räv.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...