Hoppa till innehåll
lars m. l.

Precisionsproblem

Recommended Posts

lars m. l.    3
lars m. l.

Hej

Jag har forud anvendt Lapua Naturalis (gen 2) i 308 win med gott resultat - både avs effekt i vilt og precision.

Numera har jeg borjat anvende Lapua Naturalis 170 gr (gen 3) #558, men mine testladninger fungerer inte. Precisionen ar kass.

Jag har testet Norma och Lapua  messing med N202 och N203b krut.

Kulvapnet ar en Tikka T3, som i vanliga fall skyter bra. 

Vad gor jag fel?

mvh Lars 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
mr Snok    45
mr Snok

Har du provat med friflykt uppmätt till ~2mm istället för den COL som står i laddmanualen?
Själv provar jag med två, i envetna [ubøyeliga] fall tre, olika krut sen går jag vidare med en annan kula om det inte finns en tillstymmelse [tøddel] till precision.

Kula & pipa är som ett förhållande; ibland funkar det, ibland funkar det inte. Kan inte säga att du ska ge upp, men vissa kulor gifter sig bara inte med pipan. Har själv två T3or i samma kaliber och kompisen har ytterligare en, det finns inga likheter ö h t mellan vilka kulor eller vilken köpe-ammo som de trivs bäst med.

 • Like 1

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu


 • Användare som läser detta    0 medlemmar

  Inga registrerade användare tittar på detta sida.https://www.Reservdelar24.SE • Liknande innehåll

  • macmyra
   Av macmyra
   Hej,
   Funderar på att byta ammunition till blyfri sådan. Är dock osäker på hur denna fungerar med min kaliber och hur bra dagens blyfria ammunition är.
   Skjuter idag med Norma Vulkan .30-06, i en halvautomat. Den är enormt förstörande och lämnar mycket blyrester... Tänkte jag skulle bli miljövänlig, men också minska mängden bly i viltet. Livsmedelsverket har skrivit en del intressanta rapporter om detta.
   Har ni erfarenhet av Norma EcoStrike i kaliber .30-06? Hur är ammunitionen på olika avstånd etc? Tacksam om jag får höra era tankar/utvärderingar...
   Jag gillar vad jag hittills läst om ammunitionen, men hittar inga exempel med just .30-06. 
   /John
  • Farfar
   Av Farfar
   Jag tänkte gänga min Tikka T3 för en framtida ljuddämpare samt även lämna in min närmast oskjutna CG 3000 för en plastbäddning och lite allmän översyn.
    
   Den enda kontakten jag dock någonsin haft med vapenhandlare är när jag köper ammunition (och det blir oftast XXL i Bromma när det är till kulvapnen).
    
   Är det någon som kan tipsa om vart jag ska vända mig om jag inte vill köra för långt (bor i förort väster om Stockholm) och vill hamna hos någon som kan sin sak (särskilt när det gäller att pilla med CG:n...). Och vad bedömer ni att det kostar UNGEFÄR? 
    
   Tack på förhand!!
    
   /Farfar
  • hallstensson
   Av hallstensson
   Funderar starkt på att söka licens på en ljuddämpare. Ska sitta på en t3 varmint 308w, men vilken ska man kolla på i sånna fall? Visst en liten dämpare är ju alltid lättare men tycker att lite större dämpare ser bättre ut, men får ju inte bli överdrivet stor heller och till ett måttligt pris.
   Vill också ha så lite rekyl som möjligt!
   Finns det tester på den som har mest rekyldämpning eller är alla ungefär likvärdiga?
   Tacksam för svar!
  • Raven94
   Av Raven94
   God morgon!
   Har vart sugen på en ny studsare ett bra tag nu, och som många andra så har tankarna snurrat runt i skallen och man har hållt på att bli tokig xD
   Vart och våldgästat handlarn ett x antal gg nu och klämt och känt på olika studsare, fastnade för en merkel kr1 eller en X-bolt. Men sen så såg jag ett sånt där vapenpaket med Tikka T3 lite rostfritt med kikare dämpare och hela fadirajjan. Jag måste erkänna att jag vart väldigt skeptisk mot T3orna. Men den kändes väldigt bra och funderar nu på att slå till. "Det är en 308win" Vad tror ni om det här paketet om ni sett det? Det är visst en ganska fet kikare på den men det kan man ha på rå/räv. Har en 1,5-4x24 hemma till älg.
   Min fråga är den att jag vill helst ha med träkolv men tänker ge plaststocken ett försök. Går det att få tag i en grovfräst stock med färdiga hål som man kan putsa till själv? Kanske tom försöka montera kolvkamshöjjare. Och vad kostar det ungefär? Det är ju lite roligare när man gör själv "När det går bra"
×