Hoppa till innehåll

Vilken viltspårhund


Hunting4life

Recommended Posts

Hej jag har i dag 2 ställande hundar och en drivande. Jag går i tankarna med att skaffa en till hund en spårhund. Utbudet är stort men tänkte höra med er om vilken ras ni skulle rekommendera som min första spårhund som bara skall användas för detta. Som vanligt handlar ju alltid mycket om hur mycket tid man lägger för att få en bra spårhund. Men även en del gener. Men finns det någon typ av ras som är liksom enkel och mer eller mindre knappt behövs tränas för att hitta den ultimata spårhunden. Jag vill framför allt att det skall vara en lugn spårhund och som är uthållig och framför allt spårnoga. Hunden skall kunna spåra allt dock inte fågel. Men ex räv hare rådjur dovhjort kronhjort älg vildsvin m.m.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hundar har en tendens att bli det man gör dom till. Svårt rekommendera en hel ras som vore den bäst på allt spårarbete. Men de regelrätta viltspårhundarna torde väl ha de rätta genetiska förutsättningarna de flesta individer iaf. Sen har jag själv svårt se en mer spårnoga hund än en stövare som fixar harens alla trix, men det är kanske inte alls vad du tänker dig ;)

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

I min bok finns inget annat än hannoveran eller bayrare, om man är ute efter en specialist. Det finns väldigt mkt duktiga hundar av alla de raser, men de här två är ju avlade för en sak under lång tid. No brainer.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Om du menar eftersökshund så är det många som använder gråwachtel  (korsning hane gråhund tik wachtel) runt omkring här. Spårar bra och stor nog som släpphund.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Bayrare eller hannoveranare,  men var noga med linjerna alt. Försök få tag ifrån tysk talande länder visserligen rätt svårt.. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har själv varit inne på din linje hobbe. En hannoveranare. Rasen verkar ha de egenskaperna jag söker efter. Men alltid kul att kolla runt lite på vad folk tycker och använder. 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.








×
×
  • Skapa ny...