Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE
https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • WRoos
   By WRoos
   Tjena!
   Undrar hur ni har löst det med att äga hund och jobba? Har ni möjlighet att ta med hunden till jobbet, vilket yrke har du ifall du har den möjligheten? Skriv gärna lite hur ni gör. Om hunden får stanna hemma hela dagarna, hur har ni löst det då? 
  • Williams24
   By Williams24
   Halloj! 
   Har en 6 månader gammal irländsk setter som jag kan stanna i de flesta situationer då det inte är stora störningar, är han själv kan jag stanna på hyggliga avstånd också. Däremot går det inte jättefort ner. Ibland vänder han också och tar ca 10 steg mot mig innan han stannar. Söker tips på hur jag kan gå tillväga för att få till detta? Jag vill att han på stannakommando ska göra allt han kan för att stanna direkt! 
  • JaktOscar
   By JaktOscar
   Hej!
   En kompis wachtelblandis har nu börjat göra utfall mot andra hundar vid både jakt och hemma. De kan leka först men sen så ryter han till och biter. Han har blivit attackerad av andra hundar har jag förstått om det kan ha lyft fram detta beteende. 
   Någon som har tips på hur man kan ta bort detta beteende då han jagar i ett ganska stort lag med mycket hundar. 
   Sen efter skott så vaktar han viltet mot andra hundar då det är hans men det tycker jag inte är så farligt då det bara är att vissla in honom så kommer han. 
   Vad ska vi göra tycker du?
   Skitjakt!!
  • Hildingsson101
   By Hildingsson101
   Hej nu vill jag ha lite hjälp med att välja hund. Jag har rätt höga krav på min hund så därför vill jag ta hjälp. Jag bor i norr med stora marker mycket rådjur räv hare och älg och jag vill att min hund ska jaga så mycket olika som möjligt, jag vill ha bra lydnad och kontakt under jakten och hemma, jag vill ha drev tider på minst 30 min upp till 1 timme och det ska vara lite sök på den. Vilken ras ska man välja?
   tacksam för seriösa svar
  • Foxtrot Echo
   By Foxtrot Echo
   Jag vet att man inte kan generalisera kring raser, alla hundar är individer och det mesta hänger på föraren osv.   MEN; om man ändå ska göra ett försök till generalisering när det gäller förighet och lydnad under jakt hos älghundsraserna?   Jag jagar mest i Västsverige, på flera olika marker, med det gemensamt att de är relativt små, och att vilken älg som är lovlig ofta är hårt reglerat. Att kunna kalla av hunden när den fått tag på fel älg, eller när det går ur marken, blir då viktigt om man vill ha bra jakt.    Den absoluta majoriteten av älghundar jag jagat med under 25 år har man när de väl fått älgkontakt haft tre alternativ för att kunna koppla hunden: Skjut älgen, kasta sig efter och ta hunden ala fotbollsmålvakt vid lämplig vägkorsning, eller låta hunden stå kvar och skälla/förfölja tills den tröttnar.   Men i min närhet finns/har funnits även tre duktiga (inget fel på jaktlusten) älghundar (Laika, Karelare och Gråhund) som jag när jag lånat dem, utan att känna hundarna extremt väl, utan problem kunnat kalla av direkt på ståndet (om de ex stått med en icke lovlig älg) och två av de tre även på lite distans.   Man behöver ju inte läsa så många provberättelser från ex älghunds SM för att inse att den typen av förighet/lydnad är rätt ovanlig på hundar som dessutom jagar bra. Förutom arv och genetik kommer ju som bekant även förarens intagning in som en viktig variabel för hur lydig hunden blir.   MEN; om man då ändå ska ge sig på att generalisera: Finns det någon av älghundsraserna som ger bättre odds än andra för att få en hund med både stor jaktlust, lydnad och förighet enl ovan?
Sign in to follow this  
aasenheim

Jakt från båt i sjö

Recommended Posts

aasenheim

Hej!

Det är ju vad jag förstått ok att jaga exempelvis änder från båt på öppet vatten utan att ha med en apportör. Vi har en våtmark på mitt arrende (en gammal sjö, som planeras att bli sjö igen om några år) Varje höst svämmar marken över och det blir en öppen vattenspegel, kanske ett 20-tal hektar. Där finns ganska bra med änder. Vet att de förr jagade från båt där. Det borde ju vara ok, men är det att tänja på gränsen. Att det är bättre att alltid ha med en hund tycker jag med men det är inte frågan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hipshot

Det där låter som definitionen på miljöer där du verkligen måste ha inte bara en hund utan en rätt skarp hund för att lyckas plocka hem skammad fågel.. Dvs inte ok. Öppet vatten då tänker jag hav utan vegetation eller något. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
aasenheim

Jo fast här är det ju 20 hektar öppet vatten. Man skulle ju rent krasst kunna tolka öppet vatten som att det finns en vattenspegel. Eller?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
killer_mouse

Anser du att vattenspegeln är så stor att du snabbt kunna bärga en skammad fågel utan den kan ge sej in i vass eller annat skit då är det i min tolkning öppet vatten 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Malx

Värt att tänka på är att det är stor skillnad på helt spegelblankt vatten och den minsta vind också. Utan hund är du nästan helt utelämnad till synen och det är inte lätt. Varit med om att lätt skammad gräsand slår ner och direkt försvinner på öppet vatten för att efter nån minut bara placera näsborrarna över vattenytan en bit bort och simma extremt svårupptäckt. (Också ruggigt svårt att få nån effekt med extra hagelskott, brukar kunna gå ett par tre stycken)

Även de hundar jag har lånat  har haft stora problem med dessa, upplever faktiskt hundarna betydligt bättre i vass än på öppet vatten där jag oftast slår dem med överblicken och snabbheten från kajaken. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Havakko

Så länge fåglarna är i vattnet går det oftast bra att ro ut och hämta dem, gäller bara att vara snabb som fan med bössan om någon är skadeskjuten. 

Fast nu pratar vi om jakter där det bara skjuts kanske 5-10st fåglar per dag -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites
hs_merkel

Som Droggot skriver finns mängder med hundar där ute som aldrig har fått känna på ett varmt vilt. Skaffa en lista på några stycken. Dem flesta brukar gilla att bara komma ut även om de bara blir hål i luften. Så utnyttja dem.

S

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...