Erik Sundberg Publicerat November 14, 2017 Share Publicerat November 14, 2017 Jag läser i många inlägg om att man nu har tumlat hylsorna inför handladdning.. Vad innebär det och varför gör man det? #Nybörjare, #rudis, #newbee, #fattaringenting Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
JohanL73 Publicerat November 14, 2017 Share Publicerat November 14, 2017 Det gör man för att de ska bli rena utan smuts och krutrester. Nödvändigt? Kanske. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Flintbüchse Publicerat November 14, 2017 Share Publicerat November 14, 2017 Jag tumlar inte. Jag har provat nån gång med rengöringsmedel och vatten, sen torka hylsorna på en plåt i ugnen. Det funkar okey. De två sista gångerna jag laddar en hylsa brukar de vara rätt solkiga. Brukar gå fint att ladda dem iaf 4 ggr utan att göra rent dem. Jag kör ner en borste i hylshalsen och blåser ur hylsan innan jag trimmar den och sen gör jag rent hålet där tändhatten ska sitta med ett verktyg ämnat för detta varje gång jag laddar. Nu är jag ingen expert men det har funkat bra åt mig. Ska du börja ladda? Köp ladeboken nr7. Där står allting. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
millen Publicerat November 14, 2017 Share Publicerat November 14, 2017 Riskerar eventuell smuts vara dåligt för krutetets hållbarhet i hylsan? Fett ska ju vara dåligt för tändsatsen i tändhatten. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Flintbüchse Publicerat November 14, 2017 Share Publicerat November 14, 2017 17 minutes ago millen sa: Riskerar eventuell smuts vara dåligt för krutetets hållbarhet i hylsan? Fett ska ju vara dåligt för tändsatsen i tändhatten. Om smutset/sotet är torrt, vilket mitt varit, har det inte påverkat mina patroner iaf. Fettet ska inte ha nån inverkan på krutet vad jag förstått, det handlar snarare om att fettet kan klabba igen och hindra tändhattens krut från att antända krutet i hylsan. Om fettet hade påverkat krutet borde patronen inte funka som den ska när man smörjer in kulan eller hylshalsen för att underlätta isättningen. Fettet kommer ju åt krutet bakpå kulan bla. Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
JohanL73 Publicerat November 14, 2017 Share Publicerat November 14, 2017 (redigerad) Jag bryr mig inte. Skjuter upp allt jag laddat ganska omgående. Ska man lagra längre tid kanske det finns anledning, eller om man jagar absolut precision. Var tvungen att lägga till: Det förutsätter att hylsorna är rena från sand, jord och annan smuts. Redigerad November 14, 2017 med JohanL73 Tillägg 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Patrik L Publicerat November 14, 2017 Share Publicerat November 14, 2017 Beror på var hylsorna har varit. Har jag plockat dom från sandbacken på skjutbanan och dom är fulla med sand o skit eller om jag helt enkelt inte vet så får dom åka vattenkarusell. Sand o liknande sliter både på vapen o laddverktyg. En "snabb" omgång för att få loss det mesta, sen kan man deprima. Efter det så åker dom några timmar till så är det skinande rent både ut o invändigt. Jag kör med våttrumling med rostfri media för övrigt. Det tråkiga är väl väntan på att det ska torka, men det handlar mest om planering. Kan köra några kilo hylsor åt gången i trumlaren så man får tvätta upp ett lager så man har. /Patrik Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Erik Sundberg Publicerat November 14, 2017 Författare Share Publicerat November 14, 2017 Jag tackar för svar! Jag känner mig betydligt klokare nu Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Flintbüchse Publicerat November 14, 2017 Share Publicerat November 14, 2017 https://vildsvin.se/handladdning/bocker-dvd/ladeboken-nr-7/ Köp den så kan du det mesta du behöver veta. 1 Citat Länk till kommentera Dela på andra webbplatser More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.