Hoppa till innehåll
https://www.Reservdelar24.SE


 • Liknande innehåll

  • Jimi
   Av Jimi
   Hej,
   Min far gick nyligen bort och lämnade bland annat denna CG till mig. Har kollat alla paper som finns (även licens), men kan inte hitta någon modell betäckning, år etc. Finns det någon vänlig själ här på forumet som vet vilken modell samt år ungefär. Finns det någon sida med serienummer etc för CG, Huskvarnas vapen?
   Mvh/jimi  • Wallen
   Av Wallen
   Hej!
   Som rubriken säger, vadan alla dessa okvädningsord använda beträffande 30-06? Syftar på termer såsom 30-fjollsex, 30-fjollträsk, etc. 
   Eftersom flera har missförstått min intention med tråden vill jag förtydliga; äger ingen 30-06 själv, utan är mest intresserad av om någon vet hur/varför sådana termer uppkommit!
   Allt gott,
   Walle
  • Per.F
   Av Per.F
   Rensar lite i laddningshörnan säljer därför laddverktyg Hornady
   30-06    350:-       Sänkt pris  300:-
    308w    350:-       Sänkt pris 300:-
   Kulor Honady Interbond .308" 150gr 50st  för 200:-     Sålda
   Kulor Hornady SST .264" FÖR 100:-    Sålda
   Bsa kikarsikte 22 Special 4x32 inklusive fäste passande BSA luftgevär 400:-      Sänkt pris 300:-
   Per Frödén
   0703-559523
  • Manuel Eduardo
   Av Manuel Eduardo
   Hej
   Köpte precis en Husqvarna .30-06 (7,62 x 63). På pipan står det: Husqvarna Vapenfabriks AB .30-06 U.S.
   Serienumret är 6294806 Den är stämplad med ordet "Nitro" efter serienumret...
   Vapen ID är SE1163412
   Har sett olika listor där man kan översätta tillverkningsnummer/serienummer till tillverkningsår. Dock har listornas serienummer max 6 siffror, mitt serienummer har 7 siffror. 
   Någon som vet hur jag ska  tolka serienumret? Vore super kul att veta vilket årtal bössan är tillverkad :-)
   Mvh

  • Saax
   Av Saax
   Någon som har lite gammal laddata till dessa? 30-06

Recommended Posts

jägare1

Hallå undrar lite om vad ni tycker om kolvkamshöjning. Har en gammal husqvarna 30-06 studsare, Men undrar hur jag ska gå till väga får att få mitt anlägg att passa med siktet. Just nu hamnar jag långt under eftersom bössan är gjord efter öppna riktmedel. Vad är  bäst/prisvärt, köpa en grs kolv i laminat eller likande, eller lämna in bössan för på en verkstad för att för en höj och sänkbar kolvkam. Har en tillfällig lösning med tidnignar och silvertejp men är en uppsiktjägare i växande fas. Har ni några bra erfarenheter av GRS och liknande eller är det möjligt att få kolven ombyggd utan att det kostar skjortan. Finns än bild nedan skjuter mycket fint på alla håll.

älgstudsare.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Ryberget

Har du en skruvdragare med borrhuvud, penna, maskeringstejp och lite noggrannhet när du mäter så kan du köpa en sån här och göra en själv. Blir såklart inte lika snyggt som en i trä, men samma funktion. 

Kolvkam

Själva justerskruvarna kan du ju såklart byta ut, för när du väl hittat rätt höjd så blir tillfällena som du justerar höjden otroligt få. 

Brorsan har en sån kolvkamshöjare och den funkar kalas!

Sen tar du femhunkan som blir över och köper ett paket övningsammo och matar på skjutbanan istället. Mycket roligare än att betala någon annan  :D 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
klompdomp

Jag säger som Dansken, skaffa en kolvkamshöjare i kydex! Jag har en själv och resultatet blev faktiskt riktigt bra. Skönt att inte ha gjort några permanenta "skador" på kolven heller. Min sitter på en Carl Gustaf 1900 och det ser inte fullt så illa ut som man skulle kunna tro på en träkolv, nästan så jag skulle säga att det ser rätt bra ut. Oavsett så är det snyggare än den bit rörisolering och eltejp som jag hade först. B)

 • Like 1

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
jägare1
1 hour ago Dansken sa:

Hur lång är en "uppsiktsjägare i växande fas"?
Husqvarnas kolvar är så smala att en justerbar kolvkam på dom ofta inte blir så snygga: Du måste upp så högt för att hamna i siktet att det blir så stor luftspalt att det inte blir snyggt.
"Nödlösning 1" : Tag ett kvastskaft och kapa en bit ca 15 cm lång. Sätt upp biten i fräsen och kör en urfräsning i ena sidan med en 19 mm radiefräs. Tejpa den på kolven (Målartejp underst och eltejp utanpå för att bli "väderbeständigt"- sätter du målartejp direkt på linoljade valnöten klibbar det utav helvete) och sätter en cordura patronhållare utanpå för att se  tuff ut. Voila....
"Lösning 2" : Nu är det inte "nödlösning" längre: Kontakta Danny.K och be honom göra dig en kolvkam i kydex som du lägger ovanpå- även denna är mycket prisvärd.
Dessa lösningar fungerar. När uppsiktsjägaren sen har kommet ur sin "växande fas" kan han fundera på en permanent lösning. Det är ingen ide' nu.
Boyds, KKC, GRS, Hogue- alla funkar, men lugna dig lite.
Har du ingen fräsmaskin då kanske jag kan göra ett "Kvastskaftsämne" och skicka till dig- nu det snart är jul- och alla blir så snälla och äter pepparkakor och så..........

Välkommen hit för resten ;).

Tack för svar!!. Har ingen fräs tillgänglig men den där kydex kammen verkade som ett bra förstahandsval utan att lägga ut mängder. Dock sitter det 22 nitar i kolven som min morfar satt in för varje älg han skjutit, påverkar denna monteringen av kydex kammen. Bilden visar nulägets nödlösing. Verkar som en bra julklapp till en femtonåringen med examen. Så kanske det blir en finare permanent lösning i framtiden med gängning av pipa och ny kolv. Men vill bara var säker på att det inte blir strul och obekvämligheter ute i skogen och att jag direkt får bild i kikaren osv

6011D9EA-4403-47E3-ACBE-9CA9F538BCD0.JPG

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
Joacim

Även jag slår ett slag för kydexkam med kardborre - gärna av "industrityp" med plast/plast i infästningen för att slippa att samla massa skit i kardborren. Jag har gjort det på ett par studsare - för min del är anledningen främst att jag byter vapen så ofta så skulle jag fixa justerbar kolvkam på varenda en så hade jag vart ruinerad för länge sedan. 

Här är ett par bilder på hur det kan se ut20170706_211806.thumb.jpg.953382c1442f9ebc4986369dfe9eb514.jpg20171005_171950.thumb.jpg.0eb371de15bd9060ac2e00469287bcdd.jpg20160331_171100_001.thumb.jpg.49850147b65761b4c494ee0e969b81d2.jpg

mvh Joacim 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

 • Användare som läser detta    0 medlemmar

  Inga registrerade användare tittar på detta sida.

×