Hoppa till innehåll
https://www.Reservdelar24.SE


NJJ

Behöver hjälp med trapskyttet

Recommended Posts

NJJ

Skeet och hög fasan går ganska bra, även om jag kan bli bättre. När det gäller trap  har jag svårt att få ihop mer än 12-13 träffar/runda. Tänkte kolla om någon har några bra och enkla tips jag kan prova på.

Jag skjuter med en MK38 med 76-pipor. Är högerskytt. När jag skjuter trap går det bäst för mig om jag står med vänster ben något framför kroppen(mer vikt på det benet), lätt böjt och lite nedsjunken med kroppen (lite aggressiv skjutstil ala militärtjänst). Jag håller pipan in mot taket på lådan när jag kallar, kolven ungefär vid höften. När duvan går ut försöker jag ganska snabbt gå på den och skjuter rätt fort. Jag tycker att när jag släpper ut dem för långt missar jag mer. Jag vet att jag ibland slarvar med kindkontakten, men kan det finnas mer saker jag kan göra för att förbättra skyttet. Framför banan är det en del vegetation,  släpper man de låga duvorna för långt kan de gå in i en buske innan man hinner skjuta (finns grusvall bakom). 

När jag skjuter skeet och hög fasan står jag mycket mer avspänt, benen mer i jämte varandra och kroppen mer upprätt, men upplever det som svårare stil när det gäller trap-skytte. 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
älg

Jag hade också stora problem med trapen innan jag hittade rätt skjutstil. Det som till slut visade fungera är ungefär följande: Jag står påfallande avslappnat, rakt upp (inte några "militära" skjutfasoner!), nästan lätt bakåtlutad. Vänsterfot pekar mot banans mittmarkering, högerfoten mot kl. 2. Armbågarna ut en bit från kroppen. Innan jag ropar fram duvan sänker jag huvudet. Annars får jag som regel inte ner kinden mot kolven ordentligt. Detta har visat sig fungera hyfsat för mig - inte för att jag är någon superskytt, men uppemot 20 duvor på en serie är ingen omöjlighet. Jag ser dock många som skjuter på andra sätt och som lyckas med det. Men om en mer avslappnad skjutstil fungerar för dig i andra sammanhang så varför skulle det inte gå på trap?

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
NJJ

Jag tycker jag har provat samma skjutstil på trapen, men träffarna uteblir! "Militärstilen" har hittills gett bättre utdelning.

Jag står påfallande avslappnat, rakt upp (inte några "militära" skjutfasoner!), nästan lätt bakåtlutad. Vänsterfot pekar mot banans mittmarkering, högerfoten mot kl. 2. Armbågarna ut en bit från kroppen. Innan jag ropar fram duvan sänker jag huvudet. Annars får jag som regel inte ner kinden mot kolven ordentligt.

Jag kan prova din metod, framför allt att sänka huvudet något innan (i övrigt påminner det mer om min avslappnade stil).

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
JohnL

Jag är nybörjare själv så lägg inte för stor vikt på vad jag säger, hoppas jag kan lära mig något jag med utan att behöva skapa en ny tråd och samtidigt bidra till diskussionen.

Jag har pangat omkring 17-21 den här säsongen och tycks inte kunna träffa mer. Själv har jag en liknande grej- 525 sporter 76cm som är mitt första hagelvapen. Som nybörjare tror jag mycket på den här disciplinen då jag åtminstone tvingas öva på anlägget som jag tror är bland det svåraste med det här att få konsekvent 25 gånger i rad... Efter att ha övat med det hemma mot hörn och torrtryckt vid tak och tavlor missar jag sällan de rakt frångående duvorna och efter ett sådant anlägg "rakt framåt" ligger jag med perfekt med ögat över spången då jag vrider omkring överkroppen längs med taklister och ting. Men då jag försöker lägga an i en snabbt sidogående duva så vrider jag huvudet mot duvan då jag stirrar på den vilket resulterar i att mitt högra öga inte riktigt når över spången trots kindkontakt. (Jag vänder normalt huvudet lite inåt kolven för att få bra siktbild). Ligger jag kvar efter bom och blundar med vänsterögat för att kontrollera siktbilden över spången ser jag i regel vänster sida av pipsetet och kan därmed gissa att jag missat till vänster. Brukar TS ligga kvar efter skott och ta en titt hur det låg till vid bom? Har du märkt att du missar mer ofta i någon särskild riktning?

Min justerbara kolvkam är ställd en bra bit till höger redan så jag börjar fundera på andra aspekter av vapnet som skränkning eller om jag helt enkelt behöver pressa järnet med kinden och spänna ihop mig i de lägena..

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

×