Hoppa till innehåll
https://www.Reservdelar24.SE


Teffek

Stycka Hare

Recommended Posts

Teffek

Jag har alltid antingen gjort gryta på mina harar eller gjort dom mer eller mindre hela i ugnen men nu hänger två stora harar i slaktboden och jag har en hel i frysen så jag funderar på att stycka dom två som hänger i boden frågan är då vilka delar man ska stycka upp dom i

 

Hur brukar ni stycka hare?

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
dptrapper

Jag styckar som rådjuren i princip.

Låren, bogarna och sen sadeln.

Bäckenet låter jag puttra med i grytan som sås-smaksättare men kastas sen.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
oinas

Jag brukar stycka av låren bara. Sedan skära ut slaksidor och ytterfileer i ett enda rektangulärt sjok. Skära låren benfria och mala till förs som blandas upp med lite grädde och ett ägg. Plocka loss innerfilen och spritsa tjocka rullar av färs ovanpå ytterfilé och sedan montera dit innerfilen och rulla ihop alltihop till en jämn rulle i plastfilm , sen alufilm. Baka av på 100 grader tills den satt sig. Sen rulla ut och skiva och steka.

  • Like 1

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    Inga registrerade användare tittar på detta sida.

×