Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
Sign in to follow this  
Johan1986

Hur ska anka lukta?

Recommended Posts

Johan1986

Lyckades få ner några ankor i söndags kväll. Hängde dom ute under skydd för att kunna ta hand om dom på måndag kväll. Som vanligt kom annat emellan och ankorna fick hänga 24 timmar till. Så totalt cirka två dygns hängning i en medeltemperatur om 13-15 grader. 

Ikväll så skar jag ut brösten samt låren och noterade att fettet såg grönt ut på några ankor. Vidare så luktade dessa ganska starkt, nästan vom-liknande. Sköljde jag av köttet märktes nästan ingen lukt mot de som inte var "gröna". Luktade jag direkt på fettet fick jag nästan kväljningar. 

Normal kost för dessa ankor, som sattes ut i somras, bör ha varit vete och vall. 

Så, hur ska en rätt hängd anka lukta? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
nuke

Den ska lukta gott, får du kväljningar så släng köttet.

/Markus

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Johan1986

Tack för svar

Tyvärr är det väl bara att acceptera det faktumet och lära sig till nästa gång. Då styckar jag nog direkt efter jakten och "hänger" i kylen hemma samt lär in rätt lukt. 

Men jag är ändå lite förvånad över det grönaktiga fettet. Min första tanke var att ankorna betat mycket färsk vall efter sommaren och likt majskyckling tagit färg av dieten. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...