Hoppa till innehåll

Övningsskytte


Carburator

Recommended Posts

  • 1 year later...

Alla luftvapen som använder rundkulor (av stål), är tänkta som leksaker. Det finns inga sk "BB" vapen med seriös precision. Och dessutom är stålkulor notoriska vat gäller rikoschetter. Det finns förkopprade blykulor som minskar, men inte eliminerar problemet.

Som kulfång kan man använda en papplåda, ordentligt fylld med gamla trasor och kläder. Åtminstone med licensfri energi. (10J)

Själv har jag som inomhuskulfång en grund trälåda, med istickbar pappskiva, och i botten en gammal tillskuren bakplåt för säker hets skull. I mellanutrymmet mellan pappfronten och bakplåten, har jag fyllt med hopknölat tyg.

Kulfånget blir mycket tyst. Och tyget fångar eventuellt blydamm. Jag har även ett trälock, bara för att det redan fanns till lådan.

Lådan är väl som en LP-skiva, och är lätt att stuva undan.

Bästa repeterande gevär är enligt min mening Umarex 850 / M2 som sålts under lite olika namn, och i olika paket genom åren. Pris under4'000kr (billigast i Tyskland). Singelskottsgevär är populärt "QB78" för under 1'500kr. (Finns i Sverige.) Båda drivna av CO2 kapslar (för sodavattensifoner).

Brytpipegeväret HW30S är känt för hyperprecision. Med "S" tillägget får du bästa trycket. Under 2'500kr.

Självklart är luftvapen bra träning, till busbilligt pris. Till största delen är skytte mest just skytte. 🙂

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag håller inte riktigt med om att alla s.k. BB-gun bara är leksaker. De bättre varianterna håller ihop träffbilden till någon/några centimetrar på 10 meter. Det duger till många varianter av praktiskt skytteträning. När barnen var mindre så hade vi någon variant som det sköts på burkar och dylikt med. Den var snabb att ladda om och rolig att skjuta med. 

Vill du träna precisionsskytte så är det naturligtvis bra med gevär som har ett visst mått av egenprecision. Där är HW30S en riktig bra produkt i det lägre prissegmentet. Jag har en sådan. Det är nog det luftgevär jag skjuter mest med. 

Det finns luftgevär som skjuter hål i hål på 10 meter. Jag har ett gammalt Anschutz SuperAir 2001 som har väldigt bra precision. 10 skott med stöd på 10 meter ger ett hål som endast när du tittar noga på det ser lite ojämnt ut. Det går inte att se hur många skott som gått igenom...

Det är lite olika saker du kan träna med luftgevären ovan. Ett billigt BB-gun för några hundralappar kan vara rätt roligt att skjuta med, och ger en viss träning. Naturligtvis går det inte att jämföra med ett "riktigt" luftgevär, som faktiskt träffar där du siktar, istället för "någonstans i närheten av där du siktar".

Förhoppningsvis så har väl TS hunnit lösa sina problem vid det här laget. 🙂 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.








×
×
  • Skapa ny...