Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE


https://www.AUTOdoc.SE
www.anglavakter.com


 • Similar Content

  • t00l91
   By t00l91
   Tjenare. Jag har nämligen ett vanligt problem som många jägare har och det är jaktkompisar som inte tycker om att tränings/övningsskjuta.

   Dessvärre så övningskjuts det alldeles för lite och de flesta som gör det skjuter endast in så att bössan går som den ska sedan packar de ihop och skjuter inte igen på väldigt lång tid.

   Sedan så har vi (mig) som mer än gärna skjuter för skjutandetsskull på en skyttebana för att jag tycker det är roligt men tyvärr så känner jag inga andra som tycker som jag.

   Så jag vänder mig till er på detta forum för att hitta likasinnade människor som kanske då bor nära Blekinge som vill övningskjuta tillsammans för det är inte så skoj att vara själv.

   OBS: Om denna rubrik/titel ligger under fel kategori så var så snäll och flytta den, tack! 
  • Loppis
   By Loppis
   Igår togs fullständig jägarexamen och det är ju nu dags att köpa mig en bössa. Men det är ju en riktigt djungel. Jag letar efter ett ”snällt” vapen. Jag är 175 cm lång men ganska petite, upplever ofta att bössorna blir tunga. Har också en skada som gör att rekylen upplevs jobbigare. Sen undrar jag om någon kan dela med sig av hur man går till väga nu? Vad är nästa steg? Måste jag ansöka om en vapenlicens för att få låna vapen tillexempel? Och ansöker man om vapenlicens innan man köper ett? Och vad, förutom att bössan ska passa skytten är viktigast att tänka på vid köp av bössa? Begagnad eller ny? Alla svar, tricks och tips uppskattas! 
    
   Tack på förhand alla fina jägare! 
  • Per_B
   By Per_B
   Hej!
   Tänker uppdatera min vapengarderob till något mer modernt och användbart. Har ni några förslag eller kommentarer kring hur jag skall tänka? Har lagt in mina egna tankar och funderingar om fruns och mina vapen och vad jag skulle vilja köpa längst ned. Jag har tänkt jaga rådjur och duva mest, kanske kan bli älg och vildsvin också någon gång. Vapnen är efter pappa och svärfar allihop. Pengamässigt tänker jag billigt men ändå ok bruksbössor.
   Licenser på mig:
   1. 9,3x57 - Huskvarna modell 46 från 1935, öppna sikten......................Lär aldrig skjuta med den här känns det som, inget kikarsikte...känns inte bra. Skrotas.   
   2. 6,5x55 - Huskvarna modell 1640 från 1962 med kikarsikte.............. Mycket otäck rekyl, kan egentligen inte skjuta med den pga det. Bygga om (bakkappa+ljuddämpare, ny kolv?) eller skrotas?
   3. .30-30 Winchester modell 94 från 1955, öppna sikten...................... Skoj för all del, men jakt, tror inte det. Går i princip inte med kikarsikte för hylsorna kastas rakt upp! Behålla? Säljas? Oklart.
   4. .22WM Winchester modell 9422 M från 1974 med kikarsikte.......... Kul att skjuta på måltavla med, men jakt klass 3...tja kanske? Behålla.
   5. 12/70 Hagelgevär FN (Browning Double Auto).................................. Inte så roligt att ladda den tycker jag...man får ju liksom slå in patronerna...väldigt mekaniskt alltihop. Säljas?
    
   Licenser på frun:
   1. 9,3x62 - Huskvarna modell 1640 (tror jag) från 1954, fäste för kikarsikte...... Ingen bakkappa alls, bara ren träkolv, tror inte den är rolig att skjuta med...skrotas?
   2. 12/70 -.222Rem - Tikka M77 Kombi med Aimpoint 5000 på.......................... En trevlig bössa men jag vågar inte jaga rådjur med den. För lite av allt liksom...särskilt för lite kulor. Sälja?
   3. .22 LR - Anschutz modell 1416 med kikarsikte............................................... Riktigt trevlig bössa! Behålla!
   4. 12/65 -  Sauer & Sohn side by side.................................................................. Fin bössa men opraktiskt med 12/65. Finns mycket lite ammunition att välja på, men den är charmig, behålla.
    
    Bössa jag skulle vilja köpa, jag tycker den verkar bra:
   VAPENPAKET med Winchester XPR 308W ADJ. Fabriksgängad 14x1. Justerbar kolvkam. Monterat med Sabre Ambassador 2,5-10x50 belyst kikarsikte och Triton 42 ljuddämpare. 12995kr. 
    
   Vapentyp jag skulle vilja ha:
   Hagelbock, men jag vet inte vilken..... max 12 000 kr. Begagnad kanske.
    
   Tacksam för input!
   Med Vänliga Hälsningar 
   Per
    
    
    
    
    
    
    
  • MalcolmH
   By MalcolmH
   Jag har ett problem med min Sauer 80 - 308 och jag hittar dåligt med info.
   Jag plockade ut mitt slutstyke för ett tag sedan när jag skulle resa och nu får jag inte in det igen. Det verkar som att bakre delen på slutstycket har vridit sig mot den främre delen. Dessa två delar måste ligga i linje med varandra för att man ska få in slutstycket igen, men problemet är att den bakre delen inte vill vrida sig. Jag länkar en bild nedan. 
   Är det någon som vet hur man ska göra eller bör man lämna in den?
   Tacksam för svar, 
    

  • Warcat
   By Warcat
   Hej grabbar!
   Sorry for write in english, but I don't want to feel ashamed for a horrible google translator sweden post!
   Well, long story short, I'm from South America (Chile), I love the guns so much that I left my university career and started my training as a gunsmith and soldier in my country army (the only way to become a gunsmith there is being in the army, there aren't civilian gunsmith), the thing is the level of the knowledge of gunsmithing there is so low that i easily become the best in the area, first place in everything and etc etc, but inside I knew that being the best there, is nothing compared to the european and usa standards, so again I left everything behind to come to europe, currently I'm in Copenhague, but sadly in Denmark there are not much opportunities to work in the area, and my work permit is just a temporal work, plus the language barrier are turning everything in something mostly impossible. So, someone told me to try in sweden, cause there are a lot more gun culture than here, so I started looking for, but, as I knew, the level of the gunsmithing skills in Sweden and my country are the differences between the earth and heavens, so how the damn I can go to a store and say "Hi, I don't speak your language, I don't know your culture, I am not even the half skilled than a gunsmith in your country but surely I have more passion in this area than mostly all of the people you know, enough to cross oceans and continents, so give me a job"... is really good that the difference is so big, cause that was the thing I was looking in the beginning, learn more, become a master, learn as much as I can, don't get to the barrier I got in my country, but finally I don't know what to do after.
   So that is the resume, I'm here to ask you some advice, there is a way?, you know some store that maybe can be interested in someone as me? i really don't care about the money, i just want to become better and have enought to survive.
   Thank you very much guys.
    
Sign in to follow this  
sven1019

Hjälp med val av precisions .223 till träning och målskytt

Recommended Posts

sven1019

Jag funderar på att skaffa en precisions träningsgevär i .223 enbart för träning och målskytte på över 100m. Jag försöker bestämma mellan att skaffa en färdigbyggt produktionsgevär eller att få en gevär byggt av en vapensmed. Jag har inte en förmögenhet att spendera men inser att, för precision, får jag det jag betalar för. Kan någon rekommendera en produktionsgevär eller en bra tillverkare? När det gäller specialbyggda gevär, känner någon till en bra vapensmed i Sverige, helst i Stockholmsområdet? Har någon erfarenhet av att beställa en gevär internationellt? Jag känner till många bra vapendelar som tillverkas i USA och mycket bra vapensmeder där. Eftersom jag åker ditt ett par gånger om året går det för mig att få en gevär byggd där. Vad tycker ni? All hjälp och information är välkommen. Tack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Christian N

Det finns ingen anledning att köpa något annat än en Tikka T3 varmint.

Du bygger om och på som du utvecklas som skytt och det finns idag inget som kommer i närheten i frågan om precision, anpassningsbarhet, osv.

/C

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
fredde_fmj

Remington 700 tillverkas i 223 remington och har väl relativt gott rykte. Liksom som skrivs ovan är väl utbudet av tillbehör relativt vanligt till Remington 700 serien som ett alternativ.

Specialbyggda 223 gevär för mig annars osökt till tanken dynamiskt skytte,  när jag tittade på gevär 2019 VM klipp från youtube var det AR-15 chassin som syntes men de repeterade efter varje skott. Manuella AR-15 chassin kanske är det som du letar efter från endera utan att göra reklam så finns det några i området du letar i. Om du kontaktar någon av dem kanske de kan guida dig vidare.

scr...nu

azon...se

fksport...se

Share this post


Link to post
Share on other sites
M-98

En begagnad SAUER STR med konverteringssats och pipa i 223. Jag har sett dem till salu på egun. Du kan hitta en trimmad str för bra pris om du letar. Personligen så hade jag kört med 6,5x55 i en str eller en i 6xc ( 308win magasin borde funka bra). Piporna och delar till sauer str finns att köpa över disk hos återförsäljare och slår en plastig tikka t3 alla dagar i veckan.

Det finns custombössor med lämpligt lås (typ rem 700 custom) ute på begnatmarknaden. Ta båten till Åland och anlita Jan Stenroos, alternativt någon annat bänkskyttesmed i Sverige. Fabian håller till i Stockholm. Christer i Skövde är duktig.  Eller så kör en begagnad remington ltr i 223 som du kan trimma med chassi, trycken. etc. etc. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sven1019

Tack för era svar.

Jag har märkt att det är många som föreslår en Tikka och vet att det finns många Remington 700 delar att få tag på. Jag har dock hört att det kan finnas stora variationer bland olika Remington gevär, att vissa är extremt bra och att andra inte kan träffa en stor måltavla på fem meter (lite överdrivet kanske…). Vad har ni haft för erfarenheter med Remington? Jag har inte heller tänkt på AR gevär men kan kolla upp de för att se om det är något för mig. 

M-98- Sauer är en ny märke för mig så jag får kolla mer på deras utbud. När det kommer till vapensmed har Fabians namn kommit upp flera gånger. Jag har hör att han kan dyka upp då och då på Walter Borg där jag köper mina saker så jag troligtvis kommer ta kontakt med honom. Anledningen till att jag har valt .223 är att det finns gott om ammunition att få tag plus att det är billigt att skjuta. Jag tänkte också, eftersom jag är relativt ny på att skjuta, jag vill inte ha ett gevär med för stark rekyl (jag vill inte bli överkänslig mot rekyl om jag börjar med ett för starkt gevär). Om du ändå föreslår en annan kaliber vill jag gärna höra dina åsikter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ken1

Jag har en Remington 700 sps tactikal. Det jag gjort är att den fått en Boyd tumhålskolv. Skjuter som en dröm!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...