Hoppa till innehåll

Here we go :-) Räffelstigning?


Hipshot

Recommended Posts

Lite för tungt och jag vet inte, talade inte till mej. Inväntar Bifrost ett tag... alt om kkc tycker ur sig ngt. Gillar Bifrost mer då det är plast men det kan väl kvitta. Börjat fundera en smula på att köpa en blank och lämna till smed för resten..

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

13 hours ago Hipshot sa:

Lite för tungt och jag vet inte, talade inte till mej. Inväntar Bifrost ett tag... alt om kkc tycker ur sig ngt. Gillar Bifrost mer då det är plast men det kan väl kvitta. Börjat fundera en smula på att köpa en blank och lämna till smed för resten..

Blank bifrost? Bifrost till Mini lär aldrig komma! Gör dem inte till R93 så....

Till S&l kanske?

Likaså KKC lär inte heller komma till Mini alldeles för liten marknad.

Köp du en blank kkc/grs hunter om du vill byta.

Dem som gör kolvar till Mini är 

MDT, Boyd och Mcmillan 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Uff.. det där lät jobbigt.. 

Jaha skjutit idag, testat att få upp lite fart. WT pillar på QL och levererar laddningar. Skjutit 32 gr v-max och stegat upp 0,2 gr mellan laddningarna.. Fick rätt snart en sån här "midja" eller vad man ska kalla det på tändhattarna. Telefonkonsultation med WT så tror jag vi hittade en laddning som får tjänstgöra framledes. Ska in med bilder här senare, tänker att i gott ljus och släpljus så borde man kunna studera tändhattarna..

Tror i alla fall att jaktladdningen landar på 26 gr alt 26,2 eller ,4.. låter expertisen avgöra detta efter att ha fixat in bilderna. Här skotten sköts iaf från tokbra stöd, kändes helt gjutet faktiskt. Benstöd på storbal och sandsäck under kolven i bak.. På x 24 så var det rejält stabilt och de testskott som jag sköt lirade rätt bra.. med undantag från att siktet inte riktigt trackade först men sen tror jag det gick in som det skulle.

Drog iväg ett gäng sierrakulor med.. Måste kolla vad jag skrivit där, osäker på om det var 39 gr eller 32 gr.. hur eller hur så sköt de bra. Sen skulle jag dra iväg ett gäng gamla laddningar, mindes inte vad det var för skräp.. sköt S_K_I_T!! Så kvarvarande pilar kommer att slås isär och återanvändas i lämpliga delar.

Nehe dags för hemtjänst, middag ikväll. Får fota och ladda o böka i morgon tror jag.

 

 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

25 minutes ago killer_mouse sa:

Älskar dej än då Hipshot ? l

Trevligt ?? Ngt speciellt skäl eller bara i största allmänhet? ?

Med hjälp av en liten flaska bubbel som vart över fr nyår vaskades dammsugningen av huset... viss stöttning från lite olika 80-tals rocklåtar i lurarna erhölls ?

Så nu bild.. 

Första är 26 fr norma 200, den i mitten. Klickade ett vänster ? och sköt hålet till... höger ? Den var med 26,2 gr krut. Klickade igen och sköt sista, det till vänster. Den innehöll 26,4 gr N200. Ingen styv bult men noterade knas med tändhatten så jag sköt aldrig den medhavda 26,5 gr pilen.

Ska se om det blir tid att fota hylsor senare.. 

6CC182D3-B3F9-4796-96C0-C3B0BF4ABC45.jpeg

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

E558015A-5E1C-41FB-9371-44E591AF01D3.jpeg

Ovan är 26,4 gr N200 krut.

D1233184-58AC-4A25-B05A-8A278D568374.jpeg

26,2 gr N200..

73D708D6-85E5-48A2-BFA0-DF40952422B5.jpeg

Och första skottet, 26 gr N200. Kommer att bli denna som jag laddar i morgon för morgondagens jakt. Efter konsultation så blir det även samma recept bakom Sierras 32 gr kula.

Inget segt slutstycke eller annat tecken.. eller inte ännu så länge. Ska se när jag kalibrerar hylsorna och ska i med nya knallar.. kanske är så att jag kan lobba i dem för hand på två meters håll.. då får man väl kalla det isig för ett tecken på högt tryck :blink:

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Så nu har jag kontrollskjutit efter sista sittningen som resulterade i två rävar med riktigt knepiga träffar.. och en bom faktiskt.

Gick helt ok, lite lågt kanske. Vet att jag klickade upp tre klick när jag satt i kojan. Hade sånt grymt tag om andra räven jag sköt så av träffen kunde jag dra slutsaten att siktet gick lågt. Hissade tre klick och låg precis mitt i när jag sköt idag. Klickade upp tre.. ska ev nolla tornet nu om jag orkar.

Sierra och V-max sköt lika med samma krutladdning och längd.. Trevligt, ska testa Sierra nu på kul nästa gång. Tvivlar på om jag märker ngn skillnad.

Hade monterat upp kronografen men fick inga värden.. vet inte om det var för dåligt ljus eller något. Var rätt kallt så orkade inte sätta mej in eller felsöka. Fick ev en mätning eller om det var ngt lagrat men ngt sköt iaf 1088 m/s.. borde kunna stämma.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...