Jump to content

Justera avtryckare på Miroku 7500


Recommended Posts

Hej, jag har en Miroku 7500 Kombi i 12/7x57R, undrar om det går att justera avtryckaren för kulpipan (den bakre) på något sätt, den är lite trög och ojämn nu så fungerar inte något vidare till skott på längre håll. 

Finns det något enkelt sätt att justera avtryckare själv? måste jag lämna in den till en vapensmed? går det ens att justera avtryckaren? har jag rengjort/oljat den fel? 

Eller är det bara att gilla läget och bära 2 bössor (hagel och .222rem) när jag är ute och jagar fågel och bara anpassa mig till den när jag jagar småvilt och det ev. kommer rådjur

(har betydligt snällare avtryckare på studsaren jag skjuter mest med)

Link to post
Share on other sites
Järven

Det lilla jag förstår om brytvapen så vill det väl oftast till att man (någon med rätt kunskap) får justera trycket genom att polera med bryne, i alla fall på många äldre bössor.

Dessutom bör dom väl inte vara för lätt injusterade då det i så fall kan förekomma risk för "dubblering" i och med att man har två...eller tre om det är Drilling uppspända mekanismer samtidig.

Har hört att bakre avtryckare brukar vara något hårdare injusterad än främre där det förekommer två.

Förklaringen till detta var att främre drar man mera rakt bakåt och bakre mera bakåt/uppåt vid avfyrning iom handens/pekfingrets placering i förhållande till hur dom sitter, sant eller inte.....fan vet ?

 

Kan det inte vara så enkelt att den bara behöver göras rent/service ?

Link to post
Share on other sites

Det kanske är bäst att bara skicka in den på service. Blir väl helt enkelt inte bra när jag rengör själv, är svårt att komma åt allt och vill inte ta isär den mer. 

Tack för svaret!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

https://www.Reservdelar24.SE

https://www.AUTOdoc.SE


 • Similar Content

  • Per_B
   By Per_B
   Hej!
   Funderade på att köpa en Winchester XPR 308W. Den har samma avtryckare som Winchester m70 och är fabriksinställd på 1.6 kg (går att justera mellan 1.4kg - 2.2kg men det är inte så lätt).
   Eftersom jag inte har en aning om vad som är bra eller hur det känns så tänkte jag att det vore bra att kolla på bössor jag har! Så jag köpte mig en digital fiskevåg med krok och band en tunn lina runt avtryckaren, kopplade till kroken i fiskevågen och drog i fiskevågen tills det klickade på ett par bössor. Jag drog många gånger i varje bössa i lite olika vinklar och med lite olika snören. Detta fick jag:
    
   6.5x55, Husqvarna 1640 från 1962. = 2.1 kg
   .22 salongsgevär Anschutz modell 1416 = 1.2 kg
    
   Jag tycker faktiskt att 1.2 kg är lite för lätt och får säga att 2.1 kanske är lite trögt men inga större problem. Känns som att 1,6 kan bli fint på ett jaktgevär eller vad tror ni?
    
    
    
  • Lindenstrahle
   By Lindenstrahle
   Tjena! 
    
   Jag och farsan är på jakt efter ett sikte med snabbfäste. Finns det rödpunktsikte med 2-3 ggr förstoring. 
    
   Rekommendationer?
  • redtop
   By redtop
   Jag är på mitt första jaktår och noterar att vildsvinen ställer till det vid val av vapen för jakt. De gånger man kanske egentligen skulle varit bäst hjälpt av hagelbocken blir det ändå studsaren eftersom man aldrig vet om det dyker upp ett vildsvin. Jag funderar därför på att komplettera garderoben med en kombi, men är dåligt insatt i dessa vapen och behöver därför lite råd och synpunkter.
   Jag tänker mig en kombibock med hagelpipa i kaliber 12/70 och en klass 1 kulpipa. Har sedan tidigare en 6,5x55 studsare så det vore ju smidigt med samma kaliber, alternativt går man på 308W eftersom jag lurar på att i framtiden byta studsaren mot en modernare i 308W. Samtidigt är ju 7x57r en vanlig kombikaliber och vissa verkar förorda en hylsa med fläns i brytvapen.
   Budget är väl någonstans under 10 000kr och då ska ett sikte rymmas i den också. De vapen jag ser i de prisklasserna är Tikka, Valmet, Brno, Baikal, Angelo Zoli, Classic, Lincoln.
   Har en Miroku hakelbock 12/70 som jag är nöjd med, men en Miroku-kombi verkar ligga lite högre i pris än tänkt.
   Vad säger expertpanelen om val av kaliber och val av vapen? För och nackdelar?
   Tips och råd mottages tacksamt, men kommentarer av typen "Lincoln är sämsta skiten jag har sett" kan ni behålla om ni inte tänker förklara varför ni tycker så.
    
  • lodjuret88
   By lodjuret88
   Tjo! Har en (förhoppnings visst snart 2 kombibössor) och jag undrar som följer hur skjuter man in dem på bästa sätt?
   finns de knep för att få dem att samskjuta bra med båda piorna osv?
   Nå förslag på avstånd man ska/kan skjuta in den/dem på? ska man skjuta in med överslag å isf hur mycke osv. Tanken med denna tråd är att man kan komma med förslag hur man kan göra och vad man kan tänka på ^^ tar tacksamt emot alla tips^^
    
   min Nu varande är en savage24 kaliber 22magnum med kaliber 20hagel och sitter och håller tummarna för att min ansökan på en tikka i kaliber 222rem/12 ska gå igenom^^
  • Gecko
   By Gecko
   Hej.
    
   Jag går i köp tankar Kombi eller drilling är frågan.
   Nu har jag "snöat in lite" på Innogun, vad har ni för åsikter om den?
   http://www.innogun.de/en/jagd/rifles/hybrid.html
   Hur gärna vill man ha ett extra hagel kontra en extra kula?
    
   /Ola
×
×
 • Create New...