Jump to content
https://www.Reservdelar24.SE
https://www.AUTOdoc.SE


Sign in to follow this  
Trygve

har hängt för kort tid

Recommended Posts

Trygve

Jag hängde ett rå för kort tid i kylen . sju dagar men det var nog bara 2-3 grader i kylen. Jag styckade och frös in delarna. När jag tog fram ett ytterlår var det lite segt. Nu till frågan. Kan man  fortsätta mörningen efter att köttet varit fryst?

Trygve

Share this post


Link to post
Share on other sites
MarkusR

Rå brukar inte kräva lång mörning alls, jag skulle bara ha kört på, tror inte du ska möra igen efter en frysning. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Silver

På rå är det nog inte så viktigt men tex på älg har jag tinat det i rumstemp och sedan låtit det ligga i kylen tre-fyra dagar utan problem och vid tillagning har det varit bra konsistens och smak. Jag luktar och kollar till köttet morgon och kväll bara, blir ytan lurig eller lukten ändras är det dags att ta det, det går inte från fräscht till oätligt på nolltid så man hinner med.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...