Hoppa till innehåll

När är vildsvinet som fetast?


Jr_Moberg

Recommended Posts

Funderar på när vildsvinet normalt har som mest underhudsfett. 

Äter nu sista delarna på ett vildsvin (bilderna) som sköts i januari. Jag gissar att en mild vinter med bra tillgång på mat resulterade i ett par centimeter underhudsfett på grisen vilket i sin tur har gett fantastiska köttdetaljer med ordentliga fettkappor vilket jag uppskattar. 

Vildsvin vi sköt på ärtåker i våras hade knappt nån underhudsfett alls. Det blir nog brytbitar och korv av den. 

Min fråga är alltså när på året vildsvinet normalt har som mest underhudsfett? 

20200621_151227.jpg

20200623_134527.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

En sugga som snart ska få kultingar är oftast jättefet, oavsett årtid.
Men annars, på senhösten.. efter spannmål och ollon, nötter....har fallit.

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

I skåne brukar de va som fetast mellan oktober och december beroende på vilken mat de har tillgång till. I vintras hade de så mycket mat att galten jag sköt i slutet av mars såg ut som en november gris. 

  • Like 1
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

20 hours ago lindgren sa:

En sugga som snart ska få kultingar är oftast jättefet, oavsett årtid.
Men annars, på senhösten.. efter spannmål och ollon, nötter....har fallit.

Denna hade faktiskt kultingar på gång. Det låter logiskt att de "buffrar" upp inför föräldraskapet. 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.








×
×
  • Skapa ny...