Hoppa till innehåll

Vintips


Hylsan

Recommended Posts

Tänk Orjant

En god antipasta efter detta hemgjord pasta med någon utsökt sås. Sen en kött bit som smälter i munnen har man riktigt tur får man en god sås även här. Och efter detta en espresso och en god grappa! Allt avnjutit en ljum sensommarkväll vid en medelhavsstrand!

mvh

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

MKJ...sen

Hur mår du egentligen kompiisen?

Du borde skämmas FÖR ATT VISA SÅ LÅGA PRISER. Det var så jag menade.

Fast jag borde väl ha skrivit exakt så.

Nu tar vi en ångerronda.

Jag skriver som en  gnällkärring ser jag. Är dock på intet sätt otacksam för allt det goda mina jaktkamrater har med sig. Bl.a helt underbara torra Riesling-viner. Mums.

Men en del rödviner borde inte få kallas vin över huvud taget.

Nu blir det helg och älgjakt-vak på kronhjort-harjakt. Igår kväll styckade vi älgkalven från i lördags, någon trevlig rätt på färskt älgkött ska jag väl kunna laga. Med goda flytande tillbehör.

Livet är för kort för att inte unna sig.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tänk Orjant

En god antipasta efter detta hemgjord pasta med någon utsökt sås. Sen en kött bit som smälter i munnen har man riktigt tur får man en god sås även här. Och efter detta en espresso och en god grappa! Allt avnjutit en ljum sensommarkväll vid en medelhavsstrand!

mvh

Jag köper allt utom Grappan men jag kan ha fel då jag ej har provat alla sorter men hittills är jag inte imponerad. Jag lovar att inte ge upp utan ska "på den igen" så fort tillfälle ges.  ;) ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Imorgon bitti drar Hylsan till Paris och Frankrike i dagarna tre

och för hans lever tyvärr ingen idé att be

typ Hylsan skall prova och prova, sörpla och spåtta

hoppas han inte utanför mässan slår en praktfull åtta

Kanske han återvänder hem med en eller fler brilijant idé

Au revoir  8)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Imorgon bitti drar Hylsan till Paris och Frankrike i dagarna tre

och för hans lever tyvärr ingen idé att be

typ Hylsan skall prova och prova, sörpla och spåtta

hoppas han inte utanför mässan slår en praktfull åtta

Kanske han återvänder hem med en eller fler brilijant idé

Au revoir  8)

Dee shher vi frammott du våår egem mestare iii viin....ich..ehh..hich...ehh hick !!!! :-*

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Åhh fy f-n, äntligen hyggligt nykter  ;D...skämt å sido, vinmässan va så jävla nice!

3000 franska vinbönder som tagit med sig x antal kartonger av sitt egna vin, små odlare som aldrig kan eller kommer exportera utan bara sälja på denna mässan eftersom deras volymer inte räcker till.

Snacka (okej försökte) med flera som gärna säljer en pall vilket jag beställer här hemifrån, köpte en del som jag själv la på pall för senare samfrakt hem till Hylsans lilla egna förråd  :P samt käkade klassiker som gåslever, grodlår och sniglar i dagarna 3!

Dessvärre inget kul att tipsa om eftersom vinerna inte går att få tag på men kunskapsmässigt några promille rikare  :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hylsan det där lät väldigt trevligt, själv hade jag nog blivit kvar där nere tills levern hade skickat hem mig, skulle föräta mig på gåslever ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Jag har faktiskt ett bra vintips.

Har väl egentligen nyss lärt mig dricka rötjut efter sviter som satt i länge från ungdommen, då vi gjorde eget "grisblod" med turbojäst!? (många possent ;D).

Men när jag kollar efter rödvin så går jag först och främst efter vad som står skrivet om vinet, sedan är det ettiketten som gäller!!! Favoriten just nu är faktist älgettiketten, tror vinet stavas La Chasse och kostar ca 60-70 spänn.

Ps. Känns som om jag är ute och seglar då jag läst övrigas kunskaper och till viss del prisklasser. Men både jag och min fru gillar detta vinet skarpt. Sedan är det ju alltid trevligt att titta på en bra bild :D

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

>tonmah

Det blir kanske lätt att man fladdrar iväg men det finns en uppsjö supertrevlig viner i 60-70:- spannet, helt klart!

Ettiketten och flaskans utformning är ngt som säljer svinbra, man gör ständigt undersökningar på Systemet och det visar sig

att merparten går på utseende och innehållet kommer tyvärr långt ner.

Lite annan färsk statistikt som kanske är lite OT men skrämmande är fsg av boxviner...

57% på vita och 59% för röda svarar boxvinerna av den totala vinförsäljningen på bolaget, varför skrämmande?

Jo, man vet att svensken alltid dricker upp, har man en butelj tar den slut, har man en box tar även den slut...förödande och

helt utan ansvar tycker jag.

Vad händer på sikt, vem kommer ta hand om alla alkoholskador?

/Vänligen

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hylsan vad skönt att det inte bara är jag som funderat över denna smygalkolism, men så r jag inte först med denna tankte då Shyman påtalade dett problem med boxar och vin pimplande hemma tanter.

Jag sticker inte under stolen med att det även här handlas boxar, men aldrig til god mat och i goda vänners lag, men jag kastar inte heller pärlor till svinen som utttrycket passar ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Besökte några vindistrikt i Kalifornien (sonoma, napa och healdsburg) under resan. Ett vitt vin som tydligen finns på systemet är Geyser Peak:s Sauvignon Blanc, ett mkt bra vin och inte så farligt dyrt heller. Rek från mig. Det var det enda vinet som fanns på systemet av de jag provade men det var ett av de bättre vita vinerna också.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Hej alla,

Stellenzicht, ett rött pinotagevin från Sydafrika är något som jag starkt rekommenderar till viltkött. Priset ligger på ca 120 kr men det är väl värda slantar att investera.

La chasse duger i min värld inte ens som matlagningsvin. Usch!

Henrik

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...
Fleur du Cap -06

En höjdare till allt vilt.

Är det vinet du brukar bjuda på Mats?. Om det är så kan jag instämma i att det är kannon gott

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

En vin som jag verkligen fallit för är

Terroir de Tuchan 2003 från Fitou i Frankrike

Druvan Carignan kommer från 50-60 åriga stockar och

tillsammans med syrah lagras vinet 1 år på nya franska

ekfat, passar skitbra till kraftiga kötträtter och vilt, gärna

med timjan, enbär, senap och lagerblad.

Vinet vinner klart på att dekanteras 30 min innan man skall

dricka vinet.

Nr 80402 och 145:- på Systemet!

/Vänligen

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Är det någon som har nått tips om en bra vinare för rödvinssås?

Eftersom jag har oftast kört med matlagningsvin för de, men vet att en del använder speciella viner för sådan sås.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

>Erik

Det spelar absolut ingen roll vilket vin du använder, välj ett hyggligt kraftigt vin som inte kostar något, resultat blir detsamma!

Som kuriosa har jag varit med om en test på just ämnet vin i såser och resultatet är entydigt, vinet har ingen betydelse!

Good luck

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

>Erik

Det spelar absolut ingen roll vilket vin du använder, välj ett hyggligt kraftigt vin som inte kostar något, resultat blir detsamma!

Som kuriosa har jag varit med om en test på just ämnet vin i såser och resultatet är entydigt, vinet har ingen betydelse!

Good luck

Det var jag trodde en gång i tiden också.

Men jag kan inte hålla med dig, där jag jobbar använder vi av ett speciellt matlagningsvin med när jag gjorde vinsåsen när jag jobbade förra helgen så var det några öppnade Chamarré kvar efter en fest. Testade de istället och enligt mig och en annan kock fick såsen en helt annan fruktighet.

Undrar därför om någon annan har samma erfarenhet som jag med. ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...