Hoppa till innehåll

Vintips


Hylsan

Recommended Posts

Vill man lägga sig aningen lägre i pris så kan Jacquart Brut Mosaïque Blanc de Blancs 2002 <_< (nr 7714) vara ett säkert kort. Går att få för 359:-

Annars är den helt vanliga standardcuvéen Jacquart Brut Mosaïque (nr 7702) något av ett fynd för sina 209:-

Det här är dricka som sätter ditt nyår på världskartan!

>Vindaloo

Helt klart rätt champisval, särskilt när -02 är ett kanonår i Champagne, -00 BdeB va däremot inte så vidare värst tycker jag!

Andrés rykte som vinmakare är oxå på väg upp enl expertisen så att köpa fler än bara till nyåret är nog ett bra val.

/Vänligen

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

>Vindaloo

Helt klart rätt champisval, särskilt när -02 är ett kanonår i Champagne, -00 BdeB va däremot inte så vidare värst tycker jag!

Andrés rykte som vinmakare är oxå på väg upp enl expertisen så att köpa fler än bara till nyåret är nog ett bra val.

/Vänligen

[-00 BdeB va däremot inte så vidare värst tycker jag/quote]

Nä, men jag var snabb som en iller och köpte de sista 99orna - en årgång som redan är klassisk <_<

I övrigt så kan i mitt tycke Jacquart vara en bra standardrekommendation, är någonting i distriktet bra det året så lär André knappast goofa.

2002 är bra, riktigt bra, och där ligger väl fortfarande Systemet kvar på en del Franck Bonville som de köpte in förra året, borde vara prisvärt.

Alla sydfranska kontakter jag har hissar år 2007 just nu, det sägs att det kan överskugga t.o.m.2005 - håll ögonen öppna!

/Vindaloo

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 2 weeks later...

Ligger Champagnen på kylning kamrater?

Sedan igår ligger en butelj Herbert Beaufort Blanc de Blanc Cuvée du Melomane som jag hitta på mässan i Paris

i år, får bli till hummern, plus en butelj Castelane Brut NV!

/Vänliga vinhälsningar

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nog ligger skumpan på kylning :D Men det är någon billigt elände för jag lägger inte ut några stora pengar på kolsyrat vinelände :P Så iskall ska den vara så man inte känner av smaken :lol::lol::lol:;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Nog ligger allt skumpan på kylning men i år blir det inte min sedvanliga Krüg då min mage inte pallar den för tillfället, det blir Gula Änkan då den inte är så sur men ändå är mer än ok till nyår.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

Duorum 2007 (nr 2559)

Röd portugis för 99:-

Svårt att hitta bättre just nu. För det dubbla priset så kanske, men den här kommer att lyfta varje viltmiddag, garanterat!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 1 month later...

En riktigt prisvärd bag-in-box är sydafrikanska "Umbala", 128 riksdaler och vinet håller riktigt hyfsad kvalité för det priset..Blev att plocka upp dubbel uppsättning senaste gången jag bevistade glasbanken..

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Ligger Champagnen på kylning kamrater?

Sedan igår ligger en butelj Herbert Beaufort Blanc de Blanc Cuvée du Melomane som jag hitta på mässan i Paris

i år, får bli till hummern, plus en butelj Castelane Brut NV!

/Vänliga vinhälsningar

Å Faaan ...åker du Hummer ???? :wub:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 months later...

Trodde aldrig jag skulle tipsa om en spanskt vin, än mindre en Rioja. Men detta är ett mycket prisvärt vin som har blivit lite av husets här.

Passar till alla provade klövvilt. Äter en hel del grillat lamm på sommaren dessutom och det passar även där tack vare sin lite kryddiga karaktär. Men även tillsammans med lite mer smakrik och lagrad ost.

Löp och köp säger jag bara, 72 spänn Navajas Crianza 2005 (nr 22652)

Enjoy! :lol:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...

Vi var ut och åt på en Italiensk restaurang i går med några goda vänner och drack där ett vin som var alldeles makalöst bra. Vi åt Bruschetta Al Prosciutto Di Parma till förrätt samt Saltimbocca (kalvfilé med parmaskinka) till huvudrätt och det var som pricken över i:t med vinet till.

Vår gode vän Hylsan kan säkert säga några ord om denna flaska. Taskig bild och jag med mitt minne kommer ju naturligtvis inte ihåg vad det hette men bilden kanske kan hjälpa något.

post-373-1247304324_thumb.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vi var ut och åt på en Italiensk restaurang i går med några goda vänner och drack där ett vin som var alldeles makalöst bra. Vi åt Bruschetta Al Prosciutto Di Parma till förrätt samt Saltimbocca (kalvfilé med parmaskinka) till huvudrätt och det var som pricken över i:t med vinet till.

Vår gode vän Hylsan kan säkert säga några ord om denna flaska. Taskig bild och jag med mitt minne kommer ju naturligtvis inte ihåg vad det hette men bilden kanske kan hjälpa något.

Synd att bilden är usel och det är som att leta i en höstack efter producenten av detta "rättvisans vin", ett flertal vinmicklare tillverkar vin med namnet Le Corte (domstolen), måste veta mer, ser att det är Ripasso dvs vin gjort på lufttorkade

druvor, resten är bara spekulationer!

Corte Giara gör toppviner ala Le Corte men det tror jag inte att det är, deras etiketter är svarta med röd text...

Vilken restaurang?

/Hare :blink:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vill rekomndere Grythyttan jakt, blev posetivt överaskad av det bärvinet.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Vill rekomndere Grythyttan jakt, blev posetivt överaskad av det bärvinet.

Absolut, inget fel på det bara man inte förknippar det med vin :blink:

Jag har följt, bott och hjälpt Per (tillverkaren) sedan hans första produkt Hjorton och visst, det funkar

och blir bättre och bättre men har en bra bit kvar för att vara kompatibelt med druvvin...utan att låta

för snobbig!

/Vänligen

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Synd att bilden är usel och det är som att leta i en höstack efter producenten av detta "rättvisans vin", ett flertal vinmicklare tillverkar vin med namnet Le Corte (domstolen), måste veta mer, ser att det är Ripasso dvs vin gjort på lufttorkade

druvor, resten är bara spekulationer!

Corte Giara gör toppviner ala Le Corte men det tror jag inte att det är, deras etiketter är svarta med röd text...

Vilken restaurang?

/Hare :D

Valipolicella Le Corte Del Passo, kan det stämma? Minnet har sakta kommit tillbaks efter gårdagen. :blink:

Il forno Italiano käkade vi på. Mysigt ställe med trevlig personal och grym mat. Mandreas på forumet och jag tog med fruarna ut på lokal och bio efter det, känns som man gör detta för sällan :lol:

/ Råbock! ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

tog med fruarna ut på lokal och bio efter det, känns som man gör detta för sällan :blink:

/ Råbock! :lol:

Vilket då? Fruarna på lokal eller bio...;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Valipolicella Le Corte Del Passo, kan det stämma? Minnet har sakta kommit tillbaks efter gårdagen. ^_^

Il forno Italiano käkade vi på. Mysigt ställe med trevlig personal och grym mat. Mandreas på forumet och jag tog med fruarna ut på lokal och bio efter det, känns som man gör detta för sällan :wub:

/ Råbock! ^_^

;):excl: ...bakis!

Hade vänner på besök och jag vet inte riktigt vad som tog åt mig, 1 fl Cava innan maten, till maten 1 fl Domaine de Chevalier -92, 1 fl Pirramimma -97. 1 fl Sperss från GAJA -94, sen en Riesling från Geil plus en butelj Moscato di Asti till ost och dessert...på 4 pers :D

>mickel, jag skall luska lite....

/Hare

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

^_^:D ...bakis!

Hade vänner på besök och jag vet inte riktigt vad som tog åt mig, 1 fl Cava innan maten, till maten 1 fl Domaine de Chevalier -92, 1 fl Pirramimma -97. 1 fl Sperss från GAJA -94, sen en Riesling från Geil plus en butelj Moscato di Asti till ost och dessert...på 4 pers ;)

>mickel, jag skall luska lite....

/Hare

Jag hade gärna varit bakis efter en sådan session :excl:

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag hade gärna varit bakis efter en sådan session :D

...och det va jag B) , väldigt trivsamt att dela ngr pavor "hemsläpat" med vänner som verkligen "förstår" sig på

goda viner!

Pirramimman köpte jag och sambon på plats Down Under 1999...

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Jag hade gärna varit bakis efter en sådan session ;)

Instämmer, hade nog inte gått upp utan legat och förnimmat eftersmaken, även om den känns lite jäst dagen efter :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har ni sett denna?

http://www.tasteline.com/Dryck/Vin/Vinsok/

Grymt bra, sök på alla röda viner med 5 + så vet man ju vad man ska köpa. :D

Hylsan!

När var den kombinerade styck- och tömma-vinkällarekursen hos dig?

Det vore ett riktigt bra tillfälla att inviga din lada. :lol::P

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Efterom jag inte är nogon vikännare så får jag väl lägga ut en generell fråga här.

Jag är just nu i Spanien och frågan är vad jag ska bära med mig för vin hem till de som vill dricka upp det?

Har nog inte jätte mycket plats över men ett gäng flaskor kan jag nog pressa ner.

/Lasse

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Många flaskor, bara rött vin blir bra!

Den här dunken du lämnade här innan ni for, köpt på systemet eller? Den var faktiskt denna sommars bästa vin så här långt! Vi knäckte ett rätt kraftigt merlotvin här om kvällen, runt 200 pix för en flaska.. Helt ok till mat men inget man skriver hem om i övrigt..

Mvh!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Många flaskor, bara rött vin blir bra!

Den här dunken du lämnade här innan ni for, köpt på systemet eller? Den var faktiskt denna sommars bästa vin så här långt! Vi knäckte ett rätt kraftigt merlotvin här om kvällen, runt 200 pix för en flaska.. Helt ok till mat men inget man skriver hem om i övrigt..

Mvh!

Japp den var köpt på bolaget 4 timmar innan du fick den i handen :lol:

OK tipset är alltså många och röda flaskor :P

/Lasse

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...