Hoppa till innehåll

Vintips


Hylsan

Recommended Posts

Vår gamla tråd "Rötjut" kändes förlegad så jag tänkte lyfta upp ämnet vin där vi kan dela med oss av trevliga drycker och andra vinrelaterade tips!

Först ut på plan, en röd nyhet på bolaget:

6327 Basilisk Shiraz Mourverde från McPersson Wines Auatralien 85:- för helan och 170:- för Magnum (alltid mkt roligare  ;D)

Ett ungt och fräscht vin, massa solmogen frukt, bra syra och lång trevlig eftersmak till grillat och mustiga kötträtter, ett fynd för det priset!!!

Ytterligare en röd från Down Under:

16413 Bush Vine Grenache 99 pengar.

En förmodad klockren kollega vid grillen, bra syra, ung, frisk, fruktig, lång kryddig eftersmak.

Väldigt modern och tilltalande!

Ett vitt "feminint" alternativ

5953 Venus Riesling, litersflaskan för 69:-  :o

Från "Tysklands vingård" Rheinland-Pfalz kommer detta sommarlätta vita, bra balans, fräsch frukt, fin syra..funkar bäst ngn grad kallare än normalt som skaldjursvin.

Klockrent superfynd!!!

Säljstart på dessa var början på denna månad så det kanske inte finns rikstäckande men in skivande stund finns iaf det 19 pavor av Basilisken i Överkalix  ;)

Skål, nu är det helg!

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hjärtligt tack för tipsen.

Men, du ska lära oss hur man håller reda på ett bra vin som man hittade, blev tipsad om någon gång.

När man ska göra inköp, står man där igen och funderar.........annars måste man ju bygga upp en egen systemfilial, där man lagrar allt du tipsar om.  :D

Om man nu inte har en vinkällare (och om jag har fattat rätt så ska källaren användas att lagra på sikt och inte för akuta behov) och ändå vill ha ett ganska omfattande lager av drickbart NU, så gäller det att hålla reda på vad man har och vad det ska vara bra till. Finns det några proffsknep ??

Exempel.

Till lammsteken på Påskdagen blev det en Baron Le Rey 2001 eller 2002, den var jättebra.

Dagen efter till resterna av lammsteken tog vi en italiensk Ripasso, den var alldeles för tunn i min smak.

Så här är det, antagligen är jag för kräsen utan att veta något mer om viner.

Det är nog till å skriva någon sorts vindagbok om det ska bli någon som helst ordning.

Annars blir det som ovan, Oj vilket bra vin...........Nä för tunnt...........Nja kunde vara mulligare  osv osv i alla oändlighet. Jag tycker mycket om viner, har lärt mig en del om vad jag personligen uppskattar för druvor etc, men känner mig som en novis trots många års träning.

Det är säkert jättemånga som har det som jag. Fast det kanske är bara jag som vågar erkänna... 8)

God fortsättning på fredagen den 13:e.

 

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

>Ellie

Vill man sasta fullt ut finns bla http://www.cellartracker.com men ett vanligt anteckningsblock/dagbok funkar fin fint.

Skapa en mall med tex Land, År, Område, Namn, Druvor, Notering (Utseende, Doft, Smak) och ev mat så missar man inget!

Jag hade tidigare allt lagrat i datorn men det orkade jag inte hålla på med, för omständigt...

Inspirerad av sommarvärmen provade jag ett trevligt rosévin i helgen Esprit du Silène 2006 (nr 2246) 75-80:-, riktigt trevlig!

/Vänligen

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Förra året gick det åt ett antal flaskor Graham Beck Merlot, den tyckte vi mycket om.

Den passade väldigt bra ihop med våra vilt- och lammrätter.

Jag såg en G B Pinotage på systemet igår, de verkar tillverka endruvsviner, bra för mig som håller på

med inskolning i vinets värld...... :P

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Merlotviner blir för det mesta. Klarar mig ifrån migränen (vid måttliga mängder förståss) trots att det är ett rödvin.

Kanske ett tips till icke-migräniker också - att Merlotviner ger mindre huvudvärk för de som inte kan säga stopp i tid :D.

Oftast blir det Sunrise Merlot från Chile. Annars faller Sunrise Cabernet Sauvignon (hoppas stavningen blev rätt) bäst i smaken.

Tack för tipset om Graham Beck Merlot. Bra att ha något att se fram emot till helgen.

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Telgetok

Sunrise har man betat av och ledsnat på 8) + mycket mer ;D

Tycker det är kul att testa nya viner som kommer ut på marknaden,fast oftast blir man lite besviken,men vad gör det.... :D

Det är ju kul ju ;D

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 3 weeks later...
Guest Herendil

Några vintips till nån (mig) som inte gillar vin men gärna skulle gilla vin?

En vinsort som passar bra till mat men som inte är för stark i smaken....

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Några vintips till nån (mig) som inte gillar vin men gärna skulle gilla vin?

En vinsort som passar bra till mat men som inte är för stark i smaken....

Som passar bra till MAT:

Du får gärna precisera dig lite.

Vilken mat??

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Telgetok

Drack ett nytt austraieniskt rött igår, hette Barseliska tror jag det var,kostade 85 spänn. Påminde en aning om Lindemans röda

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

>Telgetoken

Visst är den bra, Basilisk!

Har inte hunnit tipsa om den, hade den på en provning häromsistens, mullig, rustik, fullpackad m frukt och syra, helt klart ett bra vin kring grillen.

Producenten McPerson har flera  trevliga viner väldigt publika och som Andrew McPherson själv säger “…far too many wines are made by winemakers for  the palate of other winemakers. Our winemakers

make wine for the consumer”…

:-)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Telgetok
“…far too many wines are made by winemakers for  the palate of other winemakers. Our winemakers

make wine for the consumer”…

:-)

Basilisk, visst så var det ja :D Jo det var gott..sen visa ord den mannen sa ;D

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Häääärlig tråd.

Ni tippsar jag dricker!!!  ;)

För att komma ihåg goda viner man själv köpt är étt tipps, som jag aldrig själv praktiserat, att spara ettiketter o klistra in i fotoalbum med noteringar!

Jo min gamla rödtjutstråd e förlegad men en länk till den för TIDIGARE VINTIPS passar finfint in här:

http://www.jaktsidan.se/forum/index.php?topic=3114.0

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

När det gäller vin så är det inte min favorit bland ädla drycker. Men Sydafrika har ett antal både röda o vita som är mkt goda. Namn o så vet jag inte för det kan jag aldrig komma ihåg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Tror att merparten av oss uppskattar röda viner före vita rent generellt men jag vill ändå slå ett slag för ett vitt trivsamt alternativ nämligen 2006 La Gascogne par Alain Brumont gjort på Gros Manseng och Sauvignon Blanc 73:- väl värda slantar.

Ung, fräsch, fruktig, äpple, grape och citrus...en vin till matig sallad och skaldjur!

Vill man plöja ner lite extra pengar är 2005 Le Volte 32472 148:- ett kanonalternativ, drick nu eller spar 5-10 år.

Ett Bordeauxliknande ungt vin, bra struktur och lång eftersmak från omr Toscana som blivit känd för sina "supertuscan wines" dvs

vin gjort på icke för området godkända druvor som fick sitt genombrott i mitten på 80-talet då en viss Marchesi Incisa della Rocchetta lanserade Sassicaia, ett kultvin 800-1000:- onödigt dyra pengar.

Le Volte är Sassicaias "andravin"...ett fynd!

Nähä, man kanske skulle jobba lite...

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Först ut på plan, en röd nyhet på bolaget:

6327 Basilisk Shiraz Mourverde från McPersson Wines Auatralien 85:- för helan och 170:- för Magnum (alltid mkt roligare  ;D)

Har fått tillstånd att köpa in EN flaska vin i helgen.

Frugan ÄLSKAR rödvin men ammar för fullt o klarar inte av o se mig sitta o njuta :)

Blir nog en MAGNUM av ovanstående.  ;D ;D ;D ;D

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Har precis kommit hem från Geneve efter att ha sålt lite maskiner till Schweiz största vinbonde. Märket /hans slott) heter Chateu de crest med helt Ok utsikt över Geneve sjön. Han hade egna vita, röda och också en egen blanc de blancs (champagne) Köpte med mig så mycket jag orkade bära till oförskämt bra priser. I kväll skall vi grilla älg entrecote och prova en premium Merlot/Cabernet från 05....Längtar :P :P

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Telgetok
Har precis kommit hem från Geneve efter att ha sålt lite maskiner till Schweiz största vinbonde. Märket /hans slott) heter Chateu de crest med helt Ok utsikt över Geneve sjön. Han hade egna vita, röda och också en egen blanc de blancs (champagne) Köpte med mig så mycket jag orkade bära till oförskämt bra priser. I kväll skall vi grilla älg entrecote och prova en premium Merlot/Cabernet från 05....Längtar :P :P

Suck,låter gott det där,snålvattnet flödar här just nu. Själv tog jag nyss fram ett paket med kräftor ur frysen,måste ju käka upp resterna av förra årets fångst :D Undrar vad man skall dricka till det ...?????

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Guest Herendil
Suck,låter gott det där,snålvattnet flödar här just nu. Själv tog jag nyss fram ett paket med kräftor ur frysen,måste ju käka upp resterna av förra årets fångst :D Undrar vad man skall dricka till det ...?????

Kräftor? Då finns det bara 2 drycker, öl att skölja ner dom med och Jägermeister är att skölja ner ölen med!  ;D

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Suck,låter gott det där,snålvattnet flödar här just nu. Själv tog jag nyss fram ett paket med kräftor ur frysen,måste ju käka upp resterna av förra årets fångst :D Undrar vad man skall dricka till det ...?????
Hädelse på gång i vintråden. Drick en Bishops Finger till dina kräftor eller 2 :D
Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Läser
  • Användare som läser detta    0 medlemmar

    • Inga registrerade användare tittar på detta sida.
×
×
  • Skapa ny...